Worden wat je wil tijdens de Kinderboekenweek 2021

Ik heb het altijd de leukste week van het jaar gevonden (op vakanties na natuurlijk): de Kinderboekenweek. En hij duurt zelfs veel langer dan een week, namelijk twaalf dagen! Afgelopen woensdag startte hij weer, van 6 – 17 oktober. Voor mij de eerste keer om te ervaren vanuit een andere rol, als kinderboekenschrijfster. Dat was ik even vergeten geloof ik. Vreemd, want kinderboekenschrijfster is precies wat ik als kind al wilde worden. Laat dat nou het thema zijn van deze Kinderboekenweek: worden wat je wil.

Die rol van kinderboekenschrijfster past blijkbaar nog niet als een warme jas, want ik besefte ineens dat ik helemaal niets had georganiseerd voor deze Kinderboekenweek om mijn boek te promoten. Mijn eerste boek – Elfjes bestaan – lanceerde ik eind januari 2021. Nu, acht maanden later, was ik met hele andere dingen bezig in mijn bedrijf Schrijfzin. Leuke dingen hoor, maar zonder focus op de Kinderboekenweek, wat een open deur had kunnen zijn om mijn boek weer onder de aandacht te brengen.

Waarom kinderboeken?
Door de nieuwsbrieven van boekwinkels waarop ik geabonneerd ben, en alle promotie op social media, was ik direct getriggerd om eerdere blogs te lezen van toen ik nog in de energie zat van mijn boeklancering. En tijdens het lezen werd ik weer zo blij, had ik mijn visie weer heel helder:

‘Het is mijn doel om kinderen al voor te lezen vanaf de geboorte, omdat dit zo belangrijk is voor het taalbegrip, de woordenschat en leesplezier. Daarbij vind ik het belangrijk dat jonge kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, hun fantasie voortdurend prikkelen door bijvoorbeeld tekeningen/illustraties, afgestemd op hun leeftijd. Fantasie is namelijk rijkdom; laten we dat koesteren.’

Dát is mijn drijfveer! Daarom schreef ik deze blogs:

Terwijl ik door de foto’s en filmpjes scroll die de lezers en gevers van mijn boek me stuurden, verschijnt er een enorme glimlach op mijn gezicht.

Ik lees vervolgens mijn andere elfjes-blogs een keer terug en ben weer helemaal in mijn kinderboekenschrijfster-rol.

Mijn tweede kinderboek: Elfjes in alle kleuren
Dan zegt mijn lief ineens: ‘Ik ben zo ver hoor schat: morgen begin ik aan de vormgeving van je volgende kinderboek.’ Het manuscript van mijn volgende kinderboek – Elfjes in alle kleuren – is al even gereed. Ook de illustraties zijn klaar. Er kwam alleen van alles tussen om met de vormgeving te starten. We waren met hele andere dingen bezig, afgeleid. Opgetogen stuur ik een mail naar Droomvallei Uitgeverij om te vertellen dat het volgende boek eraan komt.

Oh ja, ik ben kinderboekenschrijfster
En in de tussentijd? Ik breng ‘Elfjes bestaan’ tijdens de Kinderboekenweek iedere dag even onder de aandacht op social media. En ik herhaal voor de spiegel tegen mijzelf: ‘Ik ben kinderboekenschrijfster.’ Zodat het kan beklijven en opdat ik de volgende keer beter beslagen ten ijs kom. Die nieuwe jas voelt namelijk weer prettig, ik zal ‘m niet meer uitdoen.

Voorbestellen?
Weet jij nu al dat je het nieuwe boek ‘Elfjes in alle kleuren’ zeker wilt bestellen? Stuur mij dan een mail: marije@schrijfzin.com. Ik houd je persoonlijk op de hoogte van de lancering. Wil je ‘Elfjes bestaan’ zelf nog bestellen of cadeau geven? Doe dat dan rechtstreeks bij mijn uitgever, Droomvallei. Zij pakt het zó leuk in, met allerlei fijne extra’s waar jij en je kind heel blij van worden.

Ik wens je een sprankelende en magische Kinderboekenweek.

3 thoughts on “Worden wat je wil tijdens de Kinderboekenweek 2021”
  1. Heerlijk Marije, 2 dochter van mijn beste vriendin, hebben net en krijgen over een poosje een lief meisje. En jouw boek ligt klaar voor ze, zo gaaf. Jij bent kinderboekenschrijster, en een hele kleurrijke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: