Lilapaars reikt mij de vleugels aan

Ik laat mij meevoeren naar extreme hoogtes ver boven de bewoonde wereld. Over grootse zeeën, zonnige oorden, uitgestrekte landschappen, immens hoge gebergten en lime groene wildernissen. Ik voel mij diep verbonden en heel vrij. Zo vlieg ik veilig door alle tijden en zit ik stevig op de pluizige warme rug van het roodborstje. 

Mijn ogen zijn ontspannen en zacht gesloten op deze eerste zondag in juni. De fijne zachte begeleidende stem van Anna zorgt voor totale overgave op deze bijzondere Reis van de Ziel.

Wat neem ik waar tijdens de meditatie?
Onderweg neem ik waar wie mijn gidsen zijn; er zijn zo veel diep gerimpelde gezichten, oude gezichten van vrouwen door de eeuwen heen, veelal glanzend brons gekleurd. Ik herken allereerst mijn beide oma’s, vervolgens zie ik Indianen-gezichten en vrouwen met korte grijze haartjes, ogen krachtig dichtgeknepen om de felle brandende zon te ontwijken. Hoe dieper ik wegzak, lijkt het een olifantenhoofd te worden met één oog; die zware grijze dik gerimpelde huid blijft in gedachten nog dicht bij mij in de dagen erna.

Er klopt een elfje in mij op:

Goud
in jou
je transformeert, vertraagt
vleugels worden nu geheeld
vlieg

Vrouwen in verbinding
Dit was nog maar de eerste meditatie op deze bijzondere dag met gelijkgestemde vrouwen. We zitten buiten in een kring, een cirkel van verbinding op een prachtige locatie. We zijn in een grote groene tuin op Landgoed Plattenberg. De stoelen staan op gepaste afstand van elkaar. We starten met een hartelijk welkom met koffie, thee en een zelfgemaakte taart. De oude grote walnotenboom voor ons biedt ons later op de middag de nodige schaduw. 

Lila, de kleur die aan mij trekt
Het is zo idyllisch en we delen ons gevoel van opwinding, een soort eerste vakantiedag of een schoolreisje naar een kasteel in Zuid-Frankrijk. Bij aankomst valt mijn blik meteen op die imposante bloeiers aan weerszijden van onze centrale plek, alsof we omringd worden door de betoverende lila paarse haag; een rododendron. Die intense intuïtieve kleur trekt al langer mijn aandacht, als de magische toverstaf van een goede fee.

Vlieg
Verder zien 
De tastbaarheid voorbij
Intuïtieve ontwikkeling ontluikt vanzelf
Lilapaars

Een reis van buiten naar binnen
Dit zijn voor mij belangrijke dagen: workshops, opleidingsdagen, waarbij ik kies voor verdere verdieping en ontwikkeling van mijn persoonlijkheid en groeiproces van modestylist naar kleurcoach. Mijn reis van buiten naar binnen, die ik met regelmaat ‘mijn helende reis’ hebt genoemd. Op onderzoek vanaf mijn eerste retreatreis in 2017 in Málaga, stilte retreats, het vele lezen en schrijven, nieuwe kleuropleidingen, mijn reis naar Bali, het afsluiten van het aansturen van mijn modewinkel, mijn verbinding en huis in Spanje… Het is een waardevolle periode van doorvoelen, oude patronen doorbreken en ervaren hoe ik transformeer. Niet meer op zoek naar antwoorden, maar volledig vertrouwen in het moment.

Zo is die lilapaars voor mij nog een uitdaging, een helpende kleur waarmee ik vooral spiritueel en intuïtief mag zijn wie ik wil zijn, mijzelf accepteren om wie ik geworden ben; de vrouw, de ziel in mij weet al zo veel meer, dat ik mijn licht mag schijnen en mijn zielsmissie mag volgen om een healer te zijn. Lilapaars reikt mij de vleugels aan. Nog kwetsbaar en fragiel, maar ze zijn er: flinterdunne licht doorschijnende vleugels die als het ware drogen in de gouden zon, rijpend voor de komende jaren.

Bevestiging door de lila kaart
En ja hoor, al vaker roep ik: ’niets is toeval’, zodra zich bijzondere situaties voordoen. Alles is en bestaat uit energie, de magie hangt werkelijk in de lucht, ik noem het frequenties en vertel er mijn zoon of familie al vaak over. 

We mogen opstaan en onder ons stoelkussen kijken welke kaart er voor ons klaarligt. Die van mij resoneert meteen; het kind in mij is vederlicht en bekijkt de dingen vanuit een ander perspectief, vooral in contact met haar innerlijk weten en uitreikend met kleur naar de ander. Vanuit binnenuit weer groeien en genieten van de natuur, filosoferend over het leven waarbij bewustwording in alle facetten aanwezig is. De afbeelding op de kaart is – ja, je raad het al’ – lilapaars en de roos staat in volle bloei en overgave. Het engelachtige meisje ervaar ik als de ziel die klaarstaat voor de volgende fase in haar leven. 

We transformeren oude pijnen
Alle vrouwen luisteren aandachtig naar elkaars levensverhaal, er is toewijding in een veilige bedding. We luisteren naar Anna die ons zo meeneemt op deze ontdekkingsreis. We transformeren oude zielenpijn om in onze kracht te komen en te blijven.

Anna heeft alles feilloos voorbereid, zij voelt aan en op basis van je geboortedatum vertelt ze duidelijk waar je nu staat en hoe je talent en levensdoel eruitzien, je krijgt bevestiging in wat je te doen hebt. 

Met zo veel ontspanning en diepgang reizen we in de middag liggend op het zachte gras. We zijn erna stiller dan in de ochtend. Compleet verrast over hoe we ook bij elkaar kunnen afstemmen, ervaren we een krachtige oefening, hiermee krijgen we zelf zo bevestigd dat we lichtmeesters zijn. 

Herkenning bij elkaar
Naast mij, aan weerskanten zelfs, zijn er twee dames die net als ik een ervaring hebben gehad om door een operatie langere tijd weinig of geen mobiliteit te hebben. Zij zijn ook ondernemers en beseffen zo goed dat veranderen of aanpassen veel energie kost; je koers bijstellen gaat allereerst gepaard met frustratie, pijn en onzekerheden. Om toch het roer om te gooien, is er vertrouwen, acceptatie, geduld en inzicht nodig. Juist in die fase waar het oude systeem je niet meer past. Daar zit de doorgang, een poort naar verbetering die je in het moment nog niet zo kan zien.

Veranderen, transformeren kan je vergelijken met de natuur, vertraagd door omstandigheden groei je naar het licht om de zon te ontvangen en weer te stralen zoals je bent gekomen.

De taal van kleur geeft inzicht
Doordat veel van ons gedrag vanuit het onbewuste gestuurd is, weet je vaak zelf niet wat nou jouw blokkade is, waarom je doet hoe je doet, terwijl je vaak anders verlangt. Met de taal van kleur help ik jou graag met inzicht om ook jouw poort naar verbetering te vinden, je kompas bij te sturen, zodat je in vertrouwen een nieuwe koers kan varen. 

Met een eerste intake stemmen we samen af wat het beste bij jou past. Neem jij de eerste stap? Mail mij naar contact.inmocasa@gmail.com. De rest volgt vanzelf. 

5 thoughts on “Lilapaars reikt mij de vleugels aan”
  1. Mooie reis lieve Monique. Mooi verwoord. Je gaat vast veel mensen helpen met.je kennis en doorleefde ervaring!!

  2. Wat een fijne dag om nog een keer op mee te reizen. Zo mooi hoe je voor mijn ogen transformeert in dat wat je nu bent. De vlinder spreidt zijn vleugels in volle kleurenpracht.

  3. Lieve Mo, wat heb je de ‘reis van de ziel’ workshop prachtig neergezet in dit blog. Heel erg mooi en ook heel fijn dat we die reis samen mogen maken. Het is fijn om met jou te sparren, te ontwikkelen, te ontdekken en ervaren.

  4. Monique wat heb je weer mooi geschreven. ben altijd weer onder de indruk van jou verhaal! Je kunt het altijd zo goed verwoorden. Meis je hebt zoveel kracht in je om ook anderen te stimuleren om met kleur te werken, liefs mama xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: