Hoe mijn business coach een transformatie in gang zette

Soms vaar je niet meer de juiste koers of volg je nog een pad dat niet meer bij je past. Dat kan wat gaan wringen, of je merkt langzaam dat de dingen – waar je eerder zo’n energie van kreeg – je nu juist meer energie kosten. Dan is het moment aangebroken om een bezem door je bedrijf te halen. Ik stapte naar een business coach.

Zo merkte ik dat ik altijd heel helder antwoord kon geven wanneer iemand me vroeg welke mensen er in mijn praktijk kwamen: ‘Ouders die in het belang van hun kind werken aan zichzelf.’ Ik eindigde altijd met: ‘En ik word echt helemaal blij wanneer ouders samen komen en tegelijkertijd een traject hier volgen.’ Ik weet niet hoe lang ik dit al aangaf, ik denk dat ik er al voldoening uithaalde als het zo uitkwam dat ouders dus samen kwamen. Maar wat ik dus deed, was afwachten totdat mijn niche op mijn pad kwam. Ik stond er niet bij stil.

De bezem erdoor
Ik had eind vorig jaar behoefte aan een bezem door mijn praktijk; iemand die eens met je meekijkt na bijna 20 jaar ondernemerschap. Zo stapte ik eind 2018 naar Jolanda Wicherson; ik trakteerde mezelf op een jaartraject. Ik was er klaar voor. ‘Ik zou niet weten wat ik een jaar lang voor jou zou moeten doen’ zei Jolanda, nadat ze tijdens een fijne lunch mij precies die vragen had gesteld waardoor het juiste bij me was geraakt. Ik wist even niet of ik nu blij moest zijn of niet. Het is zeker een compliment als een business coach je zegt dat je alles al doet. En tegelijkertijd vond ik het jammer. Daarom besloten we om nog een middag samen te komen, om goed de bezem door mijn praktijk te halen, het stof eraf te vegen en even de ramen goed open te zetten. Het bleek een hele effectieve middag waarin er niet alleen een bezem door mijn praktijk ging, maar een hele bezemwagen, plus een frisse wind die alles op zijn kop zette. Of juist weer recht?

Wakker worden
Die middag is er iets heel belangrijks in mij wakker gemaakt. Jolanda weet met haar zuivere zijn precies de juiste vragen te stellen. Ze weet je te raken, zodat je gaat voelen en nadenken over wie je bent en wat je te bieden hebt. ‘Ik werk met ouders in individuele trajecten’ vertelde ik haar onder andere, ‘maar ik word pas echt blij als ze samen komen en we ook aan het partnerstuk kunnen werken.’ Binnen 2 minuten had Jolanda alles omgegooid en wat daarna kwam klopte. Ik hoefde niet na te denken over dat mijn nieuwe doelgroep ruziemakende ouders zijn die in het belang van hun gezin willen werken aan hun relatie.

Zien wie je bent
En ze ging nog een stapje verder. Jolanda liet me vertellen wie ik ben, wat ik doe in mijn werk, wat ik creëer, waardoor cliënten bij mij bereiken wat zij bereiken, hoe mensen veranderen in datgene waar ze al zolang naar verlangen. We ontwikkelden ter plekke nieuwe trajecten, zodat de waarde van mijn werk volledig tot zijn recht zou komen. Mijn waarde, besefte ik. Jolanda vond het werkelijk life changing wat ik doe, gaf ze aan. En exclusief. Dit kende ze nog niet op deze manier, hoe ik met partners samenwerk, de enorme effectiviteit van het lichaamswerk dat ik bied. Die kwam binnen.

Het duurde even totdat ik ook kon voelen dat ik dan de life changing expert ben. En het duurde nog wat langer om te ervaren dat het daar niet om draaide, om dat weer los te kunnen laten, zodat ik op een zuivere manier kon gaan geven wat ik te bieden heb.

En dan begint het eigenlijk pas
Bepakt en bezakt met veel nieuwe informatie, tips en strategieën om mijn nieuwe doelgroep en trajecten neer te gaan zetten, reed ik het hele eind van Emmeloord terug naar Waalwijk. Als iets goed voelt, denk je niet na over afstand. Bij mij komen mensen ook uit Friesland of de Ardennen. Ik had besloten een stevige bodem onder mijn praktijk te gaan zetten, niet zomaar snel even een nieuwe weg in te slaan, maar echt bewust een nieuwe bodem. Dat zou alleen wat meer voeten in aarde hebben en tijd kosten dan ik vooraf kon bedenken. 

Ik ben zelf mijn bedrijf
Ken je de uitspraak ‘Be careful what you’re wishing for’? Ik kwam er al snel achter dat je niet alleen maar de bodem van je bedrijf kunt verstevigen. Ik ben namelijk zelf mijn bedrijf, mijn bodem werd dus mee verstevigd. En soms is het maar goed dat je niet alles van tevoren weet, maar dat je gewoon geleidelijk aan ervaart, voelt, en meemaakt wat er op je pad komt. Want iets op een goede manier kunnen verstevigen, een nieuwe weg in slaan, dat vraagt om transformatie. En die transformatie zou nog wel even duren ontdekte ik later. Het werd een reis waarin ik los zou komen van mijn bedrijf om echt mezelf te worden. 

Is het tijd voor jouw persoonlijke reis?
Wil je samen met mij de bezem halen door je eigen leven of jullie relatie? De bezemwagen over alle belemmerende overtuigingen waardoor je niet meer kunt zijn zoals je bedoeld bent te zijn? Waardoor jullie niet meer bij jullie oorspronkelijke liefde kunnen komen? Is reis graag een stuk met je mee. 

Of wil je net als ik werken aan jezelf om je eigen bedrijf ook een stevige bodem te geven? Neem dan contact op met me op. Samen kijken we wat er nodig is en wat ik je kan bieden.

1 thought on “Hoe mijn business coach een transformatie in gang zette”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: