Op Bali plant ik het zaadje voor mijn Spaanse droom

Volledig zen vloeien al mijn gedachtes in overvloed aan de blanco bladzijdes van mijn turquoise schrijfschrift. Het is de tweede dag hier sinds mijn aankomst. Vanuit een handgeknoopte katoenen hangmat geniet ik van het intense helingproces dat mij hier toevalt. Ik schrijf en schrijf, alsof er een kraan is opengezet en vergeten is dicht te draaien. Al mijn zintuigen staan afgestemd op het hier en nu op Bali.

Van stress naar stilte
Tussendoor verken ik het resort en als een soort bioloog bekijk ik de planten. Een combinatie van de pure kleuren van de natuur en de bijzondere keuze van de totale uitstraling van het luxe resort zorgt voor een heerlijk verzorgend gevoel van welness. Zelfs het bruin geleefde hout van de rustbedden, compleet met de hand uitgesneden, maakt een diepe indruk op mij. De jarenlange stress maakt plaats voor stilte diep in mij. Ik ben aan het vertragen en blijf alles met pure verwondering aanschouwen.

De medewerkers zijn zo respectvol en zeer behulpzaam. Ook het eten in het restaurant draagt bij aan mijn gevoel van dankbaarheid, zo beseffend dat ik leef. De versheid, de kleuren en de presentatie… alles wordt hier met zoveel liefde en aandacht klaargemaakt.

Natuurlijk geniet ik van de warme zon en afwisselend de verfrissing van het koele water van het zwembad.

De hulpvraag staat centraal
Mijn kleurcoach, Anne-Lies Smal, die de opleiding geeft, heeft bij aankomst op Bali gezorgd voor een welkomstgeschenk en een kleurige uitnodigingskaart. Het is een afspraak voor mijn eerste echte doorbraaksessie hier op het resort. In afwachting van hoe dat zal zijn, kijk ik uit om haar hier te ontmoeten. Om de sessie goed te benutten heb ik wel een hulpvraag door te geven: Wat of waarover wil ik meer inzicht? Ik deel haar mijn hartsverlangen om een easy going live vanuit Spanje te leven. Moeiteloos ondernemen vanuit rust en vertrouwen, doen wat mijn hart mij ingeeft en wat passend is bij de kracht van mijn lijf.

Mijn helpende kleuren
De helpende kleuren zijn groen en geel en het advies om werkelijk te kunnen veranderen, valt of staat met het zachter zetten van turquoise en wit. Door deze favoriete kleuren wat minder vaak te dragen, creëer ik ruimte om de helpende kleuren te dragen. Juist de behoefte aan lichamelijke en geestelijke rust levert het inzicht op dat ik ook wil veranderen. Zo zijn de kleuren afwisselend en kunnen de positieve eigenschappen mij in de juiste richting helpen bewegen.

Zachter zetten van turquoise
Het blijft bijzonder dat de kleuren zoveel over mijn persoonlijkheid vertellen, bij mij is op dat moment turquoise echt een persoonlijke stijl geworden, onderdeel van mijn identiteit. Zodra ik het pdf bestand toegestuurd kreeg, las ik mijzelf, precies zo, het klopte. Na een periode waarin ik veel zwart droeg, heb ik juist de kleur van de Caribische zee volledig omarmd. Alsof ik de kleur ademde. Het gaf mij vrijheid, flow, eigenwijsheid en de power om nieuwe wegen in te slaan, die ik overduidelijk op mijn eigen wijze wilde waarmaken. Eigenlijk liet ik zo mijn stem horen of zien.

Minder wit, dat is lastig
Ook wit mag ik wat minder vaak dragen, de eigenschappen sluiten feilloos aan bij hoe zeer ik graag presteer. De beschrijving klopt en ik besluit volledig hiernaar te handelen. In de periode die hierop volgt hebben groen en geel mijn aandacht. Het valt mij niet gemakkelijk om het toe te passen, mijn ego komt in opstand, die vindt geel schreeuwerig en afschuwelijk. Ik vind er duidelijk wat van.

Maisgeel
Aan het einde van deze eerste week op Bali sta ik met meerdere jurken in mijn handen. Met een geel gebloemde zonnejurk schuifel ik naar de paskamer in een hippe boutique in Changgu. Qua kleurtoon is het voor mij hartstikke geel, maar net wat warmer, meer maisgeel. Mijn blik in de spiegel is verre van enthousiast en toch besluit ik deze aan te schaffen. Samen met een lange offwhite kralenketting die bij de toonbank ligt uitgestald.

Hier plant ik het zaadje voor mijn Spaanse droom
Vol trots sta ik buiten, dit is werkelijk mijn eerste stap naar afscheid van turquoise. Hier plant ik het zaadje voor mijn Spaanse droom. De gele kleur dragen op mijn huid en hart is heel wat anders dan die vertrouwde aqua. Er zal meer tijd voor nodig zijn, maar ik kies bewust voor deze verandering.

Geel zorgt voor beweging
Na mijn reis koop ik regelmatig gele bloemen voor op tafel, in de voorzomer draag ik mijn Balinese jurk in Zeeland en is er ook nog een gele blouse bijgekomen. Ik schrijf meerdere blogs waar geel in de hoofdrol is: Haar geel is die brandende stip aan de horizon en Durft ze geel weer een kans te geven deze zomer? Ik schrijf mij in voor een ondernemers focusdag en draag die blouse met plezier. Zo langzaamaan ontdek ik de kracht van geel voor mijzelf en naar de ander.

De positieve en negatieve eigenschappen
Geel is de kleur van emotie en heeft een boel positieve eigenschappen; het staat voor focus, enthousiasme, zelfvertrouwen, nieuwsgierig, leergierig, weten wie je bent en past vaak bij snelle mensen. Daarnaast zorgt te veel geel, dat het nooit voldoende is of altijd nog meer willen en cynisme.

Door ook het heldere groen toe te laten, geef ik juist mijn grenzen aan en komt er meer balans in mijn kledingkeuze. Zo blijft groen een belangrijke kleur om in de natuur te wandelen, om mijn grenzen en ook wensen van het leven goed te bepalen en daar vorm aan te geven. Ik maak vakantieplannen voor die zomer en weet je hoe het verder is gelopen?

Vervolgstappen in Spanje
Die bewuste zomer boekte ik drie weken Zuid-Spanje, om samen met een makelaar diverse huizen te bekijken. Onderzoekend wat financieel mogelijk was en hoe ik verder zelfstandig zou functioneren. Het werd een zalige vakantie met veel inzichten over waar ik in de provincie Málaga wilde wonen. Op dat moment nog niet wetende dat ik een jaar later spontaan verliefd zou worden op het zonnige appartement Bamboo, zie dit blog: Met mijn gele jurk uit Bali teken ik voor Spanje.

Een doorbraaksessie geeft inzicht
Tijdens een doorbraaksessie met de colourcomfort methode krijg je inzicht in jouw kleurkeuze van het afgelopen jaar. Daarna ontvang je de uitgebreide pdf en het advies per mail. Hierin lees je als het ware je identiteit zoals je nu in het leven staat. Ook zie je hoe kleur er voor jou tot nu toe is geweest, je ziet op de tijdlijn wanneer er bijvoorbeeld ook een kleur is verdwenen. Zo kijken we samen welke kleuren jou helpen veranderen naar wat jij het liefste verlangt.

Wil jij nou ook nieuwe zaadjes planten en dromen verwezenlijken? Kies dan voor een eerste kennismaking, stuur gerust een mail naar kompasinkleur@gmail.com dan spreken we elkaar snel.

2 thoughts on “Op Bali plant ik het zaadje voor mijn Spaanse droom”
  1. Wat een prachtige reis heb je gemaakt. Zowel met je ziel als je fysieke reis. Prachtig innerlijk proces in kleur. En te leuk dat he nu beide elementen van je hulpvraag binnen handbereik hebt. 🧡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: