Wat heeft invloed op ons humeur, gestel en gezondheid?

Gisterochtend reed ik heel vroeg naar mijn atelier, het was nog donker en dan zoek ik altijd even naar de maan. Ik zag dat het nieuwe maan was en ineens moest ik denken aan welke invloed de maan heeft op ons leven. We denken dat we alles zelf in de hand hebben. Dit is een illusie helaas. We worden veel meer beïnvloed door dingen buiten ons zelf en wat er gebeurt in ons lichaam. Of we dat nu willen of niet. 

Reactie van de natuur
Er zijn veel energieën die invloed op ons hebben. Van buiten de aarde zijn dat onder andere de stand van de sterren, de zon, de maan. De natuur reageert hierop, zoals bijvoorbeeld eb en vloed. De biologische dynamische teelt volgt de maandstanden om te kijken wanneer de beste tijd is om te zaaien en te oogsten.

De invloed van de volle maan
Er zijn mensen die met volle maan klaarwakker zijn en niet kunnen slapen. Veel vrouwen worden ook ongesteld rond de volle maan. In sommige landen opereren ze niet met een bepaalde maanstand, omdat de kans op bloedingen dan groter is.

Stand van de sterren
De mens is ook heel gevoelig voor de stand van de sterren, ik ben geen astroloog, maar ik merk wel dat mijn humeur beïnvloed wordt door bepaalde standen van de sterren of er gaan apparaten stuk etc.

De invloed van het weer en jaargetijden
Het weer en de jaargetijden bepalen ook hoe we ons voelen. Ikzelf ben altijd heel onrustig als er veel wind of storm is. Ik heb dan ook veel minder geduld en ik slaap slechter. Bij een bepaalde luchtdrukwisseling, vooral van rustig weer naar regen of wind, krijg ik hoofdpijn. Er zijn mensen die, zodra de blaadjes van de bomen vallen, in een sombere bui schieten, dit kan de hele winter voortduren. Er zijn ook mensen die juist blij worden als het herfst en winter wordt en die minder blij zijn in de zomer.

Aardstralen en waterstralen
Door de aarde lopen diverse lijnen, de bekendste zijn de aardstralen en waterstralen. Als je bed bijvoorbeeld op een waterstraal staat, slaap je veel minder goed.

De invloed van het verleden
Ook gebeurtenissen die in het verleden zijn gebeurd op een bepaalde plek hebben invloed op ons. Bijvoorbeeld oorlogen, graven, ruzies, vloeken etc.
Toen ik net in mijn huidige huis woonde, viel ik met regelmaat van de trap. Gelukkig gleed ik meestal uit bij een van de laatste treden, waardoor de schade beperkt bleef. Tot ik een keer echt met mijn hoofd naar beneden viel van de een na laatste tree en ik met mijn hoofd een centimeter van een spijker terechtkwam. Ik schrok hier enorm van en besefte dat ik hier iets mee moest doen. Ik dacht altijd dat het mijn eigen onhandigheid was, maar dat bleek niet de enige reden te zijn.

Energetisch reinigen
Ik heb mijn huis energetisch laten reinigen en het bleek dat er ooit een vloek was uitgesproken op de plek van mijn trappenhuis. Sinds die vloek inmiddels tien jaar geleden is geneutraliseerd, ben ik nog maar een keer bijna uitgegleden op de trap. Ik blijf wel voorzichtig doen op de trap.

Ons lichaam
Ook de gezondheid van ons lichaam heeft invloed op ons humeur en functioneren. De wetenschap komt erachter dat onder andere bacteriën in de darmen een grote invloed hebben op ons hele lichaam. En onze hormonen spelen hierin een rol. Nu ik in de overgang kom, merk ik wat de verandering van mijn hormonen met mij doet. 

Ruimte en mensen
De sfeer en inrichting van een ruimte, de energie van iemand anders, (huis)dieren enz. hebben invloed op ons doen en laten en ons lichaam. Het aaien van dieren werkt bloeddrukverlagend. Je weet al vaak binnen een of twee seconden als je een vreemde tegen komt wat je aan hem of haar hebt. Als je ergens binnenkomt waar voor jou de sfeer of de inrichting niet klopt, dan voel je je daar minder prettig. Of als een sfeer heel prettig is en je de inrichting leuk vindt, word je hier heel blij van. Zo zullen er nog veel meer dingen zijn die invloed hebben op ons humeur, gestel en gezondheid, waar ik me nog niet bewust van ben. 

Rituelen
Onze verre voorouders leefden veel meer in de cadans van de natuur. Ze hielden volle maan rituelen, ze vierden de verandering van de jaargetijden, rituelen van kind naar volwassen worden. Als de vrouw menstrueerde werd hier rekening mee gehouden. We zijn bepaalde rituelen een beetje verloren in ons leven omdat we worden opgeslokt door de vele indrukken die we krijgen en het maar door willen en moeten gaan. 

Leren ermee om te gaan
We hebben geen controle over bovenstaande invloeden, wel kunnen we leren hoe ermee om te gaan. We denderen vaak maar door in ons leven. We zijn ons minder bewust dat we vaak niet alles zelf in de hand hebben en vechten hier onbewust tegen, omdat we het zo druk hebben en doorgaan en er van ons wordt verwacht dat er gepresteerd wordt. 

5 Praktische tips:

  1. Pak elke dag even een moment van rust, ook al is het maar 2 minuten. Voel even hoe je erbij zit of staat, zo word je je meer bewust van je lichaam.
  2. Als merkt dat je je op bepaalde momenten altijd minder voelt, kijk dan wat de stand van de sterren of de maan is. Of is er verandering van de luchtdruk of jaargetij?
  3. Als je ongesteld bent, neem dan de eerste dagen even een stapje terug. Maak minder afspraken en slaap eventueel meer.
  4. Wees je bewust als je iemand tegenkomt; wat deze met je energie doet en speel hierop in.
  5. Aai wat vaker een hond of kat als je gestrest bent.
0 thoughts on “Wat heeft invloed op ons humeur, gestel en gezondheid?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: