Met deze kleur maak je jouw herfstritueel magisch en intens

Al jaren gebruik ik met veel plezier rituelen om mijn leven meer impact te geven. Of laten we zeggen: de gebeurtenissen meer vorm te geven, te schenken. En zo is het steeds meer een aaneenschakeling van momenten waarbij ik iets magisch maak van ogenschijnlijke simpele dingen. Als coach gebruik ik de verdiepende werking van de kleuren. Ze hebben immers allemaal een eigen betekenis, geven betekenis en ze betekenen iets voor mij.  Zo geef ik mijn ritueel meer intensiteit en waarde mee. 

Hoe is dat voor jou? 
Is dat herkenbaar voor jou? Maak jij gebruik van rituelen? En wat is eigenlijk de definitie van een ritueel denk je misschien? Voor mij is het toevoegen van aandacht aan een moment dat er toe doet. En ik maak dat graag bijzonder door mijn notebook, bloemen, kaarsen en geuren te gebruiken en… kleuren. Simpele maar krachtige rituelen vol kleuren. Wil je weten hoe ik dat doe? Volg me dan op instagram en lees snel verder. Ik geef je een fijne tip met een vleugje magie passend bij dit seizoen vanuit de ‘5 elementen leer’. 

Lavendel lila en het seizoen van afscheid: afkoelen (herfst-metaal)  
Rituelen van afscheid nemen, zoals bij het afscheid nemen van oude herinneringen, het wegdoen van dierbare spullen na een grote verhuizing, of zelfs na het verlies van dierbaren. Het zijn rituelen om te ontstressen, te ontspannen en los te laten. Rituelen voor na de heftige energie wanneer er overal rommeltjes liggen en je het overzicht kwijt bent geraakt. Deze rituelen zijn als de herfst, als de afnemende maan, rituelen van het klaarmaken om te gaan slapen en het piekeren los te laten. Het zijn rituelen waarmee je van yang-energie naar yin-energie gaat, waarmee je projecten afsluit, plannen volbrengt, rituelen van de ondergaande zon.  

Lila: kleur van ontspannen 
Lila is de kleur van ontspannen, van verzachten, van gevoelens na een periode van intensiteit. Lila helpt je met de rust te nemen na de inspanning. Je spieren verzachten en je  gedachten vertragen. Van wellness en weldaad en zo terug te keren naar jezelf. Lila is als het warme bad waarin we alles van ons af kunnen laten glijden en zo naar een meer ontspannen staat van zijn kunnen. Je kunt je voorstellen dat die overgave je helpt met je openstellen voor inspiratie en misschien zelfs meditatie. Of mijmeren als dat meer fijn voor je voelt. En zo helpt lavendel jou om de wereld een beetje zachter te zetten. Met meer liefde en gemak. 

Ritueel vol kleur en ontspanning 
Een prachtig ritueel om vorm te geven aan deze kleur en verzachting van je lijf en je leden, is badderen. Aandacht geven aan je lichaam is ook aandacht geven aan je geest. Helemaal op jezelf gericht zijn helpt je de ruis van de dag los te laten. Je ontdoen van wat je niet meer dient door je te wassen. Je lichaam en geest te ontspannen met het warme water, met een fijne olie de geur van het verleden laten vervagen en zo ruimte maken voor… Ach, eerst gewoon maar ruimte ervaren hoe weldadig dat is. Kaarsen in lila, lavendelzeep en bodylotion uit een mooi lilaflesje werken letterlijk en figuurlijk mee. 

Let it go, lila lalalala voor lichter leven 
Een pure daad van liefde is jezelf verzorgen en verschonen van dat wat was. Hoe fijn is dat? Geef het mee aan het badwater en let it go. Maak het vrij en geef jezelf daarmee de ruimte voor lichter en meer kleurrijk leven.

Kleuren van Geluk
Ik leer je graag meer over kleurpsychologie en deze bijzondere en intense taal, zodat ook jij de rituelen meer impact kunt geven. Rituelen voor jezelf, maar natuurlijk ook voor in je werk. Dan is de basistraining ‘Kleuren van Geluk’ onmisbaar. Check HIER in en start vandaag al.

2 thoughts on “Met deze kleur maak je jouw herfstritueel magisch en intens”
  1. Wat een heerlijk blog. En wat een toffe foto. Daar werd ik direct door getriggerd. Heerlijk in bad. Natuurlijk vroeg ik me wel af. Hoe is die foto gemaakt? Wie heeft die genomen…. hahaha. Dat doet ook lilalalala met mij.

    1. Wat zalig! Het is heel lila om te dromen, te fantaseren en illusies op te wekken. Wat zalig dat ik dat ook doe met de illustraties naast de woorden als lilalala. Her bad is er een uit mijn dromen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: