Met wit een frisse blanco start, alleen maar zijn

Het zijn vaak de mooiste dames met een goed gevormd lichaam, een warme hartelijke glimlach, sprekende ogen, maar oh zo onzeker voor een onverwacht moment, even spontaan op de foto. Verbaal zijn ze sterk en weten ze met het hoofd precies wat ze willen en toch zijn ook zij vooral op zoek naar balans tussen het drukke gezinsleven en de pittige verantwoording van het zelfstandig ondernemen. Door open te staan voor nieuwe methodes krijgen zij met kleurcoaching weer antwoorden op de fase waarin zij zich bevinden.

Loslaten van vertrouwde omgeving
Terwijl ik hier vertoef, logeert een vriendin uit Dubai in mijn woning in Nederland. Met alle gemak bood ik het aan en ben ik blij dat ze tot rust kan komen in mijn privé stulpje. Qua inrichting, veel wit in combinatie met mint en turquoise, waarbij het eikenhout en een vleugje goud de huiselijke warmte toevoegen. Een grote stapel boeken wachten nog geduldig op haar inzage. Zo goed van haar dat ze een streep in haar overvolle agenda zet en kiest voor alleen maar ‘zijn’.

Ik schreef er vast al eerder over in een van mijn blogs, dat ik er zo van kan genieten: het gesprek, de ontmoeting met de ander. Nu ik zelf de rust en balans hebt gevonden en vanuit het zonnige lichte Andalusië wil oriënteren hoe ik mijn kleurcoaching wil vormgeven, komen er spontaan leuke opdrachten op mij af. Het universum en mijn transformatieproces zorgen net voor dat duwtje in de rug. In ieder geval, zo ervaar ik het.

Online colournostics sessie
Een andere dame, nam recent ook contact met mij op. Logisch, ze is aardig overrompeld door haar huidige werkgever. Door een enorme miscommunicatie over terugkoppeling van leidinggevende taken, de coronatijd er ook nog bij, heeft hij haar deze week doodleuk even geïnformeerd dat haar contract niet wordt verlengd. Zodoende bied ik haar de fijne werkwijze van een online colournostics sessie aan. Voor haar is het meteen helder hoe zij nu verder kan. Voor mij is het een goede test om vanuit mijn royale balkon, onder de verkoelende parasol een coaching te geven. Het is enigszins spannend omdat mijn appartement Lauro Golf bamboo hier tussen de bergen en hoge bomen ligt waardoor het internet nog weleens wegvalt.

Alles is nieuw, een frisse blanco start, zowel voor haar als voor mij.

Mijn gele stip op de horizon
Zo kan ik deze week drie dames coachen, waarvan één live. Heerlijk aan de tafel iets in de schaduw van een grote tamarinde boom. We hebben om 11 uur afgesproken, op het gemak na een uitgebreid ontbijt. Even visualiseer ik de kleurretreatreizen, waarbij kleur de allerbelangrijkste tool zal zijn om de deelnemende dames te ondersteunen naar wie zij in essentie zijn, naar wie of wat zij verlangen, zodat ze inzicht krijgen hoe zij het leven verder willen vormgeven. Met meer balans in body, mind en soul. Stralend van geluk gaan ze na een week op huis aan en hebben zij een Kompas in Kleur om zo hun nieuwe koers te varen.

Het vele wit
Heerlijk om zo te dagdromen, wetende dat dat mijn visueel hartsverlangen is, mijn gele stip op de horizon. Ik ben onderweg en alles komt nog… Nu wil ik niets liever dan haar, de prachtige lieve vrouw die ik pas deze week kort leerde kennen, een doorbraaksessie geven. In 5 stappen, in ruim een uur heeft zij een ander gevoel of beeld over het probleem dat zij tot nu toe heeft ervaren. Ze staat ervoor open. In eerdere gesprekken vroeg ik haar welke kleuren ze zoal draagt, wat is er weer wel of vaak, of waar zij behoefte aan heeft. Op weg naar mijn kamer denk ik over het vele wit waarover ze vertelde. Ik pak mijn basiskaartenset erbij, ook deze zijn van de colourcomfort methode en heb ik altijd bij me.

De taal van kleur raakt
Het wit staat voor: ik ben onbevooroordeeld. En ik laat het haar zien. Emoties bij haar en kippenvel bij mij omdat de eigenschap van de kleur zo duidelijk aangeeft waar zij nu over tobt. De taal van kleur raakt en liegt nooit, het klopt zo bij waar zij nu staat in haar leven. Zelf niet oordelen over zichzelf en een ander, zodat de lat wat lager mag, gewoon weer doen wat zij zelf fijn vindt. Rust nemen, ook innerlijke rust, op afstand van thuis en alle beslommeringen even achterlatend. Wit is als een blanco bladzijde tussen het voorwoord en het eerste hoofdstuk. Niet denken, plannen en doen, neen, meer in ontspanning genieten van wat er is, alleen maar zijn.

Heb jij ook behoefte aan inzicht?
Zit je in een tussenfase en wil je weten waar je nu staat? Met een kleursessie onderzoek je hoe jij weer verder kan en krijg je inzicht op onbewuste patronen, zodat je de juiste koers kan varen. Stuur mij een mail naar contact.inmocasa@gmail.com en maak het helder voor jezelf.

2 thoughts on “Met wit een frisse blanco start, alleen maar zijn”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: