Met mijn gele jurk uit Bali teken ik voor Spanje

Onstuimig, zoals de golven hier in de Middellandse Zee steeds een beetje meer en hoger om hun kantelpunt slaan. Met zoveel kracht, zodat het water schuimend het strand opspoelt. Zo zijn mijn eerste nachten hier in Spanje; onstuimige gevoelens. Vanuit mijn onderbuik stijgt er onrust naar mijn hart, zo naar mijn hoofd waardoor ik moeilijk in slaap kan komen.

Die onzekere gedachtes over mijn besluiten, alsof ik voor de allereerste keer verliefd ben. Die prille kalverliefde waarbij het verlangen om diegene weer te zien soms meer pijn doet dan vreugde brengt. 

Ik zweef terwijl ik loop
Gelukkig schijnt de zon hier in Andalusië. Zo kan ik rustig landen, de stress door de nodige voorbereidingen loslaten en in vertrouwen werken aan een andere toekomst. Doordat mijn nachtrust flink is verstoord, probeer ik met wat meditaties in de ochtend en de avond de kalmte te hervinden. Ik zweef terwijl ik loop, ik zing terwijl ik spreek, ik straal en wacht op die spannende dag, dat speciale moment.

Mijn eigen appartement in Spanje!
Op 13 oktober 2020 is het zo ver: ik teken voor mijn eerste Spaanse huis bij de notaris in Marbella. Een appartement aan een golfbaan met zoveel natuur en prachtig groen om mij heen. De naam is Bamboo en het herinnert mij aan mijn kleurcoach-opleiding op Bali. Het appartement is zo compleet, schoon en op orde dat ik dezelfde middag mijn koffer installeer en intens geniet van het uitzicht van mijn balkon. ‘Mijn balkon’…. woeha!

Bewust geel
Alles klopt en ik besef dat ik nu bewust kies voor geel. Gek, want ruim twee jaar geleden was geel voor mij nog een absolute ‘no-go’. ‘Het is een lastige kleur’ hoor ik van veel dames tijdens de kleurcoaching. Ze geven wel aan dat geel zonnig is om te zien, maar om te dragen….? Dan krijgen ze spontaan vlekken in hun nek. Ze vinden vaak dat het hen flets maakt en bestempelen zichzelf dan als een bleke vaatdoek.

Ik kon veranderen door het inzicht in kleur
Persoonlijk had ik na mijn ongeval moeite met zelfacceptatie, mijn lichaam is beschadigd, de aanhoudende pijnen houden het verdriet zo vast. Nooit zou ik meer de oude worden. Door het inzicht met kleur besefte – ik door mijn keuze in mijn favoriete kleding te veranderen – dat er ook positieve verandering zou komen. Voor iedereen geldt: als je blijft doen wat je deed dan is de uitkomst ook hetzelfde. 

Roze, magenta en heldergroen
Zo startte ik met minder aqua te dragen. Ook mijn favoriete olijfgroen ging ik bewust minder kiezen. Ik koos roze, magenta en heldergroen. Ik startte met helpende kleuren en geel was echt mijn uitdaging. 

Mijn eerste gele jurk
Juist op Bali kocht ik mijn eerste gele jurk; tijdens mijn opleiding stond ik ervoor open om alle kleuren en de bijbehorende eigenschappen te leren kennen. De reis was ook voor mij een persoonlijk groeiproces en een stevige stap in de goede richting. Vanuit donkere tijden mijn gekwetste ziel weer voeden richting een stralende en zelfverzekerde vrouw. Iemand die weet wat ze wil bereiken, die bereid is te doen wat nodig is.  Verantwoording nemen voor mijn keuzes. Met wilskracht, focus en optimisme. Echt bewust kleur inzetten waar nodig. Ja die gele jurk moest ook wel gedragen worden. Door die kleur geel kies ik mijn eigen koers en zie ik nu waar ik sta. 

Doelen bereiken met kleur
Vanaf nu ben ik de trotste bezitster van een geweldig geliefd appartement in Zuid-Spanje, mag ik andere dames coachen met de juiste keuzes te maken met kleur in hun leven. De workshop Visueel Hartsverlangen is voor veel vrouwen een eerste stap naar bewust kiezen van kleur, voorzichtig veranderen. En in de toekomst ga ik kleurretreats geven in Spanje. Maar om nu alvast te starten, nodig ik je uit om een eerste consult Kompas in Kleur aan te vragen.

Naar Zuid-Spanje?
Of wil je liever eerst lekker genieten in Zuid-Spanje? Ik verhuur mijn appartement, kijk op www.laurogolfapartment.com en mail voor reserveringen naar: mailto:contact.inmocasa@gmail.com.

9 thoughts on “Met mijn gele jurk uit Bali teken ik voor Spanje”
 1. Mooi Monique, hoe jij je pad beschrijft naar je gele jurk!

  Fijn dat je zo je passie volgt en andere vrouwen hiervan bewust maakt. Door kleur in je leven aan te brengen wordt het een feestje.

  Jouw workshop heb ik met veel plezier gevolgd, een aanrader!

  1. Dank je wel Anna, met jouw ondersteuning en coaching heb ik veel verdriet los kunnen laten en mag ik nu doorgroeien .

   Met kleur voel ik mij zoveel beter en ben ik ervan overtuigd dat ik andere dames er mee mag ondersteunen.
   Blij om te horen en blij met jou!

 2. Lieve zus , door het lezen van jou blog en jou prachtige foto te bewonderen ben ik geraakt … en worden mn ogen vochtig, … jeetje wat ben je toch een power vrouw , mijn jongere zus een casa in Spanje ben z oo blij dat jou droom werkelijkheid is geworden! Mooi geschreven en ben ontzettend trots op jou ,liefs xxx

  1. Lieffie, trouwe fan en rots in de branding! Nooit zal ik vergeten hoe jij er voor mij was aan het ziekenhuis bed, en het langdurige proces erna. 1.5 jaar revalideren en tranen ik leek wel ontroostbaar. Nu zoveel tijd verder groeien we door de uitdagingen in het leven en mogen we anderen helpen met de frequentie van het nieuwe pad.
   Met k l eurkennis verrijkt, tools om verder te groeien en bloeien. Zo mooi om vanuit de basis de liefde te delen.
   Dank je pop , op de toekomst!

 3. Prachtig Monique! Zo fantastisch dat je droom er nu gewoon is, hoe heerlijk!
  Oh en dat geel, ik houd er zo van…het is zo zonnig voorbij je angsten gaan. Geniet en vier, maar dat hoef ik jou niet te vertellen. Liefs!

  1. Dank je Katrin! Ja de kleuren taal van Anne-lies heeft ons zo wakker gekust, er gebeurd veel en de wereld ontwaakt en wij zijn de helpers, eerst ons eigen pad en van daaruit tolken wij kleur voor iedereen. Zo mooi om deze gedeelde liefde te verspreiden.

   Ja en geel voelt en doet zoveel goeds voor het emotionele chakra. Ik gun het iedereen.

 4. Geweldig gaaf om over jouw pad te lezen. Die jurk staat je geweldig. Je laten zien en zichtbaar worden ja dat doe je geweldig goed. Op z, n Monique.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: