Ontpaft door het leven in januari

Ik zie je denken: ‘Uh, ik wist niet dat jij rookte?’ Doe ik ook niet, nooit gedaan. Ja, met Oud & Nieuw, in de tijd dat we onze vuurpijlen vanuit een fles Champagne, die alvast was ontkurkt, aanstaken met een sigaret. Jaren ’70; dat werk. Toch heeft ‘ontpaft’ voor mij – nu al hét woord van 2020 – wel degelijk te maken met goede voornemens. Ik doe namelijk mee aan Dry January!

De wortel of de stok
Heb me degelijk voorbereid en weet inmiddels dat het helpt om te denken waarom doe je dit? Eerder dan te denken gij zult niet…. Beter de wortel dan de stok zogezegd. Mijn doel is dus om te ontpaffen. Alcohol maakt je pafferig en door dit een tijdje te laten staan verdwijnt het pafferige gevoel en daarmee, wellicht subjectief, de pafferig look. 

Daar weet ik alles van; twee jaar geleden heb ik dezelfde periode doorgemaakt en daarvan de hele zomer lol gehad. In december van dat jaar was het gepafte gevoel en dito look gewoon weer terug, dat dan weer wel. Maar hé! Januari; een nieuw begin, een nieuwe kans om in ieder geval een deel van 2020 ontpaft door het leven te gaan. 

Ik wens jou ook veel geluk met het aangaan van je doel(en) voor 2020. Denk dan af te toe eens aan die wortel; dat helpt echt!

0 thoughts on “Ontpaft door het leven in januari”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: