De kleuren in je meditatie vertellen je veel meer dan je denkt

Mediteer jij al? Met regelmaat momenten voor jezelf nemen en je even helemaal afsluiten voor en van de buitenwereld? Ik kan het je echt aanraden. Het geeft ritme, ruimte en zo veel meer levensliefde. Sinds 1998 mediteer ik minimaal één keer per dag, meestal een half uur. En nee, dat is niet van de een op de andere dag gegaan. Steeds een beetje langer en steeds met meer stilte.

Waar de gedachten de eerste keren over elkaar heen buitelden, kan ik ze nu voorbij zien gaan als laten we zeggen bus 126 of tram 5. Gewoon omdat ik die kant niet op wil. Niet in werkelijkheid en niet met mijn gedachtengang. Nu even niet. Later krijgen ze weer alle tijd. Nu zit ik hier als het ware in het bushokje van mijn leven en ben stil. 

Dus mediteer jij al? 
Houd jij die adempauze in je dag? En zo ja, zie je daar ook kleuren bij?  
Dat is niet bij iedereen vanzelfsprekend, maar bij veel van ons wel het geval. Let de volgende keer eens op of de beelden kleur hebben. Kleuren hebben namelijk een betekenis en zijn als het ware een communicatiemiddel. Ze zijn geweldig in het slaan van een brug van je hoofd naar je hart en weer terug. Alle kleuren in je meditatie zouden je zo maar extra informatie kunnen geven. Inspiratie om je dag mee te beginnen. Want wat als er nou steeds geel aan de binnenkant van je gesloten ogen verschijnt? Geel, de kleur van positiviteit, focus en de helpende hand bij weten wat je wilt. Hoe fijn is dat? 

Kleurkennis is zelfkennis 
Verdiep je in de kleur van de meditatie en je zult verbaasd zijn over de gelijkenis van wat de betekenis je brengt. En door die kleur te activeren, sta je nog beter in contact met de waarde in jezelf. Kleurkennis is zelfkennis dus laten we eens kijken naar de kleuren die bij jou opploppen. Bij deze een paar kenmerken om je op weg te helpen. 

 • Is het goud?  
  Misschien is extra bescherming en wijsheid wel heel fijn in je dag. Ten eerste voor jezelf om goed in je vel te zitten en niet zomaar al je energie weg te geven. En ten tweede voor jou en de anderen om je heen. Mooie raad en wijsheid zou je eens heel veel kunnen geven in je dag.
 • Of roze?  
  Mag het wat zachter met minder zorgen? Wees een beetje lief voor jezelf de komende tijd en vertroetel jezelf met schoonheid. Geniet van een beetje gekkigheid en maak het leven leuk. Het is belangrijk voor je om onvoorwaardelijk liefde te kunnen geven en ontvangen. 
 • Klaar voor de start met rood?  
  Wil je wat actie voor je nieuwe plannen? Voeg gerust de daad bij het woord en neem de verantwoording voor je leven. Het is belangrijk voor jou om de dingen in het leven met passie te kunnen doen en gewoon te beginnen. 
 • Warm oranje?  
  Vandaag gaat over plezier maken. Kijk eens of het je lukt te verbinden en wat dingen samen te doen. Het is belangrijk voor je om te doen waarvoor je bent geboren en om iets achter te laten. Doe je genoeg waar je innerlijk vuur van gaat branden? 
 • Laat geel zich zien?  
  Heb je behoefte aan positiviteit? Mag het over jou gaan vandaag en ben je bereid alles te onderzoeken wat nodig is? Ga voor zelfvertrouwen, menslief. Het is belangrijk voor je om kennis te vergaren en je wereld te vergroten. 
 • Ruimte voor groen?  
  Ontspan, relax je kunt het gras niet sneller laten groeien door eraan te trekken. Check vandaag eens in op rust en ruimte. Het is belangrijk voor je om regelmatig de stilte op te zoeken en je bezig te houden met hartzaken. 
 • Oprecht voor blauw?  
  Vertel eens? Wat speelt er in jou waar je graag ruimte aan wilt geven? Is er iets dat je wilt vertellen, delen of creëren? Iets wat belangrijk voor jou is vraagt om ruimte en vrijheid.  
 • Plopt paars op?  
  Dan is het misschien tijd om je eigen route te bepalen. Verbind je eens met je kruinchakra; het hoogste puntje op je hoofd. Ga daar in gedachten heen en stel je open voor de mooiste inzichten. Soms een beetje oefenen, maar met meditatie ben je al een eind op weg. 

Draai het eens om 
Je kunt het natuurlijk ook omdraaien. Want wat als je in je meditatie de kleur visualiseert die jou kan steunen in je dag? Misschien heb je een presentatie te geven en kun je wel wat ontspanning gebruiken. Dan neem je wellicht groen voor ogen. Of wil je graag jezelf beschermen voor alles wat er deze dag op je afkomt? Dan gaat goud een heerlijke supporter zijn. 

En nog een hele mooie tip is om je rituelen een kleur te geven
In Lekker B(l)oeiend – mijn halfjaar-programma waar ik je leer hoe je de indrukwekkende invloed van kleur kunt gebruiken voor een fijner en lichter leven – werken we met kleurrituelen. Elke maand heeft een kleur en daar doen we een prachtig seizoensgebonden ritueel bij. Aandacht voor jou, zodat het leven niet met een sneltreinvaart door je vingers glipt, maar dat je stilstaat bij jezelf en wat belangrijk is voor jou. Zo is er zondag het lenteritueel.  

Dus maak je rituelen intenser door bovenstaande kleuren toe te voegen voor extra kracht om wat jij in beweging wilt brengen. 

Kleuren van Geluk
Natuurlijk is dit nog maar het begin. Wil je ook lezen over die andere kleuren en hun betekenis? Nog meer tips zodat je je onderbewuste beter leert kennen en  jij lekker in je vel zit en lichter de dag ingaat? Snap ik! Kies dan voor mijn boek Kleuren van Geluk en check vandaag nog in voor een magische lente.

0 thoughts on “De kleuren in je meditatie vertellen je veel meer dan je denkt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: