Ze kwam drie keer uit de kast

Dit is Elma, boekhouder en heerlijk resultaatgericht. Negentien jaar geleden kwam ze voor het eerst uit de kast. Wat het haar opleverde? Liefde! Ze is al zestien jaar dolgelukkig met haar vrouw. In 2016 volgde ze bij mij een blogworkshop. Ze schreef goed; origineel, haar eigen stijl. Toen verdween ze voor mij een paar jaar van de radar. 

Ineens meldde ze zich aan voor een Masterclass in 2018. Ze werd daarna Schrijfzin member en was een welkome verademing in de groep. Waarom? Omdat ze exact bijhield wat het resultaat was van haar blogs, doorberekend in tijd, omzet en winst. De andere members, vooral coaches en therapeuten, keken haar verbaasd aan. Voor mij was dit ook enorm leerzaam. 

Taalstoornis
Ze kwam nog een keer uit de kast toen ik haar persoonlijk mocht coachen. Ze had dysfasie, een taalstoornis, zo bekende ze. Door dysfasie kunnen er problemen ontstaan met het spreken, lezen en schrijven. Het uitdrukken van gedachten en gevoelens gaat dan vaak moeizaam. Elma vertelde dat ze al menig cursus had gevolgd en dat het een stuk minder was dan vroeger, maar toch maakte het haar nog steeds onzeker over haar schrijfsels. Ik was stomverbaasd want ik was dol op haar authentieke schrijfstijl. Vooral de humor en nuchterheid in haar teksten zijn een genot. Ze schrijft ook niet zo zwaar op de hand. Toen kwam de aap uit de mouw; haar uitdrukkingen, spreekwoorden die ze verboog, daar schaamde ze zich voor. Gelukkig had ze verder al heel wat taalangsten overwonnen. 

Schrijfcoachtraject
We gingen een jaar lang samen aan de slag. En ze schreef de meest geweldige blogs over de Belastingdienst, over kwartaalaangiftes, over de overgang, haar wandeltochten in de Alpen, over breien bij de boekhouder… Ze durfde er steeds meer gevoel in te leggen. Haar blogs werden een combinatie van hoofd en hart. En ze bleek een extreem snelle leerling!

Geld is energie?
In 2019 kwam ze weer uit de kast: “Geld is energie” zei ze. En ze vond het tijd om haar spirituele kant meer te laten zien. Zonder zweverig te worden hoor, want dat past haar niet. Weer werden de ogen van de andere Schrijfzin members geopend: geld is energie? Zo hadden ze het nog nooit bekeken!

Elfjes omarmd
Elma heeft afscheid genomen van haar disfasie en blogt erop los. Ze heeft de elfjes omarmd. “Lekker efficiënt om in elf woorden de kern te vatten van mijn boodschap.” Elma heeft een missie: schrijvend inspireren en ondernemen. 
Wat ben ik blij met deze schrijvende boekhouder aan mijn zijde.

Jouw persoonlijke schrijfcoach
Wil jij ook persoonlijk door mij gecoacht worden? Om wat voor reden dan ook? Neem contact met mij op, dan plannen we een afspraak en zul jij ook een enorme schrijfgroei doormaken, in het tempo dat bij jou past.

20 thoughts on “Ze kwam drie keer uit de kast”
 1. Ik wist het natuurlijk al dat Marije’s blog geplaatst wordt, maar als het zo online staat ben ik blij dat hét allemaal verteld mag worden.
  Weerstanden in mezelf mag ik blijven wegnemen. Dat gun ik iedereen op haar of zijn gebied, want het is de moeite waard. Weet dat veel mogelijk is ook al heb je een beperking, zoals in mijn geval een taalstoornis. Het blijkt dat je er een kei in kan worden om het te omzeilen en (soms) zelfs kan transformeren naar iets moois.

  1. Wat een mooi blog over jou en wat een mooi mens ben jij! Met hele mooie, interessante en leuke verhalen! Jij geeft boekhouding voor mij een heel nieuwe frisse dimensie.

   1. We hebben ieder een week met veel prikkels en gebeurtenissen achter de rug waardoor ik vandaag deze bijzondere blog en mooie reacties lees.
    Uiteraard ben ik ook met trots vervuld op dit mooie mens. Ze loopt aan mijn zij en ja, ze hoort bij mij.

 2. Elma is een heerlijk open mens, met humor en zakelijkheid.

  Fijn dat ze in de groep is. En haar blogs zijn heerlijk om te lezen.
  Fijn Marije dat je de schrijfdeuren kon openzetten. Net als bij mij trouwens.

  1. Wat ontzettend leuk dit blog. En zo waar. Elma is een absolute aanwinst in het netwerk en zo fijn om mee samen te werken. En Marije, dat heb je weer eens mooi op jouw eigen wijze aan het papier toevertrouwd. En hoe fijn is het om jou als coach te mogen hebben. Chapeau jullie twee!

   1. Dank je Joke. Fijn om te lezen. Absoluut chapeau ook voor Marije: voor Schrijfzin, Blogzinnig en haar coaching naar mij toe. Er is geen moment geweest dat ik dacht: oh effe…. Vaak bij anderen wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: