Ben jij een appel of een peer?

Ze is een vrolijke jongedame, een zachte persoonlijkheid die enigszins opgelucht ademhaalt als ik haar tijdens de personal styling sessie vertel dat je figuurtype niet verandert door strenge diëten of meer sporten. Natuurlijk blijft een gezonde levensstijl belangrijk, maar verwacht nou niet dat een recht figuurtype verandert in een zandloper type. En een appel wordt echt geen peer.

Met haar prachtige ijsblauwe ogen kijkt ze mij verwonderd aan. ‘Dat wist ik echt niet!’ Gelukkig ze dit nu accepteren en omarmt ze haar curves. Het is een korte ontdekkingsreis waarbij ze steeds een stapje dichterbij haar stralende zelf komt.

Een bijzonder geschenk
Ze heeft van haar ouders laatst een cadeaubon voor haar verjaardag gekregen die speciaal voor deze stylingmiddag is gemaakt. Vooral nu in deze coronaperiode – waarbij een feest niet passend is – is dit een fantastisch idee. Een bijzonder geschenk waarmee ze in één middag een power boost aan zelfvertrouwen tot zich neemt en voor het komend seizoen de juiste keuzes maakt die passen bij haar figuurtype.

Welke stijl past het beste bij haar persoonlijke situatie?
Deze dinsdagmiddag is echt een feestje. We starten met een cappuccino met vers gebak en bespreken eerst het intakeformulier: welke stijl past het beste bij haar persoonlijke situatie? Hierbij spelen werk, school en vrijetijdsbesteding een belangrijke rol. Ze heeft de thuisopdracht goed voorbereid en ze showt haar moodboard met haar voorkeuren van kledingstijlen, zelfs haar favoriete kleuren blenden het geheel.

Een vlotte versie
Ze heeft een sportieve stijl met een klassieke touch. Gezien haar leeftijd kiezen we voor een vlotte versie, waarbij zowel een hoge taille jeans als basis en een wit overhemd niet mogen ontbreken. Jurken zijn voor haar nu absoluut favoriet. Ook heeft ze een item van thuis meegenomen waar ze ontzettend over twijfelt, daar maken we een nieuwe set mee.

Onderzoek naar warme en koele kleuren
Met een korte kleuranalyse bepalen we samen of de warme of koele tonen voor haar geschikt zijn. De felle witlichtlampen op de spiegel zorgen voor het beste inzicht; ze kijkt geïnteresseerd met de gouden doek en wisselt af met de zilveren. Haar ogen lijken wel groter en schijnen vol pretlichtjes via de spiegel naar mij.

‘Zie je wat het zilver met je doet?’ 
‘Ja, ik zie dat het lichte blauw in mij iris veel feller wordt, mijn huid ook gladder en minder rood’ beaamt ze knikkend’.
Ze ziet het zelf zo overduidelijk en de gedempte, ietwat vergrijsde kleuren van haar moodboard passen heel goed bij deze koele tonen. 

Meten is weten
Vervolgens gaan we ontdekken wat haar werkelijke figuurtype is. Niet wat ze zelf dacht of eerder heeft aangenomen, nee met foto’s van voor-, zij- en achterzijde en door te meten. Meten is weten! We meten de schouders, taille en heupen en met de foto’s vergelijken we de diverse figuurtypekaarten; welke types vallen af en welke komt overeen met haar gegevens? 

Blijf vooral dicht bij jezelf
Door goed te meten, ziet ze zelf haar figuurtype overeenkomen met de kenmerken van de juiste kaart, zodat we met de juiste do’s & dont’s kunnen gaan stijlen. Ook hierbij is mijn advies: blijf vooral dicht bij jezelf. Indien je voorkeur hebt voor een aansluitende skinny jeans, terwijl een uitlopende flairpijp je beter staat, kies je natuurlijk wat jij prettig vindt.

Met de juiste styling
Met het toepassen van alle tips breng je jouw figuurtype in balans. De sterke punten worden versterkt door met model, kleur en stofstructuur volledig af te stemmen op jouw figuur. Met de juiste styling streef ik graag naar het weergeven van haar unieke persoonlijkheid, met kleuren waar zij blij van wordt, zodat ze straalt van zelfvertrouwen.

Boost voor je zelfvertrouwen
In het laatste uur past ze haar zojuist opgedane kennis toe, de vele inzichten helpen goed bij haar keuze uit onze collectie. Er staat nu een jongedame met power. En die innerlijke criticus, die alleen maar oog had voor haar minder sterke punten, heeft ze weggestuurd. Haar mooie vrouwelijke curves komen in evenwicht, met aandacht op haar halslijn. De nette, zwarte pantalon sluit hoger aan in haar taille en door de mouwen nonchalant wat op te rollen, geeft ze deze optisch nog meer aandacht. Ze voelt zich een van de curvy modellen uit de modebladen. En terwijl we genieten van een glas rosé met wat tapas mag ik foto’s van haar maken voor het eindresultaat.

‘Zo’n verjaardagscadeau gun ik iedereen!’
Om de hele middag te evalueren nemen we plaats aan de tafel, waar haar moodboard zo mooi voor ons ligt. Ik geef haar symbolisch een pauwenveer en natuurlijk ben ik nieuwsgierig of deze personal styling middag aan haar verwachting voldoet en of er nog vragen zijn.
‘Nou nee niet echt’ lacht ze. ‘Ik ben vooral zo blij met deze nieuwe aanwinsten en alles wat ik nu weet. Ik heb genoten van uw persoonlijke aandacht en zie mijzelf nu echt anders. Ik ben zo blij dat ik nu mijn figuurtype weet en daar rekening mee kan houden bij welke kleding ik kies. Ja, zo’n verjaardagscadeau gun ik iedereen!’

1-op-1 styling workshop, coronaproof
Wil jij nu ook weten welk figuurtype je hebt? Zie jij jezelf ook het liefste weer stralen in de juiste kleding, met de juiste modellen die op jouw figuurtype passen? Ben je binnenkort jarig of gun je een ander zo’n geweldige middag met tips voor altijd?  Deze aankomende periode kan je geheel coronaproof deelnemen aan deze 1-op-1 styling workshop. Kijk op inmocasa.nl en meld je aan.

2 thoughts on “Ben jij een appel of een peer?”
  1. Geweldig! Wat een leuke dag was dat weer, (denk ik) zo knap om iemand zo.n zelfvertrouwen te kunnen geven! en met een stralend gevoel naar huis te laten
    gaan. Ga zo door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: