De kleuren die je vaak draagt zeggen zoveel over jezelf

Het is een gezellige drukke ochtend waarin klanten elkaar enthousiasmeren om nog wat anders te passen. De vlotte zwierige zomerjurken zijn geliefd. Een dame is duidelijk wat stiller en kijkt of de achterste paskamer vlakbij de spiegel nog vrij is. Onze ogen ontmoeten elkaar en ik knik instemmend dat ze met anderhalve meter afstand voorbij ons kan, zodat ze op haar gemak diverse items kan passen.

Er is ruimte genoeg voor iedereen, ook nu met de anderhalve meter regels is het prettig dat de bezoekers en de al passende klanten zich veilig voelen. Door onze royale opzet van het interieur loopt niemand elkaar in de weg. Met het mooie weer en versoepeling van de RIVM-regels merk ik dat alle dames veel zin hebben om weer eens heerlijk te snuffelen. Lekker even het huis uit, weg van al het thuiswerken, de schema’s en het lesgeven aan de kinderen. Zo vanuit de afspraak bij de kapper door naar ons;, ze voelen zich meteen zoveel beter.

De bestsellers
Het vrije gevoel uit zich ook in de keuze van de kleuren en de modellen. Doordat iedereen zo lang binnen is gebleven lijkt de sfeer veel losser en zijn frisse heldere kleuren snel uitverkocht. Ook het zomerse wit en off-white in broderie zijn bestsellers, voor mij zo duidelijk een reactie op deze sombere en onzekere periode.

Verlangen naar jurken
Echter, de dame achterin bij de spiegel kijkt bij alles wat ze past zeer teleurgesteld. Ze geeft aan dat ze verlangt naar leuke jurken, ‘modellen die me vast en zeker niet staan’ zegt ze er overtuigend bij. Haar gezicht wat bleek en de hoop al opgegeven. Ik vraag haar wat ze wel graag draagt, welke kleuren ze mooi vindt en wat voor model jurk ze wel heel graag zou willen dragen. Ze geeft aan juist voor haar werk graag jurken te willen dragen, alleen herhaalt ze als een soort mantra dat jurken haar nooit staan. Puur op mijn gevoel en nieuwsgierigheid vraag ik door, mij bewust dat deze zachtaardige dame misschien een rugzakje bij zich draagt.

Dat zegt mijn moeder
De dame heeft een slank postuur, een verzorgde natuurlijke uitstraling. Ze draagt een stevige tijdloze instapschoen die mij doet vermoeden dat ze eenvoud en kwaliteit zeer belangrijk vindt. Haar spontane reactie op al mijn vragen hebben impact. ‘Ja het komt doordat mijn moeder al heel mijn leven tegen mij zegt dat jurken mij niet staan’ vertelt ze. ‘Vooral niet uitbundig, dan val je te veel op, draag liever je schort en maak jezelf nuttig’ zegt mijn moeder altijd.

Ze is haar gaan geloven
Zo dan… die komt binnen, het liefste wil ik haar het tegendeel meteen bewijzen, haar helpen. Ik vraag beleefd naar haar leeftijd, ze is vorige maand 56 jaar geworden, bezoekt haar moeder wekelijks en ja, ze is haar gaan geloven, haar eigen moeder heeft haar onzeker gemaakt en nu staat ze wat verloren voor me.

Figuurtype
Beseffend dat ik dit gevoel niet in één winkelbezoek kan wegnemen, vertel ik haar wat ik wel weet en geef ik haar inzicht. Iedere vrouw heeft een figuurtype; je silhouet van schouders, taille en heupen, de vorm is belangrijk. Ook is de kleurtoon van je huid belangrijk om te kijken of warme of koele tinten je beter staan. Daarbij komt nog de voorkeur die je voor kleuren hebt, of voor prints of unistoffen. De kleuren die je altijd kiest en vaak draagt zeggen zoveel over jezelf. Je stemming of gevoel bepaalt vaak onbewust wat je die dag aantrekt en wat je wilt uitstralen.

Ze kijkt in de spiegel
Ze luistert met interesse en geeft meteen feedback. Voorzichtig vraag ik haar: ‘Mag ik je nog een model adviseren, een waarvan ik verwacht dat het precies past bij jouw figuurtje?’ Ze reageert met ‘Ach, ik ben hier nou toch.’ Met het idee dat ook deze jurk het niet zal worden past ze de zachte stretchstof, met de knoopsluiting kan ze het ook als vestje dragen. De print is heldergroen met wit op een donkere ondergrond, best gekleed en toch zomers. ‘Het bijpassende ceintuurtje mag je nonchalant strikken en liefst een beetje uit het midden’ geef ik aan. Ze kijkt in de spiegel en ik zie haar glimlach. Terwijl zij zich kritisch bekijkt vraag ik hoe de jurk voelt, qua stof, maar ook hoe voelt de kleur?  

‘Hoe het voelt? Apart dat je dat vraagt, ik voel mij best opgewekt nu. De stof valt soepel, het model knelt totaal niet en weet je, ik geloof dat mijn moeder pech heeft! Ik denk toch dat ze deze wel fantastisch bij mij vindt staan, dat kan gewoon niet anders. En zo niet, dan kijkt ze maar een andere kant op.’

Dit wordt een favoriet
Ik benoem nog graag de mogelijkheden, hoe ze deze flatteuze jurk nog meer kan combineren. Ook qua wasadvies geloof ik nu al dat dit een favoriet van mevrouw zal worden. Tijdens het afrekenen vertel ik enthousiast over de mogelijkheden met kleurcoaching. 

Kleur is emotie
Kleurcoaching gaat niet over welke kleur mooier of beter staat, nee dit gaat over hoe een kleur voelt, wat is de eigenschap van de kleur. Je kan bijvoorbeeld graag en veel zwart dragen omdat het makkelijke en veilig voelt, je kan je voorstellen dat een felrode jurk heel anders voelt. Door vanuit mijn modeboutique in Strijen de diepte in te gaan met kleurcoaching zijn er al diverse dames bewuster bezig met hun kleurkeuzes. Ze staan sterker in relaties, geven veel beter hun grenzen aan, weten wat ze zelf graag willen en houden met kleurkennis meer balans voor een gelukkiger leven.

Weer genieten met zelfvertrouwen
Door haar te verwijzen naar de website met alle informatie hoop ik haar niet alleen vandaag blij te maken, maar zeker ook bewuster en haar te inspireren om zich goed te voelen en te luisteren naar haar innerlijke stem. Stap voor stap gewoon weer genieten met zelfvertrouwen. Hoe geweldig is het dat de kleurenkennis je daarbij kan helpen.

Inmocasa
Heeft dit verhaal je nieuwsgierig gemaakt wat of welke kleur voor jou helpend kan zijn? Mail gerust voor de mogelijkheden voor een persoonlijk kleurconsult, zodat ook jij positieve veranderingen kan doorvoeren in jouw leven. Kijk snel op www.inmocasa.nl.

5 thoughts on “De kleuren die je vaak draagt zeggen zoveel over jezelf”
  1. Wat een heerlijk boeiend verhaal! Ik was echt zo nieuwsgierig geworden hoe de dame se achterste paskamer in sneakte hihi ik wist meteen deze vrouw zal straks echt een klein duwtje in een andere richting Krijg en van mijn zus !! En jahaaa hoe mooi t weer klopt …. luisteren en voelen
    Top geschreven xxx ♡

  2. Mo wat een topper ben je toch. Goed gedaan! En wat heb je er een mooi blog over geschreven. Dit zomerseizoen staat geel op de agenda, en een beetje groen. Met voor jou een dikke smakzoen! ?

  3. Monique weer zo.n geweldig verhaal Ik was heel nieuwsgierig naar het einde en ik werd beloond zag de dame helemaal voor me in haar mooie zomerse jurk met de kleuren groen en wit, wat zal ze je dankbaar zijn! om zo fijn geholpen te worden en de onzekerheid weg te nemen,je bent een kanjer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: