Lukt het om naar 5d te gaan? Of heb je eerst nog wat op te ruimen?

Alles om ons heen bestaat uit energie, dit pikken we op. Van alle communicatie tussen mensen word wel gezegd dat 10% gesproken, 40% lichaamstaal en 50% energetische communicatie is. Wanneer we ons beseffen hoeveel en op welke manieren we informatie binnenkrijgen, kunnen we bewuster omgaan met wat we uitzenden naar onze omgeving. Alles wat we denken, voelen, zeggen en doen stralen we op energetisch niveau uit. Het is de energie waar je op reageert.

In mijn vorige blog 10 Tips om van 3d naar 5d te gaan schreef ik al dat er momenteel een verschuiving plaatsvindt van de derde naar de vijfde dimensie. We gaan van het hoofdgedragen naar het hartgedragen bewustzijn. Het is een tijdperk van liefde, bezieling, eenheid en het ontwikkelen van bewustzijn.

Je voelt steeds meer waar het om gaat in het leven
De frequentie van het hart is een veel hogere frequentie, dus jij merkt misschien ook dat je diepste verlangen nu wordt aangewakkerd. Je hebt geen zin meer in geneuzel en wilt ontsnappen uit de tredmolen van alledag. Je voelt steeds meer waar het om gaat in het leven en vraagt jezelf steeds vaker af wat jou een zinvol bestaan geeft.

Elke verandering begint in jezelf
Voel je dit nog niet? Dan is dat niet vreemd, want veel ervaringen die we hebben opgedaan in het verleden hebben ervoor gezorgd dat we een laag zelfbeeld hebben ontwikkeld. Het zijn niet alleen onze eigen ervaringen, maar ook de ervaringen van onze voorouders die in onze cellen zitten. Schuldgevoel, macht en bestaansrecht spelen hierin een grote rol. Onbewust reageren we vanuit deze erfenis. We reageren vaak vanuit oude overtuigingen, veelal ontstaan in onze vroege jeugd. 

Wanneer je aan jezelf werkt en oude ballast loslaat, kun je je frequentie verhogen. Elke verandering begint in jezelf. 

Het is niet makkelijk
We zijn met z’n allen bezig met een enorme ontwikkeling. Het vraagt veel en het is niet makkelijk om te blijven vertrouwen en in liefde te leven. Je zal maar omvallen als ondernemer, je zaak waar je met hart en ziel aan gewerkt hebt. Of je raakt je baan kwijt. Dit doet zeer en zorgt voor veel verwarring en verdriet. Eenzaamheid en depressiviteit liggen op de loer wanneer we niet in verbinding kunnen zijn met elkaar. Er wordt enorm veel gevraagd van ouders die hun kinderen thuisonderwijs moeten geven. Die tevens een baan hebben met de daarbij behorende verwachtingen en verantwoordelijkheden. Spanningen lopen op binnenshuis en buitenshuis. Wanneer je alle ballen hoog moet houden, sta je onder druk. Je hebt geen of amper tijd om je batterij op te laden.

Wat is er misgegaan in onze samenleving?
Ook ik vind het moeilijk om te blijven vertrouwen. Toch kunnen we hier met z’n allen beter uitkomen. Laten we ons eens afvragen: wat is er nu eigenlijk misgegaan in onze samenleving? Er is zoveel verborgen agressie. Dit komt op een extreme manier naar buiten en moet begrensd worden. Hiervan moet de oorzaak aangepakt worden. Ook dit heeft te maken met de overgang van 3d naar 5d.

Vanuit het veroordelen naar liefde
Het is vanzelfsprekend dat je houdt van je dierbaren en je vrienden. Nu mogen we gaan leren die liefde uit te breiden naar alle mensen. Dit gaat niet vanzelf en is ook niet een makkelijke opgave. Het is essentieel belangrijk dat we elkaar accepteren zoals we zijn. Ook wanneer iemand anders denkt en leeft dan wij. Wat zijn de normen en waarden van het hart? Het is moeilijk om de veranderingen door te voeren. Vanuit het hoofd naar het hart, vanuit het veroordelen naar liefde. 

Wat is er nog wel?
Het enige wat we kunnen doen om de frequentie te verhogen, is in verbinding blijven met je hart. Zorgen voor elkaar voor zover dit mogelijk is. Dit kan in kleine dingen zitten. Een telefoontje, een pannetje soep, een kaartje of een vriendelijk woord. Vraag eens aan die drukke ouders: kan ik wat voor je doen? Zo kan een ogenschijnlijk klein gebaar het verschil maken tussen 3d en 5d. Het is als die ene druppel in de oceaan, die lijkt te verdwijnen maar een vloedgolf van licht tot gevolg kan hebben.

Wat kan ik voor je doen?
Wanneer je vragen hebt over het bovenstaande, neem gerust contact met me op. Ik begeleid dagelijks mensen naar een betere versie van zichzelf. Ieder van ons is voortdurend bezig om zichzelf te ontwikkelen tot de persoon die je wilt zijn. De weg daarnaartoe is de weg van uitdagingen en transformatie. De werkelijke kracht van 5d zit in onszelf. Wanneer we dicht bij onze kern komen en blijven, dan beseffen we dat we altijd kunnen kiezen.

0 thoughts on “Lukt het om naar 5d te gaan? Of heb je eerst nog wat op te ruimen?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: