Hoe kunnen we het verleden loslaten?

In de decembermaand heb ik extra behoefte om naar  binnen te keren.  Ik voel me verbonden met mijn omgeving. Mijn geliefde, mijn kinderen, de mensen die ik begeleid, de natuur en zo kan ik nog veel meer benoemen. Waar ik meestal niet over spreek is mijn verbinding met de ‘ongeziene wereld’.

Stapeleffect
Wanneer we naar de aarde komen vergeten we waar we vandaan komen.  Dat we, voor we naar de aarde komen, afspraken maken met andere zielen zijn we vergeten. Toch is dit het geval; als ziel wil je leren door ervaring. We leven in een wereld van dualiteit. Binnen deze dualiteit zijn we vrij om te kiezen. Dit brengt een ontwikkelingsweg met zich mee. We incarneren binnen een familie met eigen specifieke kwaliteiten en vaardigheden. Dat we ook met pijn, strijd, macht en onmacht verbonden zijn beseffen we vaak niet. Dit krijgen we er gratis bij en kan zorgen voor een stapeleffect.

Opgeborgen beschadigingen
Jij en ik, zijn allemaal min of meer beschadigd door onze ervaringen. We kunnen beschadigd zijn op fysiek niveau, door een ongeluk, ziekte of een traumatische geboorte. Emotioneel kunnen we beschadigd zijn door verwaarlozing in de kindertijd, schokkende ervaringen zoals mishandeling of misbruik of door teleurstellende ervaringen. Het verliezen van mensen of dieren die ons dierbaar zijn. Mentale beschadigingen kunnen ontstaan door pesten, door opgedrongen overtuigingen en denkbeelden.

Het grote vat: je onderbewustzijn
De beschadigingen die zijn ontstaan worden vaak diep weggeborgen in het grote vat dat we ook het onderbewustzijn noemen. Deze opgeborgen beschadigingen in ons leven hebben invloed op ons gedrag, onze gezondheid, ons denken en ons voelen. Naarmate we ouder worden raakt het vat steeds voller. Dit uit zich dan vaak in het fysieke of het emotionele vlak. We krijgen verschillende signalen en kunnen ze soms lang negeren, tot de bom barst. Dit is het moment dat je het niet meer kunt wegdrukken. Het vraagt aandacht, datgene wat onbewust is wil weer bewust worden. Binnen families zie je vaak bepaalde patronen  terugkeren. Een rode draad die door de familie loopt. 

Hoe kunnen we het verleden loslaten?
Er is maar één ding dat we kunnen doen om het verleden los te laten: de reis naar binnen maken. Maar hoe doe je dat? We hebben daar iemand voor nodig die weet hoe het onderbewustzijn werkt, die je weer in contact kan brengen met onbewuste ervaringen. Natuurlijk kun je hier zelf veel in doen, maar een auto breng je ook niet voor onderhoud naar de bakker. Je hebt hier een specialist voor nodig.

Een specialist voor je ziel
Een specialist voor je ziel is belangrijk om te helen en je de grotere verbanden te laten zien en te ervaren. Zo kun je het vat met weggestopte ervaringen weer leeg maken. Dit zorgt ervoor dat je meer met je lijf verbonden bent en met je aandacht in het hier en nu kan zijn. Door de diepte in te gaan met de juiste begeleiding heb ik mijn weggestopte pijnlijke ervaringen verwerkt. Zo ben ik geworden wie ik wil zijn.

Onverwerkte processen hebben aandacht nodig
Er is moed voor nodig om de diepte op te zoeken in jezelf, maar daar ligt de schat. Door te werken aan jezelf kun je je talenten, vaardigheden en wijsheden weer toelaten in je leven. Elk onverwerkt proces zoekt verwerking en vraagt aandacht op verschillende manieren. Wanneer wij ons weer gaan herinneren waar we vandaan komen, weten we dat onze ziel niet ophoudt te bestaan als we sterven. Bij het stervensproces veranderen we van vorm, zoals alles om ons heen verandert van vorm in de loop van de tijd. Veel mensen dragen nog onbewust herinneringen aan een thuis die niet op de aarde ligt. Velen hebben hier zelfs heimwee naar.

Mijn voelsprieten reiken tot in de hemel
Als kind heb ik veel ervaringen gehad van onveiligheid, mijn voelsprieten heb ik dan ook goed ontwikkeld. Dit was toen noodzaak, nu niet meer. Mijn voelsprieten reiken tot in de hemel. Dat ik onzichtbare vriendjes had in verschillende vormen was voor mij heel normaal. Ik kon met ze praten en kreeg troost wanneer ik verdrietig was.

Mijn vriendjes zijn altijd gebleven, ik noem ze nu mijn begeleiders of helpers. Ik hoef maar aan ze te denken en ze zijn er. Ook overleden mensen of dieren maken contact met me wanneer ik me daar voor openstel.

Ik ben een doorgeefluik
Ze praten met me door hun gedachten en gevoelens door mij heen te laten gaan. Ook in mijn werk als therapeut komt dit dagelijks voor. Ik ben een doorgeefluik voor hun boodschappen. Zo breng ik de ander weer in contact met de zielen waar nog een uitwisseling mee mag plaatsvinden. Energie zoekt de makkelijkste weg.

UWV-bankje
Geloof me of niet, er zijn heel veel werkloze zielen, gidsen of engelen in de sferen. Ze zitten op het bankje te wachten op werk. Ze willen heel graag een samenwerkingsverband aangaan met de mensen op de aarde. Het lastige is dat ze gevraagd moeten worden. Je moet ze een baan of taak geven met een duidelijke opdracht. Ook in de sferen zijn heel veel specialisten, ze bekijken de zaak letterlijk en figuurlijk van de andere kant. Laten we het UWV-bankje leeghalen en weer vragen om de steun en inzichten die we nodig hebben. We zijn gaan geloven dat we afgescheiden zijn van ons zielenthuis, maar niets is minder waar. Het zijn prima netwerkers, ze  kunnen ervoor zorgen dat de juiste mensen op je pad komen. Dit vraagt wel van je dat je oplettend bent. Dat je openstaat voor de signalen in je leven.

Contact maken
Het besef dat we deel uitmaken van het grote geheel maakt me intens blij. Dat we hier altijd contact mee kunnen maken geeft een enorme innerlijke rijkdom. Kinderen weten zich dit nog vaak te herinneren. Naarmate we ouder worden, vergeten we.

Het boek van je ziel
Heb jij ook weer zin om heel te worden en je te herinneren wie je werkelijk bent? Ik nodig je uit om contact met me op te nemen, ik lees graag met je mee in het boek van je ziel. Ik bied je een gratis inzichtgesprek aan van 30 minuten. 

2 thoughts on “Hoe kunnen we het verleden loslaten?”
  1. “Wanneer wij ons weer gaan herinneren waar we vandaan komen, weten we dat onze ziel niet ophoudt te bestaan als we sterven.’ Zo mooi Anna, ik ben blij dat ik al eens onder jouw begeleiding heb mogen ervaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: