Oranje – lang leve de leeuw in jou

Oranje, de kleur van avontuur. Als je oranje draagt, ben je bewust van jouw kracht en weet je soms niet van ophouden als je iets te ver bent gegaan. Het is de kleur die Nederland verbroedert, die samen met de leeuw van de heraldiek symboliseert hoe sterk we staan, dat we erin geloven dat we bij sportprestaties het hoogste niveau halen of andere teams kunnen verslaan. 

De leeuw in jou
Oranje gaat over zijn wie je bent, de leeuw in jou die vanuit je pure zelf kiest om te genieten, te ontspannen. De leeuw in jou die volledig in zijn kracht mag staan en daar waar nodig instinctief opkomt voor zijn normen en waarden.

Controle loslaten
Hoe is het nu met jou? Door alle nieuwsberichten rondom het coronavirus, de aanpassingen van je vertrouwde ritme. Voel je het ook dat alle vaste patronen, je planningen en je basis ontwricht zijn? Dat je opnieuw beseft dat je de controle volledig mag loslaten en voorlopig maar even mee mag gaan met de stroom van alledag. Van dag tot dag kijken hoe te handelen, op basis van nieuwe richtlijnen.

Het kost energie
Het herpositioneren kost de nodige energie en zorgt op het moment voor spanning in je relatie, gezin en werk. Ook dat voel je in je lijf; je eet meer dan anders, het thuiswerken maakt je sneller moe, je onderrug geeft al klachten. Kortom, dat vurige oranje… je merkt dat je persoonlijke waakvlam op de laagste stand staat en nodig wat oppeppers kan gebruiken.

Kleuren die je draagt
Met colourcoaching, een methode waarbij de kleuren die je draagt of niet draagt zoveel zeggen over jou en je emoties, geef ik je graag advies hoe oranje je kan helpen in deze onzekere periode. Het liefst met kleding die je op het hart draagt, zichtbaar voor de ander. Natuurlijk lukt het ook al om beter in je vel te zitten met een mooie bos bloemen, Hollandse tulpen in prachtige kleuren die je naar wens bij de plaatselijke bloemmist bestelt.

Voelen waar het om gaat
Wat ook zo fijn is, is om voor jezelf een lijst te maken met waar jij nu behoefte aan hebt. Probeer het niet te verzinnen met het hoofd, maar vanuit je onderbuik. Ja, voelen… wat heb je zelf zo nodig? Is het je sport, een goede nacht­rust, lekker lezen, de eerste zonnestralen, of een nieuwe outfit? Die outfit kun je overigens bestellen bij Inmocasa, tijdens de coronacrisis met gratis verzendkosten.

Doe vooral die dingen waar je plezier aan beleeft; hoe eenvoudiger, hoe beter. Terug naar jezelf, weer voelen waar het in de kern van jouw verlangen om gaat.  

Oranje voeding
Wat ook helpend kan zijn, is het eten en bewustzijn van oranje voedingsmiddelen, lekkere verse pompoensoep en vers fruit. Vooral de extra vitamines kunnen nu je weerstand versterken. Wees bewust van de kleuren om je heen. Nu de lente zich zo mooi laat zien, kan je met hele kleine momenten jouw energiepeil weer een boost geven.

Oranje op je tijdlijn
Gezien de ontwikkelingen van nu zijn we voorlopig nog in de weer met de coronacrisis. Helaas zijn hierdoor vele feesten, landelijke dagen, kermissen en markten afgelast. Hoe mooi kan het zijn als we met elkaar in verbinding blijven en oranje op onze tijdlijn posten op social media? Een soort golf van positiviteit. Een wave creëren en ervaren wat deze kleur nou echt met ons gevoel doet. Het zou mij niet verbazen dat de leeuw in jou weer energieker is en ontwaakt om vanuit vertrouwen verder te kunnen.

Oproep 1 april
Op 1 april roep ik jou op om jouw tijdlijn oranje te kleuren, doe je mee? Deel jouw favoriete oranje foto of item en vermeldt waar jouw oranjegevoel voor staat. Met vereende kracht geloof ik dat we deze tijd nodig hebben om straks vanuit liefde en verbinding met elkaar te leven.

Persoonlijk advies
Wil je graag meer weten hoe kleur ook jou beïnvloedt, hoe de kleuren die je draagt helpend zijn bij keuzes, doorstarten, vertrouwen en veranderingen? Neem contact met mij op, dan plannen we samen jouw eerste consult, (nu via Skype) zodat we samen de wereld mooier kleuren! 

6 thoughts on “Oranje – lang leve de leeuw in jou”
 1. Oranje !! Wow , ongelofelijk krachtig fijn geschreven , wat een geweldige sterkte blog ♡

  IN 1 ADEM uitgelezen en mijn hart klopt ook voor oranje , want ik ben toevallig ook leeuw 😉

  Trots op jou dat je opnieuw in je kracht bent gaan staan en deze blog hebt gefikst!
  Wat een DAADKRACHT!

  LIEFS MIRANDA

  1. Zeker weer een hart onder de riem gestoken! wat kun je toch mooi en zinnig schrijven, velen kunnen hier de kracht uit putten (ook ik) om toch nog met positieve zin verder te kunnen gaan met leven en werken en van het zonnetje te kunnen genieten zoals vandaag en de orange kleur gaan we ook meenemen zo. goed voor alles!

 2. Verklaart zeker waarom oranje 1 van mijn lievelingskleuren is de laatste jaren, het in mijn bedrijfskleuren en logo voor komt. Letterlijk hartverwarmend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: