Nieuwe vriendschappen en relaties bij VakantieAnders

Elke zomer gaat David met zijn dochters op vakantie naar Italië. En zonder kinderen komt hij een week naar VakantieAnders. Deze combinatie geeft hem ‘papa-tijd’ en tijd voor zichzelf. Dat vindt hij fijn omdat hij het allebei nodig heeft en het op deze manier optimaal vorm geeft.

Marlies heeft net een lastige scheiding achter de rug. Het was een ingewikkeld en moei­zaam proces dat haar veel energie heeft gekost. Ze is blij dat het gelukt is om goede afspraken over co-ouderschap te maken. En nu heeft ze er vertrouwen in dat dat gaat lukken. Sneller dan gedacht ontmoet ze een leuke man, Guido waarmee ze samen een week naar VakantieAnders gaat. Ze vind hem wel leuk, maar ze voelt ook twijfels om de hele vakantie alleen met hem door te brengen. Daarom kiest ze VakantieAnders uit, daar zijn gelijkgestemden. En dat lijkt haar een ideale plaats om Guido beter te leren kennen. Guido twijfelt, maar gaat toch mee.

Als een vis in het water
David boekt ook een zomerweek en ontmoet Marlies en Guido. Het is een week met veel massage, dans en NLP workshops. Alle drie voelen ze zich als een vis in het water. David maakt gemakkelijk contact met andere mensen, hij is heel ontspannen en lekker op zijn gemak. Marlies en Guido leren elkaar beter kennen, ontdekken gelijke interesses, maar ook verschillen worden duidelijk.

De familieopstelling verbindt
Ze doen alle drie mee aan de workshop familieopstellingen. Sander (een andere gast) brengt een kwestie over zijn relatie met zijn vader in. Hij nodigt Guido en David uit om representant te zijn voor hemzelf en zijn vader. En later Marlies op de plaats van zijn moeder. In deze workshop komt het thema vertrouwen uitgebreid aan de orde. Het maakt indruk op alle deelnemers. En het is duidelijk dat Sander, David, Marlies en Guido daarna een sterke band met elkaar opbouwen. Het is een thema dat hen alle vier raakt. Op de laatste avond van de week, de bonte avond, vertellen ze er met hun vieren een mooi verhaal over en geven ze aan dat die workshop een hoogtepunt in de week is. Samen drinken ze er nog een biertje op bij het kampvuur.

Oud & Nieuw
Een paar maanden later spreek ik Marlies. Haar relatie met Guido wankelt, ze heeft twijfels of ze met hem verder wil. David en Sander zijn bevriend geraakt en gaan af en toe samen eten om elkaar te ontmoeten. Ze besluiten om samen Oud & Nieuw bij VakantieAnders te gaan vieren en nodigen Guido en Marlies uit om daar ook naartoe te komen. Op 30 december komen de beide mannen uitgelaten en blij aan, ze hebben er reuze veel zin in om er een gezellige jaarwisseling drie-daagse van te maken. Marlies komt ook. Alleen. Haar relatie met Guido is over, ze heeft er een punt achter gezet.

Dansen na het ritueel
Ze vindt het fijn om bij bekenden te zijn en om lekker veel te dansen deze dagen. Het is een feestweekend met veel muziek, dans, leuke workshops, lekker eten en een gezellige groep mensen. Het ritueel op oudejaars­avond doet ons stilstaan bij alles van het voorbije jaar; een integer moment met vuur een aandacht. Om daarna feestend het nieuwe jaar in te gaan. Marlies danst tot diep in de nacht. Met Sander, met David en met alle anderen die willen dansen. Een mooie overgang naar het nieuwe jaar.

Gelukkig
Twee maanden later, begin maart krijg ik in hetzelfde weekend een berichtje van David én van Sander. Beide berichten vertellen dat ze een vrouw hebben ontmoet tijdens het Oud & Nieuw weekend van VakantieAnders. Sander heeft een relatie met Karin. En David stuurt een selfie van zichzelf met Marlies! Twee stellen helemaal gelukkig met elkaar. Hoe fijn is dat? ‘Goud waard’ appt David bij de foto waarop hij met een blij gezicht naar Marlies kijkt.

0 thoughts on “Nieuwe vriendschappen en relaties bij VakantieAnders”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: