Een elfjesketting als boekrecensie

Wat een gaaf effect dat – door de komst van mijn boek ‘Elfjes bestaan’ – veel lezers worden geïnspireerd om zelf elfjes te schrijven. Mijn schoonmoeder appte me al dat ze niet was te stoppen met het schrijven van elfjes en ik kreeg heel veel felicitaties voor mijn boekendebuut in de vorm van een elfje, zoals deze:

Elfjes. 
Ze bestaan, 
in fantasie en 
nu ook in boekvorm. 
Gefeliciteerd!

Lennie de Man

“Mijn schrijfcoach Marije van den Bovenkamp van Schrijfzin heeft haar eerste – en zeker niet laatste – boek geschreven. Een voorleesboek voor 0 tot 5-jarigen met prachtige tekeningen erin. Zo gaaf! Ook een heel leuk cadeau. Je kunt het bestellen via Droomvallei Uitgeverij. Het ligt al snel, ingepakt als een cadeau (helemaal passend) op je mat.”

Elfjes
Bestaan niet
Of toch wel?
Ontdek in dit voorleesboek
Verwondering

Willy Sietsma

Maar de allermooiste en origineelste boekrecensie kwam van mijn blogger en masseur Carla Pleijers.

Voorleesboek
‘Elfjes bestaan’
vol met herkenning
mijmerend aan lang geleden
zalig

Zalig
lekker buikgevoel
komt naar boven
lezen in ‘Elfjes bestaan’
herinneringen

Herinneringen
komen terug
weer gaan beleven
eerst moeder, nu oma
genieten

Genieten
van voorlezen
aan ons kleinkind
voetdansen, mamafiets, schuimbergen, papapret
ontroerend

Ontroerend
prachtige illustraties
om te ontdekken
oude tijden, nieuwe tijden
fijn

Fijn
dit boek
elfjes bestaan echt
lees en ontdek ze
allemaal

Allemaal
te lezen
en te kijken
in boek ‘Elfjes bestaan’
genieten

Carla Pleijers

Wil jij ook elfjes leren schrijven?
Wil jij zelf ook met elfjes en andere dichtvormen aan de slag? Schrijf je dan in voor mijn online training Creatief schrijven. En koop mijn boek Elfjes bestaan voor de verrukkelijke inspiratie.

10 thoughts on “Een elfjesketting als boekrecensie”
 1. Wat een fijne elfjes en zo mooi, de elfjesketting van Carla, zo vol gevoel. Zo passend bij je boek. En wat wordt het op lekker veel plaatsen verkocht, super! Het is dan ook een aanrader

 2. Wat mooi de Elfjesketting. En Marije ben je eigenlijk wel eens op IJsland geweest? Want daar zijn stenen waar ze in wonen…oh wat heb ik vaak met mijn vader voor de elfenstenen gestaan, trillend als een rietje want zo megaspannend vonden wij samen dat….want…ach weet je wat. Volgende week schrijf ik een blog geïnspireerd door jouw Elfjes…want echt ze bestaan! Dank je wel voor mij meenemen naar de elfjes van mijn jeugd…

  1. Nee, helaas ben ik er nog nooit geweest, maar ik hang nu al aan jouw lippen. Super gaaf als je daar een blog over wilt schrijven.

 3. Wat een prachtige reacties en de elfjesketting is zo herkenbaar, zo mooi. Heerlijk dat de elfjes-koorts is toegeslagen, zo maken we samen de wereld een stukje mooier, magischer en liefdevoller.

 4. Samen met mijn kleindochter van 3 maanden de elfjes gelezen. Ze vond het echt heel leuk, alle kleurtjes en het praten en luisteren naar oma’s stem. Maar ze werd wel een beetje moe ook, dus na 2 keer lezen lekker in slaap gevallen op oma’s schoot.

 5. Wat fijn Marije,dat ik je zo blij heb gemaakt met de elfjesketting over je heerlijke boek. Het borrelde spontaan achter elkaar op en ik heb het met alle liefde cadeau gedaan aan jou.
  Leuk dat je het in je blog verwerkt hebt zo dat anderen er ook van mee kunnen genieten ❣
  Dank voor jullie compliment Willy, Ingrid en Susan, ik koester het.?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: