Wat kan de juiste styling voor jou betekenen als je een maatje meer hebt?

Als ik vanuit mijn eigen ervaring mag delen, voel en ben ik mijn hele leven al te zwaar. Als kind was ik een fanatieke judoka en bij mijn eerste wedstrijden werkte dit niet echt in mijn voordeel. Na het spannende weegmoment speelde ik tegen jongedames van ruim twee jaar ouder waarvan een ook nog kampioen was geweest het jaar ervoor. Ik was net 12 jaar en besefte voor het eerst dat mijn gewicht afwijkend was. Ik vermande me en met mijn enorme wilskracht en mindset viel ik toch in de prijzen; een super moment, applaus, een medaille, de waardering voor mijn geleverde inzet en prestatie. Wat voelde ik mij toen sterk en zelfverzekerd, daar op het podium.

Onzekerheden over mijn flinke figuur
Ja, ik ben te zwaar en was dus altijd aan het diëten. Soms hielp het wat en was ik een paar kg lichter, maar over het algemeen word ik er niet gelukkig van. Sinds vorig jaar ben ik er klaar mee, ik zei: ‘nu niet meer van alles proberen: koolhydraatarm en shakes, etc. Wat ik nu voor mijzelf doe is gezond kiezen, verantwoorde producten in de koelkast en vooral meer regelmaat in de dagelijkse eetmomenten. Zelfs vaker en meer, zodat de stofwisseling ook beter wordt. 

Ik heb mijn ‘probleemzones’ geaccepteerd en draag heel graag kleding waarin ik mij happy voel. Qua kleur en model stem ik af op wat ik nodig heb. Voelt groen vandaag goed of heb ik meer behoefte aan roze? Ik weet nu veel meer welke kleuren mij beter staan én waarmee ze mij helpen. Zodra ik mijzelf volledig accepteer en met de nodige do’s & dont’s aankleed, roept iedereen ‘Meid wat zie je er goed uit, je straalt weer!’ 

‘Ja bij jou staat het wél leuk’
Het beeld dat wij vrouwen over onszelf hebben is altijd kritischer of minder positief dan over een ander. En laat dat nou precies mijn missie zijn; door jou te helpen met inzicht en het bijna opnieuw leren kijken naar jezelf, wil ik jou je sterke punten laten accentueren en benoemen, zodat je weer in je kracht komt te staan, je echt goed voelt met je figuur in de juiste kleding.

Ook met passen en stylen in de winkel krijg ik al snel te horen: ‘ja bij jou staat het wél leuk’ of ‘ja maar jij bent niet zo flink als ik.’ Waarbij ik tegenwoordig vraag: Welke maat denk je dat ik draag? Ik zie ze schrikken als ik zeg dat ik toch echt confectiemaat 46 heb. Door zo met elkaar te kijken naar de werkelijkheid komen we tot andere inzichten. 

Acceptatie
Wat ook fijn werkt is een foto maken van hoe je eruitziet; zodra je jezelf zo bekijkt, zie je toch dat het heel anders is dan je minder positieve zelfbeeld. 

Natuurlijk besef ik heel goed dat het best eng is om zo over ons uiterlijk te oordelen, om het te benoemen, maar hiermee wil ik graag het verschil maken met allereerst een stukje acceptatie, daarna jou te stijlen in de juiste items op jouw figuur en kleur en vervolgens jou weer te zien stralen.

Extra large is extra leuk
Ik kan jou laten ervaren dat als je XL of XXL draagt, je dus kan kiezen om het extra leuk te dragen. Want wat ook de reden is dat we wat zwaarder zijn dan een ander, wij kunnen ook zelfverzekerd het podium pakken en (nog veel belangrijker) ons goed voelen!

Personal styling
Heb jij een maatje meer, voel jij je vaak onzeker over je figuur, wil je nu voor jouw maat passend advies en alles weten over wat kleding met de juiste styling voor jou kan betekenen? Geef je dan nu op voor een persoonlijke styling via mijn website en ik beloof je: jij gaat verder stralend door het leven!

5 thoughts on “Wat kan de juiste styling voor jou betekenen als je een maatje meer hebt?”
    1. Mooi geschreven. En als VIP-klant voel je je niet alleen extra leuk, je wordt ook nog eens extra door Monique in de watten gelegd! Een absolute aanrader dus.

  1. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mag lezen en denk dan meteen … zo zus wat een mijlpaal voor jou !! Een prachtige blog recht uit je hart geschreven waarmee je iets waardevols doorgeeft aan zoveel andere vrouwen, maar ze ook vooral laat voelen ..kleur bekennen ..loslaten van belemmeringen en uiteindelijk hun eigenwaarde terug te vinden Jij bent GOUD ?

  2. Mooi blog Monique, Extra Leuk is het zeker bij jou met je bevlogenheid en je vakkennis, een feestje om in jouw winkel te zijn en alle waardevolle adviezen te krijgen. Jij bent een vakvrouw! Superleuk dat we onze liefde voor de bohemian stijl delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: