Wat is nou toch een puntje in je broek?

Allereerst, ik ben niet diegene die het heeft uitgevonden hoor… Maar ik ben vast wel die stylist die het vaak als kledingtip voordoet en toepast, zodat jijzelf meteen het verschil kan zien. Hoe zie je eruit zonder en hoe met puntje in je broek? Natuurlijk is de keuze geheel aan jou. Zodra je het een aantal keer hebt getest, ben je eraan gewend en kan je niet meer zonder. “Schrijf hier een blog over” zeiden twee van mijn klanten.

Slanker
Puntje in je broek is voor de meeste dames toe te passen, eenvoudig met juist wel net het verschil in je totale look; je set staat veel beter, met bijkomend voordeel dat je ook nog slanker toont. Wat je toepast is dat je de blouse, top of sweater aan de voorzijde aan één kant in je tailleband of broekzak een beetje instopt, zodat de stof erboven wat ruimte krijgt. Ook bij een rok is het toepasbaar, rekening houdend met de uitstraling van de totale set. Wil je juist deze nonchalante stijl, dan is het echt een fijne stylingtip waarmee ik al veel dames blij heb gemaakt.

Betere verhoudingen
Ik weet dat het vaak veiliger voelt om je top gewoon over de volle lengte te laten hangen over de buikzone, maar het oogt juist breder en voller op heuphoogte. Dus heb je een royale top of blouse, stop de voorzijde aan één kant in (dus niet over de totale taille) en zie het resultaat. Met deze toepassing kloppen de verhoudingen beter.

Wat is jouw stijl?
Als personal stylist kijk ik altijd samen met jou waar je van houdt; heb je een persoonlijke stijl of voorkeur? Ook als je juist geen idee hebt of een keer totaal iets anders wilt, luister ik naar jouw wensen en vertaal ik het in kleding die er voor jou toe doet. In mijn damesmodezaak Inmocasa Fashion & More beschik ik over een grote collectie, dat maakt het passen en stylen heel gemakkelijk. 

Tijdens een persoonlijke stylingsessie geef ik je hele praktische tips: 

  • Accentueer en focus op de sterke punten.
  • Hoe komt jouw figuur het beste tot zijn recht?
  • Bijna altijd mouwen op elleboog-hoogte.
  • De juiste do’s & dont’s, wat je wel en beter niet kan dragen.
  • Welke kleuren draag je graag en welke zijn een uitdaging voor je?

Figuurtype
In alle persoonlijke styling sessies komt het met regelmaat voor dat ik op basis van jouw figuurtype diverse sets aanreik waarvan ik zeker weet dat de kleding mooi matcht bij jouw uitstraling, jouw maat. Het is vooral belangrijk dat het klopt op het moment dat jij jezelf in de spiegel ziet. Ik vind het zo fijn om dan die non-verbale reacties te zien. Je houding, je ogen… alles leeft mee op het moment dat je de juiste outfit ziet en vooral voelt wat het voor je doet. We willen er toch allemaal goed uitzien? 

Jouw beste versie
“Als jij het doet, staat alles anders” zeggen mijn klanten vaak. Daarom leg ik graag goed uit en doe ik het voor, zodat jij zelf de nodige stylingtips kan toepassen en precies weet hoe jij er fantastisch uitziet en je ook zo voelt.

Ben jij toe aan goede stylingtips of wil je jouw garderobe nu compleet maken met de juiste basismodellen die precies voor jou perfect zijn? Kleding waarbij jouw uitstraling klopt met wie je bent, waardoor je je zelfverzekerd voelt? Klik dan hier op mijn site en we maken een afspraak voor jouw beste versie van jezelf! 

4 thoughts on “Wat is nou toch een puntje in je broek?”
  1. Je ‘puntje in je broek’ is een geweldige tip die ik zomaar van jou cadeau kreeg, Monique, Het maakte het middagje shoppen in jouw prachtige winkel af! Leuk dat je hier nu een blog over geschreven hebt. Wat een mooie foto van jouzelf bij dit blog. Doe je goed!

  2. Wat een leuk blog. Ik probeer het regelmatig, maar vind het me niet staan. Ik kom binnenkort toch eens langs voor deze en andere tips, Ben zo benieuwd wat voor stijl je me aanraadt. Ik kijk ook uit naar je volgende blogs.

  3. Ik vind een punt van je blouse in je broek doen er altijd goed uitzien. Zo laat je meer zien van je figuur wanneer een blouse wat groter is. Daarnaast ziet het er casual uit. Hier ben ik groot fan van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: