Menig business-idee ontstaat outdoors

Mijn business werd geboren in de bossen van Sauerland. Dat was in de tijd waarin ik verre van gelukkig was op mijn werk en mezelf te hard pushte om in te passen in de wereld van de wetenschap, waar ik niet mezelf kon zijn. Maar ik wist nog niet wat dan wél zou willen, dus bleef ik doorzetten tegen beter weten in. Wellicht herkenbaar als je vanuit loondienst ondernemer bent geworden. Verstikkend was het op het laatst en letterlijk uitputtend. 

Broeden en puzzelen tussen de bomen
In die herfstweek zag ik een opleiding Mindfulness Trainer online, en binnen een dag schreef ik me – intuïtief – in. Tijdens onze wandelingen in de herfstkleurige bossen puzzelde ik in stilte over het terugverdienen van de opleidingskosten. Hardop stelde ik een vraag en binnen een paar tellen wist ik het; zelf trainingen gaan geven, los van mijn werkgever. Tijdens de laatste kilometers maakte ik al bedrijfsplannen. Ik werd er heel blij en licht van. Door de gedachte aan vrijheid na al die jaren loondienst en mij schikken aan de plannen en regels van anderen, door de creativiteit die weer stroomde en het vertrouwen in de toekomst die nu in mijn eigen handen lag. 

Natuur en autonomie zit in onze wortels
Mijn wortels zitten in de Finse cultuur en grond, meren en bossen, klimmen op rotsen en huttenbouwen in onze achtertuin. Tien jeugdjaren bij de Scouting, het wildkamperen en veilig survivallen in de wildernis, meerdaagse trektochten en altijd buitensporten in mijn vrije tijd is allemaal bepalend geweest voor mijn identiteit, liefde voor de natuur en het gevoel om onderdeel te zijn van alles wat buiten leeft. Vanuit die vrijheid buiten is ook mijn behoefte aan autonomie ontstaan. Ik wil graag zelf in charge zijn, wat ik ook doe, en het op mijn eigen wijze en tempo doen. Net als jij, gok ik.

Rauwheid, harmonie en de geur van aarde
Maar het ondernemen is voor mij soms ook overwhelming: te veel aan prikkels, aanbiedingen en keuzes, waarheid van anderen, mijn onzekerheid voor zichtbaarheid en het uitstelgedrag. Gelukkig is er iets dat me altijd helpt: buiten zijn tussen de elementen. Die rauwheid en harmonie, de wind en de geur van de aarde, lucht en zee maken me rustig, stimuleren mijn intuïtie en helpen mijn vertrouwen te herstellen.

Menig business-idee ontstaat outdoors
Al in mijn vroege loopbaan als fysiotherapeut werkte in graag buiten. Ken je nog de hype van Nordic Walking? Nou, daar deed ik graag aan mee. Rond 2006 had ik in de drukste periode meer dan 12 lesuren per week en liep ik betaald én heerlijk vrij door de Nederlandse bossen met groepen. Later als mindfulness-trainer organiseerde ik Stiltewandelingen: rustig struinen en juist vertragen, met zintuigen open om waar te nemen. Naast bewondering is menig idee voor mijn business in de bossen ontstaan. Iedere keer is het een boost als ik dreig vast te lopen in mijn hoofd, behoefte heb aan een nieuwe perspectief of om mijn yin-energie op te laden.

Vertragen en herbronnen in plaats van racen
Het is dan ook niet zo gek dat ik zo thuis voel bij NatuurCoaching. Buiten met mensen werken en in beweging zijn, onthaasten in harmonie met de omgeving en getuige zijn van de magie die er buiten elk moment kan ontstaan. Hiermee is de cirkel rond. Mijn bedrijf ontstond ‘in the outdoors’, waar mijn hart thuishoort – en nu ook mijn eigen coachpraktijk. Met mijn goedgevulde rugzak en expertise als coach, trainer en gids wil ik bij menig ondernemer juist het vertragen stimuleren bij persoonlijke (groei)vragen, doelen en kwaliteiten.

Jij bent het hart en ziel van je business
NatuurCoaching en down-to-earth mindfulness stelt de gedreven, nieuwsgierige en spirituele ondernemer in staat om te vertragen en te herbronnen, op een organische manier en vanuit gevoel werken aan je richting en doelen. Daarbij zijn mentale belastbaarheid en draagkracht, naast creativiteit en inspiratie, het hart van je business.

  • Ben je een gedreven ondernemer en loop je vast in je intenties, plannen of het draaien in cirkels, persoonlijk of in je business?
  • Mis je ergens je eigen kracht, helder hoofd en de flow van je creativiteit? 
  • Wil je graag je denken ontwarren en je eigen wijsheid en intuïtie weer helder voelen?
  • Zodat je vanuit je moed, vertrouwen en je gevoel je koers kunt bepalen?

Drie tips voor het ontwarren van je denken
Tip 1: Ga naar buiten, weer of geen weer. Wandel je haar in de war en je hoofd schoon.
Tip 2: Plan eigen tijd buiten in, en ga op Zin in een stilte-wandeling.
Tip 3: Boek een heel weekend alleen in bijvoorbeeld een natuurhuisje en ga solo op pad.
Tip 4: Wil je graag samen bomen, om meer helderheid in je vraag te krijgen en vanuit een nieuw perspectief ernaar kijken? Binnenkort vind je drie geweldige opties van NatuurCoaching online. Tot dat moment denk ik graag met je mee als je mij een mailtje stuurt.

Let’s go outdoors!

0 thoughts on “Menig business-idee ontstaat outdoors”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: