7 Fijne tips voor een zonnige zomer in Zeeland

Ze belde me een paar dagen geleden, of er nog plek was in ons vakantiehuis deze zomer. “Ik weet wel dat een vakantie niet het allerbelangrijkste is in tijden van corona, maar wat verlang ik naar een fijne plek in een mooie omgeving. Dat helpt vast om alle spanningen die we als gezin hebben ervaren tijdens de lockdown van ons af te laten glijden.”

Zeeland tijdens de lockdown
De maatregelen waren hier erg streng, een totaal verbod op toerisme. Begrijpelijk gezien de geringe ziekenhuiscapaciteit in de provincie. Het heeft surrealistische trekjes, om hier te zijn en te merken dat de levendigheid van het toerisme in het voorjaar compleet afwezig is. Lege stranden, geen bootjes op het Veerse Meer, lege steden, geen terrassen. Het leek zelfs wel of er minder fietsers en wandelaars waren.

De eerste versoepeling
We zetten de boekingskalender dicht en volgen het nieuws. We houden de tuin van het vakantiehuis bij en doen kleine klusjes. De eerste versoepeling die de Veiligheidsregio Zeeland afkondigt is dat 15% van de capaciteit weer mag worden verhuurd. Dat percentage wordt berekend over het aantal bedden. Hoera, we mogen 0,9 bed verhuren – en we besluiten om het vakantiehuis dicht te laten tot we weer de 4 -6 personen mogen ontvangen waar het huis voor is bedoeld.

Hoe zal het zijn in de zomervakantie?
Speculeren heeft geen zin, dus we koesteren voorlopig maar niet al te rooskleurige verwachtingen. En dan, als de persconferenties van onze minister-president voorzichtig optimistischer worden en Zeeland stap voor stap verder open gaat, beginnen de aanvragen voor de zomervakantie te komen. In de krant lees ik dat Ameland en Zeeland erg in trek zijn. Ik lees alles over schoonmaakprotocollen en bedenk een manier om contactloos inchecken mogelijk te maken. Tegelijkertijd gruwel ik daarvan, het druist in tegen mijn gevoel van gastvrijheid. Een praatje over de meidoornhaag moet kunnen, besluit ik, dat is een natuurlijke anderhalve meter barrière.

Quarantaine voor boeken en speelgoed
Een terloopse opmerking van iemand die bij een bibliotheek werkt over boeken die na het uitlenen in quarantaine moeten, wekt in eerste instantie vooral mijn verbazing. Totdat ik ineens besef dat ik beter alle boeken, tijdschriften en speelgoed uit het vakantiehuis kan weghalen. Het zijn precies de dingen die het huis gezellig en huiselijk maken. De blije oogjes van kinderen die de Duplo of de poppen ontdekken zal ik voorlopig moeten missen. Het zij zo, het allerbelangrijkste is dat ons vakantiehuis een fijne plek is om veilig de zomer te vieren.

Onze top 7 fijne tips tijdens een vakantie in Zeeland

  1. De stranden van Dishoek, Vrouwenpolder en Oostkapelle. Als je toch in Oostkapelle bent, kun je meteen een prachtige wandeling maken in natuurgebied Oranjezon.
  2. Veere en het Veerse Meer. Lekker een terrasje pikken of een zeilboot huren en picknicken op het Aardbeieneiland. Of met de fietsveer naar ‘de andere kant’ en dan een lange fietstocht maken. Ook de fietsveer tussen Vlissingen en Breskens zorgt voor een instant-vakantiegevoel.
  3. Vis eten bij Neeltje Jans, door naar Westerschouwen voor een wandeling. Als je geluk hebt, kun je daar reeën spotten.
  4. Shoppen in Middelburg en een bezoek aan het Zeeuws Museum.
  5. Naar Vlaanderen, vanuit Zeeland ‘om de hoek’: Antwerpen, Brugge en Gent.
  6. Naar een boerderijwinkel gaan om typisch Zeeuwse streekproducten te kopen.
  7. Of gewoon met een goed boek genieten van de stilte op ons eigen erf. Dat boek moet je dit jaar dan wel zelf meenemen!

Wil jij slapen in Zeeland?
Wanneer jij deze zomer ook in Nederland op vakantie gaat en Zeeland je aantrekkelijk lijkt, neem dan eens een kijkje op onze website: www.slapeninzeeland.nl. We hebben in juni nog mogelijkheden en vanaf 15 augustus. We ontvangen je graag op ons mooie erf.

4 thoughts on “7 Fijne tips voor een zonnige zomer in Zeeland”
  1. Dit jaar heeft corona ons uit Zeeland weg gehouden. Het is echter voor ons de mooiste provincie van Nederland. We doen in oktober een lang weekend bij Sluis in het huisje van vrienden. En nu maar hopen op een mooie nazomer.

  2. Bedankt voor het delen van deze vakantietips voor Zeeland. Hopelijk kunnen we daar volgend jaar weer vakantie vieren! Een bootje huren staat hoog op onze lijst en we kijken daar nu al naar uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: