Mijn oude leven ingeruild voor meer gemak en in balans

Dit jaar ga ik voor meer balans om deze feestdagen in rust te ervaren, weer even terug te kijken op het jaar. Ik reflecteer: hoe was 2021 voor mij? Vanaf de moeizame start en vervolgens hoe ik het jaar nu bijna afsluit. Met een brede glimlach kijk ik nu uiterst tevreden terug op mijn jaar. Hoe is het jaar verlopen of nog beter, hoe heb ik mijn jaar, mijn innerlijke reis gelopen?

Na de sluiting van mijn winkel is er veel ruimte en groei ontstaan, een vanzelfsprekende flow zonder een overdosis aan turquoise. Heel bewust koos ik voor kleuren in balans: meer ruimte voor wit, grijs, offwhite, blauw en zelfs een vleugje zwart. In een vertraagde stand rondde ik de financiële stukken af, hakte ik knopen door, hield ik vakantie. Hierna ontwikkelde ‘Kompas in kleur’ zo natuurlijk, het leek vanzelf te gaan. Alles stroomt veel meer en ik geniet daar intens van.

De omgeving verandert mee
Regelmatig brand ik bewust een kaarsje en bedank ik voor al het goede. De transformatie, de verandering die ik al vanaf 2017 doormaak, heeft alles te maken met persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit gun ik ieder ander; verandering kunnen omarmen en er meer in balans uitkomen. Door meer kleur toe te laten, zodat blokkades en oude patronen blijvend kunnen veranderen naar een leven waar hartsverlangens weer richting geven aan een fijne toekomst. Het allerfijnste van de kracht van kleur is dat de omgeving mee verandert.

Intens gelukkig
Voor het eerst sinds lange tijd voel ik mij weer intens gelukkig. Op zich een vreemde gewaarwording, nooit meer verwacht om met mijn blijvende beperking mij zo te kunnen voelen. Even ervaar ik alsof het niet bestaat. Niets is minder waar, ik heb er dagelijks last (pijn, minder mobiliteit) van, maar ik heb het geaccepteerd en leer er steeds beter mee om te gaan.

Stralend op de golfbaan
Vorige maand nog tijdens een van mijn vakanties in het zonnige Málaga. Ik genoot daar al schrijvend in mijn gezellige appartement Bamboo en maakte leuke uitstapjes met mijn Spaanse buurvrouw. Op een zondag wandelden we op de uitgestrekte golfbaan, we speelden met het licht van de zon, knuffelden de bomen. De natuur die ons omringt met alles wat is, de stilte, de rust. We maakten foto’s en hadden zo veel plezier, alsof we nooit eerder verdriet kenden.

Proestend van de lach
We stonden om beurten voor de camera, met effecten van vertraging of verlenging of juist de landscape-optie. Plots kwam er een man in een golfkar op hoge snelheid schreeuwend aangereden: ‘Go away, you are on the golfcourse and that’s forbidden!’ Proestend van de lach om deze absurde situatie maakten we al snel rechtsomkeer en besloten we bij de range bar nog een verse koffie in de namiddagzon te nuttigen. Mijn Spaanse buurvrouw probeert Engels te spreken en ik maak mij verstaanbaar in het Spaans met Engels erdoorheen, maar we matchen en genieten zo heerlijk ongedwongen.

Openstaan voor het nieuwe
Toen ik s ’avonds haar fotoreeks via WhatsApp binnenkreeg, zag ik mijzelf staan. Voor het eerst keek ik zonder een kritisch oordeel. Ik zie dat ik straal op de foto. De lichte outfit, alles in offwhite met witte sneakers… De kleuren vertalen mijn emoties. Hier voel ik mij zo prettig in, alles zit los en wijd en de kleur geeft aan dat ik opensta voor het nieuwe. Het oude gedrag van de streberige workaholic en perfectionist heb ik overduidelijk ingeruild voor een leven met gemak en in balans.

Zo werk en leef ik bewuster en heb ik meer energie
Door de kennis die ik met de colour comfort methode heb geleerd, houd ik bij of ik niet te vaak in een bepaalde kleur blijf hangen, afwisseling is namelijk het beste. Mijn strategie is: je kleuren in balans, je leven in balans. Het is een eenvoudige tool die ik zelf consequent toepas. Daarnaast pak ik regelmatig de colournostics erbij, meer om kritisch te blijven en mijn eventuele onbewuste blokkades op te heffen. Zo zijn bij mij de overtollige kilo’s al deze jaren een gevecht en heb ik een algehele reset met holistisch gezondheidscoach Hannah doorgezet en ben ik nu op de goede weg, wat zo veel beter is voor de belasting van mijn gewrichten. Met de biotensor van Anna Touw-Smit kijk ik ook welke levensmiddelen goed voor mij zijn. Zo werk en leef ik bewuster en heb ik meer energie.

Stress is niet meer aan mij besteed
Tijdens het schrijven van mijn nieuwe websiteteksten, besef ik wat een mooi aanbod er zo is ontstaan in dit jaar; het heeft zich ontvouwd zonder de druk van ‘moeten’. Nee, stress is niet meer aan mij besteed, ik geef duidelijk mijn grenzen aan en geniet van inspireren, lezen en studeren. Ik blijf mij vooral verwonderen over de kracht en invloed van kleur en geef het met liefde door aan mijn klanten.

In rust ondernemen
Door meerdere positieve besluiten bemerk ik mijn innerlijke rust en werk ik aan de opbouw van een vrouwgerichte kleurpraktijk waarbij het aanbod maatwerk is met online coaching, workshops, retreats en bijzondere samenwerkingen. En waarbij de kennis en de invloed van kleur in glinsterende fijnstof verspreiden mijn motto is.

De reis van je hoofd naar je hart
We kunnen samen onderzoeken hoe we voor jou de deur weer openzetten, kijken naar nieuwe mogelijkheden, naar meer balans voor lichaam, geest en emotie. Hier heb ik een nieuwe workshop voor en tijdens het verwenweekend van Vrouwen Village neem ik je mee op reis van je hoofd naar je hart, zodat ook jij kan ontdekken wat jouw minst favoriete kleur jou te vertellen heeft. Wil je ook dit jaar voor jezelf afsluiten en de beste mogelijke volgende stap maken voor 2022? Meld je dan snel aan via Kompasinkleur@gmail.com en geniet 28, 29 en 30 januari compleet met aandacht en liefde voor jezelf. Want je bent GOUD waard.

Lauro golf apartment Bamboo in Spanje
Ben je nieuwsgierig naar mijn appartement en die prachtige golfbaan? Bekijk dan dit filmpje en check de beschikbaarheid op de website.

8 thoughts on “Mijn oude leven ingeruild voor meer gemak en in balans”
  1. Dank je Elma, zo tof dat jij ook mijn proces hebt gezien, alles in verbinding, van hartsverlangen naar durven doen en doorzetten ondanks alle goed bedoelde adviezen.

   Ja, echt hè, mee met de stroming en open staan voor de signalen.

   Op naar 2022 mooi getal xx

 1. Wat een mooi blog, ik heb gezien dat je bent gegroeid door echt te kijken wat jou voedt en niet alleen calorieën tellend door het leven te gaan, mooie switch. Dank je dat ik daar een stukje in heb mogen bijdrage. Ik vind dat je alle expertise die je hebt door elkaar weeft als kleuren in een tapijt. Ik geniet van je blogs over kleur, en je workshop kompas in kleur heeft mij in de actie doen gaan. ❤️It

  1. Dank je Hannah, ja mooie kleuren reis en met jou het darm proces, het verteren, het voeden en zo op naar meer balans. Kleur in een geweven tapijt mooie!

   Fijn dat ik je kan inspireren en dat kleur ook bij jou de deur open heeft gezet. Een andere koers , een andere aanpak, dat wat je onbewust al wilde maak je nu waar.

   Fijne dagen en tot snel xx

  1. Dank je Carla, ja wat een jaar die 2021, zo zwaar in het begin en nu zoveel lichter.
   Kleuren zijn belangrijke richtingaanwijzers, zowel op een moodboard als natuurlijk de kleur die je zelf draagt.
   In februari start ik weer met workshops moodboards, online of live afhankelijk van covid.
   Doe je een keer mee?
   Liefs Monique

 2. Kijk jou eens stralen! Zo mooi om af en toe in levende lijve te hebben mogen zien hoe je dit jaar steeds dichter bij jezelf kwam. Steeds meer in verbinding vanuit liefde. Je hebt jouw kleurenpalet aangenomen en omarmd, en geeft het nu door aan anderen. Dank je wel voor wie je bent…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: