Oranje verstikt mij niet meer

Tijdens de eerste lockdown bestelde ik mijn ondergoed bij mijn favoriete lingeriezaak Love-li in Zaltbommel. Wel zo handig, want ze weten daar precies wat mij past, zodat ik altijd het juiste ontvang. Prachtig verpakt en zeer attent had ik er een verassend cadeau bij, een comfortabele hoge slip, zo één waar ook mijn buik en billen compleet in passen en dat in knal oranje!

Oranje, een kleur die mij eerder verlamt dan in beweging brengt, geen fijne om te dragen en vooral deze laatste maanden voor mij een uitdagende kleur. Zodoende lag de slip lange tijd nieuw in de lade van mijn dressoir, opvallend naast mijn andere slips, die inmiddels wel veel gekleurder zijn dan al het zwart of wit waar ik in het verleden voor koos, altijd in de overtuiging dat ik dat wel praktisch vond.

Worstelen met oranje
Oranje is een leuke optimistische kleur en staat voor sociaal, creativiteit, gezelligheid. Met deze kleur organiseer je graag een feestje om het leven met elkaar uitbundig te vieren. Zeker eigenschappen waarvan mijn hart sneller gaat kloppen, ik houd zo van het leven. Maar de kleur dragen blijft lastig en zo ben ik er zelf nog steeds mee aan het worstelen.

Energielek
Door mij dagelijks te verdiepen in de kleuren en de psychologie ervan kwam ik erachter dat ik de bijbehorende eigenschappen van oranje wel heb onderdrukt. Weinig levenslust is de keerzijde van het aansturen van de succesvolle winkel, de verantwoording die het van mij vergt, een energielek waar ik pas na jaren aan toegeef. Die optimale gezondheid die nodig is om fysiek aanwezig te zijn, ontbreekt en de pijn laat mijn lijf keer op keer voelen hoe zwaar het is.

Uit mijn comfortzone
Ineens zag ik het als een uitdaging om oranje meer te willen zien. En omdat de slip toch onder mijn kleding zit, besloot ik om ‘m aan te trekken. Afgelopen zomer koos ik ook bewust voor het spannende oranje, vooral op dagen waar ik uit mijn comfortzone stapte. Zelfs toen ik tussen de lockdowns door naar Spanje reisde, had ik de oranje slip mee. Met oranje omarm ik mijn zoete verlangens en kies ik voor het onbekende. 

Voorbij de schaamte
En weet je, het werkt, voorbij de schaamte en vooroordelen over mijn lijf, over mijzelf. Ik presenteer mijzelf nu hoe ik ben, zelfs op video en voor de camera op social media. De coronamaatregelen dagen mij uit om vooral online te ondernemen, zodat ook online kleurcoaching mogelijk is waarin ik andere dames mag coachen en zij ervaren hoe kleur werkt. Dat het zoveel meer is dan alleen een kleur waarnemen. Ik geniet daar intens van, omdat ik dezelfde verwondering en innerlijke processen mag waarnemen. Omdat zij groeien met zelfinzichten waarmee ze met kleurkennis vastberaden een andere koers gaan varen. Ze voelen weer dat het fijn is om naar hun hart en verlangens te luisteren en te onderzoeken wat er nog meer mogelijk is.

Het avontuur tegemoet lachen
Iedere keer weer onderneem ik actie en duik ik in het avontuur. Kleur bekennen is nu een onderdeel van mijn leven anders vormgeven, het toepassen en inzetten heeft mij verder gevormd. Het besef komt steeds vaker dat ik een zelfbewuste vrouw ben geworden die het avontuur tegemoet lacht, die eerst nadenkt, invoelt en vervolgens doet.

Pipi Langkous
Het uitdagende oranje verstikt mij geen dag langer. Vanuit mijn diepste gevoelens om sterker, gezonder en vooral vrijer te ondernemen. Los van de vaste vorm, zoals het was. Loslaten, gewoon doen wat wel kan. Als een ware Pipi Langkous ontdek ik wat spannend is en doe ik het, juist daar in die rek groei ik en geef ik mijn opgedane ervaringen graag door. Door bewuster te zijn, in het moment te creëren, geniet ik weer meer van het onderweg zijn. 

Welke kleur geeft jou levenskracht?
Ben jij nou ook door een ongeval of trauma minder actief en ondervind je daar last van? Wil je graag meer weten over hoe je met de zachte wijze van kleurcoaching weer vaker kan genieten van het leven? Mail mij dan vrijblijvend naar contact.inmocasa@gmail.com, zodat we samen kijken welke kleur jou je levenskracht kan teruggeven. 

13 thoughts on “Oranje verstikt mij niet meer”
 1. Mooi, Monique!

  Ik associeerde oranje altijd met de jaren 70 en kennelijk wilde ik daar niet naar terug, want voor mij was het ook een moeilijke kleur.

  Maar twee jaar geleden ging ik ’om’ – wel met een meer oranje-roze tint – en nu maakt de kleur me blij.

  1. Mooie warme blog weer geschreven met een gouden pen ….. en ja ik zou het iedereen adviseren ga een sessie doen met kompas in kleur, met of zonder trauma , dan kom je vooruit al is het misschien 1 kleine stap ,
   A JOURNEY OF A THOUSAND MILES BEGINS WITH A SINGLE STEP….. xxx ( weet je nog sis ? Opnieuw komt deze quote langs wanneer jij mijn reactie leest 😉

  2. Heerlijk om je reactie te lezen! Wat fijn dat oranje al twee jaar geleden je weer blij maakt, benieuwd of er in die periode nog meer voor jou veranderd is? Kleuren zeggen zoveel over onze emotie en of de bijbehorende eigenschappen passen soms meer of minder bij je in je leven.

   Liefs van mij xx

 2. Geweldig zus, ja hoe mooi is het als iedereen de kleur coaching leert kennen? Je komt tot inzicht en zet stappen in de juiste richting en iedere stap is er een. En de Quote die past bij ons zodat we iedere keer een stap vooruit gaan in het grote spel.

  dank je lief xx
  monique

  1. Ja , zo fijn dat de kleurkennis en ook toepassen zoveel invloed heeft. Het maakt je bewust van je kleurkeuzes in je dagelijks leven. Oranje is bij jou een favoriet toch?

   Liefs van mij xx

 3. Wat prachtig geschreven Monique, en het klopt, de creativiteit en het avontuur spat er van af bij je! En de Spanje-vakantie was inderdaad ook behoorlijk oranje… hahaha.. wat was dat heerlijk. ?

 4. Heerlijke vibe die we zeker opnieuw gaan omarmen, dacht meteen aan onze tour in de bergen op zoek naar de helderheid in de blauwe lucht en in mijn outfit! Met jou is het een feestje en helderheid tegelijk, door fijne gesprekken en je oprechte enthousiasme.

  Dank je lieverd, xx

 5. Ja oranje. Ik kan me voorstellen dat je begint met je slip. Ik associeer oranje met Koninginnedag. Aubade, optocht en altijd mooi weer (denk ik), feest, warmte, gezelligheid. Een kleur van uitbundigheid. Een oranje gehaakt vestje heb ik al jaren. Kan het niet weggooien, want de kleur wil ik dragen in de zomer.
  Wat ben je toch een geweldig mens lieverd.

 6. Lieve Mo, wat kan jij kleur goed dragen. En dan bedoel ik innerlijk. Je gaat de uitdaging altijd met een lach aan. Ook al zit je kompleet stuk. Je doet het. Je hebt altijd he vizier op het resultaat en de eindstreep. Daar waar je je succes gaat vieren! Oranje verstikt je zeker niet. Het trekt je over de eindstreep. You go girl! Respect voor wat je allemaal doet. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: