Onze bloggers

Wij zijn storytellers in alle soorten en maten, uit alle hoeken en gaten. Coaches, marketeers, leerkrachten, therapeuten, masseuses, healers, trainers, stylisten, videomakers, winkeleigenaren, psychologen, adviseurs, astrologen en boekenschrijvers. We zijn geen tuttebellen, want we weten heel goed dat het leven niet vanzelf gaat. Ook wij vallen en staan weer op. Op Blogzinnig schrijven we over alles wat we meemaken in ons bedrijf en persoonlijke leven. Ook onze kennis delen we met jou, want we zijn expert in ons eigen vakgebied. Allemaal op onze eigen unieke wijze. De onderwerpen om over te bloggen liggen op straat, in ons bedrijf, in ons leven. Wij houden ervan om schrijvend te ondernemen vanuit ons hart.

Leer, inspireer, onderzoek en verwonder.

Agnes Haullussy-Zaal
Stylist en kleurexpert voor interieur, erkend Flexa kleurstylist

Ik geef met veel liefde kleuradvies voor het interieur. Mensen vragen mijn hulp omdat ze hun huis warmer, gezelliger en persoonlijker willen maken met kleur. Ze komen bij mij met vragen als: ‘welke kleuren passen nu het best bij mijn interieur of hoe pas ik kleuren toe?’ Samen komen we tot een uniek en persoonlijk kleurenplan én ze kunnen zo naar de winkel om verf te kopen. Al mijn kleuradviezen zijn gebaseerd op kennis van de kleurenleer en kleurenpsychologie.

www.liefdevoorkleur.nl

Anna Touw Smit
Psychosociaal therapeut

Zit je nog op koers of wil je het roer omgooien? Wie ben je? Wat zou je meer of minder willen doen? We worden vaak tegengehouden door ankers uit het verleden. Wanneer we deze oplichten kun je de toekomst ingaan op een manier die bij jou past. Het is mijn doel om mensen te begeleiden en terug op koers te brengen.

www.anna-smit.nl

Anneke Wilbers
Healer en begeleider Eigen Innerlijke Kracht

Helpt gevoelige ondernemende mensen van aanpassen en wegcijferen naar zelfvertrouwen en doen waar ze van nature zo goed in zijn. Verwacht geen mooi gepolijst pad van mij, geen strak uitgeschreven plan. Verwacht eerlijkheid, helder weten en liefdevolle innerlijke moed om samen aan te zien wat jij nu nog moeilijk vindt. Ik sta stevig met mijn voeten op de grond, breng je vandaaruit in contact met jouw levenswijsheid. Hier op aarde leef je, hier hebben we het te doen. Ik uit me graag via mijn schrijfsels, mijn Zielekronkels…

www.annekewilbers.nl

Anne-Lies Smal
Bloei-coach, trainer in kleurpsychologie en auteur

Helpt vrouwen (45+) die merken dat het leven langs hen heen glijdt, die leegte ervaren en dit niet weten of durven te doorbreken. Met mijn bewezen methode van kleurpsychologie – waardoor je gemakkelijker een brug kan leggen tussen verstand en gevoel – krijg je doeltreffende handvatten om weer kleur aan je leven te geven. En in combinatie met mijn coaching vanuit lichtheid leer ik je weer in volle bloei te leven.

www.bloei.biz

Anoek Berkhout
Praktijk voor levenskunst, Zigeuner Juf en beeldend kunstenares

Ik heb een diepe band met het creatieproces. Begonnen als kunstenares ligt mijn kern bij het scheppen en herscheppen. Naast creëren heb ik altijd een grote interesse gehad voor menselijke groeiprocessen en volgde diverse opleidingen. Sinds 2016 run ik mijn eigen praktijk voor Levenskunst – De Beeldhouwster - voor kinderen, jongeren en volwassenen. Als creatieve freelancer in het (speciaal) basisonderwijs deel ik mijn veelzijdigheid en neem ik kinderen mee in de wondere wereld van kunst, cultuur, ambachten, techniek & ICT vaardigheden als De Zigeuner Juf.

www.debeeldhouwster.nl
www.dezigeunerjuf.nl

Carla Pleijers
Masseur, opleider en vakantie-organisator

Geeft ontspanningsmassages waarbij mensen worden ondersteund om de signalen van hun eigen lichaam beter waar te nemen. Leidt mensen op tot ontspanningsmasseur. Begeleidt godinnenreizen online. Runt met haar partner VakantieAnders.

www.mazzaze.nl
www.vakantieanders.nl

Carol Ann van Eijck
Therapeut en trainer op het gebied van onzekerheid, traumaverwerking en Nine star Ki (chinese astrologie)

Leert ouders die onbewust hun onzekerheid projecteren op hun kinderen weer zelfvertrouwen en inzicht te krijgen vanuit hun eigen talenten en tools, om ook hun kinderen te zien voor wie ze zijn met al hun talenten, valkuilen en groeikansen. Leert vrouwen die zich 'anders' voelen (en daardoor niet doen wat ze echt willen) om met hun anders-zijn om te gaan en zichzelf te waarderen, zodat ze met zelfvertrouwen de dingen realiseren die ze eigenlijk echt willen.

www.eenkijkjeinzelf.nl (vanaf maart 2022)
www.carolann.nl

Corine van der Plas
Echoscopist, leefstijl- en vitaliteitcoach

Maakt zwangerschapsecho’s en heeft een opleiding tot leefstijl-  en vitaliteitcoach afgerond. Is ervaringsdeskundige als moeder van zorgintensieve kinderen (autisme, eetstoornis, ADD). Is als vrijwilligster verbonden aan het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis. Wil graag al deze ervaring inzetten om andere ouders te ondersteunen, zodat niet alleen ouders, maar ook hun kinderen zich kunnen ontplooien tot hun ware zelf.

Christa Vermeer
Psychosociaal therapeut, systemisch coach

Reist mee als je leven in brokstukken uit elkaar ligt en je de moed hebt deze op te pakken, te doorvoelen en ze aan elkaar te lijmen met goud. Daarmee jezelf te helen om je reis van het leven voort te zetten, sterker en mooier tevoorschijn te komen. De littekens hoeven niet weg,  juist daardoor komt het licht naar binnen.

www.christavermeer.nl

Diana van Dijk
Kristallencoach en LevensCounselor

Begeleidt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling, met gebruik van de energie van edelstenen en mineralen. Geeft workshops, healing en consulten met en over de edelstenen.  

www.dibamineralen.nl

Dorothea Verhagen
Gordon® communicatiemethode, leiderschap & hoog sensitiviteit coach en trainer

Helpt sensitieve, intuïtieve vrouwen sterker zichzelf te zijn in leven, werk en/of je bedrijf. Een mix tussen Gordon® communicatiemethode, leiderschap & inzichten in je (hoog) sensitiviteit maken dat jij jouw unieke talenten kunt inzetten. Meer energie, balans, vrijheid en zelfvertrouwen om sensitief & sterk jezelf te zijn. 

www.dorotheaverhagen.nl

Ellen Pichotte
SmartPhone Fotografie expert & eigenaar Professionalista.nl

Geeft workshops/masterclasses SmartPhone Fotografie en hoe je deze geweldige beelden op social media inzet om optimaal zichtbaar te zijn.
Zet als eigenaar van het platform Professionalista (samen met haar team) vakvrouwen in de spotlight. Wanneer je een Professionalista bent, ben je als vrouwelijke ondernemer zichtbaar buiten je eigen netwerk. Wanneer je voor een opdracht/traject een vrouwelijke professional zoekt, vind je haar op Professionalista.

www.smart-foto.nl
www.professionalista.nl

Esther van Berk
De Visiegraaf

Zorgt dat ondernemers meer klanten en meer omzet krijgen door kennisvideo’s te maken voor sociale media. Geen reclame, geen verkoop, maar nuttige info waarmee je laat zien dat je je vak verstaat – en dat je een plezierig mens bent met wie je gerust in zee kunt gaan.

www.devisiegraaf.nl

Gertie van Driel
Interieurontwerper en stylist, auteur van ‘Méér dan een dak boven je hoofd’

Met ruim 20 jaar (ver)bouwervaring geef ik professioneel onafhankelijk advies: van de bouwtekening tot de daadwerkelijke inrichting. Ik hoor vaak mensen zeggen: ‘had ik maar een plan gemaakt.’ Het is mijn doel om problemen, tegenvallers en onnodige kosten te voorkomen, zodat iedereen met vertrouwen het bouw- of verbouwproces kan doorlopen. Ik ontwerp en adviseer met en lange termijnvisie voor het optimale woongenot; niet alleen voor nu, maar ook voor later.

www.meerdaneendak.nl
www.Id3l.nl

Hannah de Graaf-van der Staaij
Gezondheidsprofessional

Heb jij complexe of rare pijnklachten? Of heb je problemen met je ontlasting en je darmen?

Ben je chronisch vermoeid? Heb je vragen over voeding of voedselallergieën? Kom dan naar mijn gezondheidspraktijk XL in Naaldwijk. Ik beschik over heel veel kennis en ervaring: van reflexzone- tot darmfloratherapie, van voedingsleer tot orthomoleculaire therapie, van bewustzijns- tot NLP wandelcoach.

www.athannah.nl

Heidi de Koning
Voorzitter Stichting MM Foundation en consultant/coach bij Feedback Consulting

Coacht en begeleidt het gedrag en de ontwikkeling van volwassen professionals, teams en organisaties. Stichting MM Foundation zet zich in op onderwijs aan kinderen in regio's waar dat niet zo vanzelfsprekend is als in Nederland.

www.mmfoundation.nl
www.feedbackconsulting.nl

Ingrid Smit
mBIT en NLP trainer, keuzecoach

Het is mijn missie om meer levensliefde en echtheid in de wereld te brengen. Soms heb je nou eenmaal een ander nodig om een goed gesprek te hebben met jezelf. Om te ontdekken wat er in jouw onderstroom tegenwerkt, Om helderheid te krijgen over je keuzes. Om inzicht te krijgen hoe je hoofd, hart en buik weer kunnen samenwerken. Als NLP en mBIT trainer en coach ben ik gespecialiseerd in de onderwerpen communicatievaardigheden en samenwerking, bewustzijnsontwikkeling en persoonlijk- en vrouwelijk leiderschap.

www.ingrid-smit.nl

Ingrid Wunnekink
Borstweefseltherapeut en lingeriespecialist bij Love-li lingerie

Verzorgt borstweefselbehandelingen om je borstgezondheid te optimaliseren en biedt hulp bij niet oncologisch gerelateerde borstklachten. Geeft advies over jouw ideale behamaat en -model, zodat jij met meer eigenwaarde en zelfvertrouwen haar lingeriezaak verlaat.

www.love-li-lingerie.nl

Jellie Pijpers
Auteur van het boek ‘Jouw kern van waarde’

Waarden zijn mijn missie. Ik onderzoek mijn waarden, hartgedragen waarden en waarden die om aandacht vragen in de maatschappij. Ik spreek erover, geef trainingen en verwerk het in adviesopdrachten. Om je eigenwaarde te laten groeien. Waardevol te zijn vanuit jouw kern, daar waar jouw schat, jouw waarde ligt te wachten.

www.opaal.nu

Joke Brons
Business supporter en sparringpartner van ondernemers

Business supporter voor ondernemers die graag op hun eigen wijze ondernemen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij marketing- en communicatievraagstukken. Mis je focus en weet je niet waar te beginnen? Dan ben je bij B2Support aan het goede adres. Al meer dan 35 jaar ben ik actief als ondersteuner, het business supporten is deel van mijn dna. Ik durf te beweren, dat er niets is wat ik niet weet of kan, of eigen kan maken. Ik wil gewoon altijd het welbekende 'naadje van de kous' weten en dat werkt altijd in het voordeel van de ondernemer.

www.b2support.nl

Judith Hompe
E-mailmarketing expert, coach, trainer, reader en healer

Traint en coacht ondernemers zodat ze meer respons op hun nieuwsbrieven krijgen en een succesvolle business kunnen hebben. Coacht en begeleidt vrouwen die vastlopen door eerst naar ze te luisteren; daarna dient de volgende stap zich als vanzelf aan.

www.lavievirtueel.nl
www.werkenmetmailchimp.nl

Karin Menken
Ritueelbegeleider bij Levenswending

Als ritueelbegeleider kan ik je helpen bij de inhoudelijke invulling van een persoonlijk en uniek ritueel bij een belangrijk overgangsmoment in je leven. Het kan daarbij gaan om rituelen bij leven (in privé- en werksituaties) of bij dood. Dan werk ik samen met een uitvaartverzorger. Mijn gevoel voor taal, in eenvoudige woorden komen tot diepgang en de essentie, daar ligt mijn kracht. Als zangeres samen met een gitarist verzorg ik de muzikale omlijsting bij bijzondere gelegenheden. Met mijn stem breng ik inhoud, rust en verbinding.

www.levenswending.nl
www.hartenlied.nl

Katrín Gudmundsson
Auteur De juf die geen juf is -Trainer Kleurenpsychologie - Colournostics practitioner - Coach & Counselor FLY to BLOSSOM - Adviseur Jeugd & Onderwijs

De wereld mooier kleuren door zelfliefde, compassie, empowerment en eigenaarschap; dat is kortweg mijn missie. Als coach-counselor FLY to BLOSSOM begeleid ik deze persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Want wanneer je vanuit je ware zelf leeft, vanuit zelfliefde en met compassie, is de wereld een fijnere plek voor jou én voor de ander. Met de cursus ‘Leer en ervaar de Kracht van Kleur’ geef ik mijn kennis door rondom de kleurenpsychologie. Via mijn website www.krachtvankleur.nl kun je op een unieke wijze m.b.v. een online kleurkaartlegging licht werpen en duidelijkheid krijgen op de thema’s die onbewust een rol spelen in je leven. Maak je leven zachter, lichter en leuker.

www.krachtvankleur.nl
www.droomdurfdoe.nl
www.dejufdiegeenjufis.nl

Laura Hamer
Strateeg, marketeer en business coach

De meest gestelde vraag aan mijn (vaak virtuele) bureau is: hoe krijg ik meer klanten? Veel websites en de bijbehorende marketing leveren niet op wat we zo graag willen. En kosten vaak ook nog eens bakken geld. Meer klanten krijgen - ook zonder getrainde ‘sales-spier’ - is voor iedere ondernemer weggelegd. Precies daar help ik bij. Ik werk met ondernemers met een missie, die echt iets willen betekenen voor hun klanten.  

www.funnelguru.nl

Laura Lundell
BuitenCoaching | Burnout-herstel | Mindfulness

Ik werk met gedreven, ondernemende mensen die graag zichzelf ontwikkelen en ‘life-long -learners’ zijn – en weten dat bloeien niet zonder groeien bestaat. Als coach help ik je met aarden, verstillen, bezinnen, bewegen en hervinden van je energie en stabiliteit; met twee voeten op aarde zijn, verbonden met je waarden - en je ware natuur. Zodat je vanuit rust en vernieuwde energie en passie de wereld mooier kunt maken – in alignement met jezelf.
Werkvormen: NatuurCoaching, ACT, Meditatie & Mindfulness, NLP. Als Stress- en BurnoutCoach ben ik ook aangesloten bij de VitaliteitsGroep.

www.lauralundell.nl

Maaike de Wilde
Systemisch en intuïtief coach, psycholoog, schrijver

Biedt coaching ter bevordering van bezieling in het leven. Brengt mensen in contact met wie zij daadwerkelijk zijn, zodat zij vanuit zingeving en hart-ingevingen vorm kunnen geven aan hun leven en werk. Schrijft mijmeringen en boeken over de magie in de wereld. Zij heeft haar eerste fantasy boek uitgebracht en schrijft momenteel aan het vervolg.

www.maaikedewilde.nl
www.hetboekvanefra.nl

Marije van den Bovenkamp
Kinderboekenschrijfster, schrijfcoach & eindredacteur

Wat wordt jouw verhaal? Ik ben benieuwd welk verhaal jij wilt delen. En ik help je graag om samen te kijken naar de vorm, want dat kan op allerlei manieren: in een boek, in blogs en artikelen, in memoires, gedichten, korte verhalen, een dagboekvorm, brievenbundels of je websiteteksten.

www.schrijfzin.com
www.blogzinnig.nl
www.spanjeliefhebbers.nl

Marlies Roosendaal
Leraar Zijnsoriëntatie en lichaamstherapeut

Marlies heeft een passie voor het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling. Het ont-wikkelen en worden wie je bent vraagt om te herkennen wie je bent in je vrije vorm. En te ontdekken wat jij ertussen zet, om jouw vrijheid niet te leven. Zij leert mensen hun vrije vorm belichamen. Via individuele sessies, cursussen en retraites helpt Marlies mensen te worden wie ze zijn. Dit zorgt ervoor dat zij geïnspireerd leven en werken.

www.lichaamswerkamsterdam.nl

Miranda Sheridan
Coach met kleur voor jouw kracht van binnenuit

Ik coach hardwerkende mensen die de grip dreigen te verliezen omdat ze er altijd voor een ander zijn. Hierin niet meer weten hoe ze oprecht naar hun eigen ik mogen luisteren waardoor ze voorbijgaan aan hun leven in het nu. Met mijn bewezen kleurmethode, mijn sensitieve wijze van luisteren, weet ik als een echte woordverbinder met een open en respectvolle kijk de vinger op de zere plek te leggen waardoor je patronen kunt doorbreken en eindelijk de lang verwachte stappen durft te zetten.

www.merkbaar-werkt.nl

Monique van der Most
Kleurcoach, Colournostics practitioner, (kleur)retreats & vakantieverhuur

Helpt vrouwen die in het leven door een traumatische ervaring zijn vastgelopen, die diep van binnen weten en voelen dat ze wel willen veranderen, alleen de juiste koers nog niet kunnen vinden. Met Kompas in kleur bied ik een persoonlijk aanbod op maat en daarmee help ik jou de richting te vinden naar je pure kern, voorbij de blokkades, met rust en vertrouwen, de weg terug naar persoonlijke groei en balans. Kleur geeft inzicht in emoties, kleur maakt het onbewuste bewust zodat je volledig naar jouw hartsverlangen kan leven.

www.laurogolfapartment.com

Nadine Carter
Life Changing Expert

Auteur van ‘Dansen met je schaduw’, een indringende gedichtenbundel die je de weg wijst naar jezelf. Mijn wijsheid ligt in het ontdekken en leren van het leven, mijn zachte kracht is effectief en doeltreffend. Ik kom diep tot de kern, precies wat er nodig is als je wilt veranderen. Mijn passie is dat partners elkaar en zichzelf weer opnieuw terugvinden in de liefde. Dat doe ik door ze bewust te maken van hun overlevingsstrategieën en ze te helpen de pijn die daarbij hoort op te ruimen. Bij mij ga je dwars door de pijn heen om vervolgens vanuit je verlangen nieuwe besluiten te nemen en weer te kunnen verbinden. Bij mij word je zoals je bedoeld bent te zijn.

www.nadinecarter.nl

Natasia de Ridder
Hypnotherapeut, Astroloog en Levenspadbegeleider

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt.’ Ieder mens is uniek, tot op celniveau. Jij bent tot veel meer in staat dan je voor mogelijk houdt. Je bewust maken van je eigen kracht en zelfliefde is mijn missie. In mijn bedrijf Kailos laat ik dit samenkomen om zo mijn kennis, kunde en intuïtie van hypnotherapie, astrologie en begeleiding in te zetten. Zodat je in beweging komt en stappen zet om het leven te gaan leven dat je voor ogen hebt. Jij bepaalt de richting, het tempo en wat voor slingers je nodig hebt.

www.kailosinzichten.nl

Saskia Engels
Aandachtcoach, trainer – relatietherapeut, stiefspecialist – initiatiefnemer Vrouwen Village

Verbind jou met jezelf en anderen zodat je jezelf antwoord leert geven op je vragen. Specialist in het begeleiden van (stief)ouders en samengestelde gezinnen.

www.saskiaengels.nl
www.stiefleven.nl

Sonja Broekhuizen
Spinner en wever

Begin 2020 nam ik een time-out, omdat ik er helemaal doorheen zat. Maar al snel, tijdens de eerste lockdown, nam ik het ingrijpende besluit om helemaal te stoppen met mijn werk als ondernemerscoach. Mijn blogs gaan over kansen en mogelijkheden. Ik deel waar ik energie van krijg en waar ik blij en gelukkig van word. Zo hoop ik jou te inspireren bij het maken van grote keuzes en hoe om te gaan met de dagelijkse beslommeringen in het leven.

www.woolawareness.blog

Susan van der Beek
Auteur, systemisch coach, coachen met honden, coachweekenden en vakanties

Het is mijn zielsmissie om liefde en lichtheid te brengen waar rouw is. Vanuit die intentie schreef ik mijn boek Hartmama, over jong ouderverlies. Naast een autobiografisch deel bevat Hartmama ook een beeldverhaal en een (ver)werkboek. Als jij het gevoel hebt dat de vroege dood van één van je ouders nog een schaduw werpt over je leven, nodig ik je uit om daar samen naar te kijken. Daarnaast ben ik hondengedragsbegeleider: hondenopvoeder en specialist probleemgedrag. Ik leer je graag de taal van je hond verstaan en zijn of haar gedrag beter te interpreteren. Hierdoor wordt het samenleven met je hond(en) veel meer ontspannen. Als je hond gelukkig is, ben jij het immers ook.

www.susanvanderbeek.nl
www.slapeninzeeland.nl

Willy Prins
Storyteller, gepensioneerd basisschoolleerkracht, vrijwilliger in bibliotheek

Ik schrijf korte verhalen met een glimlach en/of om over na te denken. Als ik ga wandelen, houd ik ogen en oren open en de onderwerpen komen naar mij toe. Enkele verhalen zijn uit de tijd dat ik voor de klas stond.

Willy Sietsma
Coach-counsellor, trainer, ervaringsdeskundige

Helpt vrouwen en mannen met een narcistische (ex)partner zichzelf te worden en de regie over hun leven terug te nemen, zodat ze hun leven weer in vrijheid kunnen genieten.

www.willysietsma.nl

Ynske Looije
Coach en dichter

Als coach werk ik voor mensen en organisaties in de zorg en welzijn die zichzelf willen ontwikkelen. Centraal staat het combineren van de talenten en ambacht om tot hun levensdoel te komen.
Gedichten schrijf ik al van jongs af aan en sinds enkele jaren staat een groot deel, samen met mijn eigen foto’s, op mijn website www.vooriemandinhetbijzonder.nl. In 2019 heb ik mijn eerste gedichtenbundel uitgebracht.

www.vooriemandinhetbijzonder.nl
www.ynskelooije.nl (in wording)