Met Quantum Allergy de meest uiteenlopende klachten behandelen

Wat was het weer boeiend! Ik heb het afgelopen weekend de workshop Quantum Allergy gevolgd. Een onderdeel van de Quantum Touch workshops waarbij je zogeheten ‘verstoringen’ leert behandelen (zoals je kunt lezen in mijn vorige blog). Die kunnen te maken hebben met een allergie, intolerantie, prikkels of verslavingen. Het kan je van je hooikoorts afhelpen of van je overgevoeligheid voor geluid, maar ook van je koffieverslaving of zelfs van je trauma. En je kunt ermee opsporen waar je buikpijn, hoofdpijn of rugpijn vandaan komt, of je huiduitslag. Het kan ervoor zorgen dat je je niet meer ergert aan (of verkrampt bij) een bepaalde persoon of situatie. En nog zoveel meer!

Het onderbewuste raadplegen
De methode zelf is, net als bij Quantum Touch, heel eenvoudig. Er wordt gewerkt met de spiertest, daarbij kijk je hoe het onderbewuste reageert op een stofje of op de gedachte daaraan; of op een persoon of situatie. Er zijn meerdere manieren om de spiertest te doen; de meest duidelijke vind ik zelf de armtest. Je spreekt van tevoren af dat de arm van de cliënt naar beneden gaat als je erop duwt, wanneer iets verzwakkend werkt. De arm blijft naar voren gestoken als iets versterkend werkt. Het lichaam in zijn oneindige wijsheid geeft altijd het juiste antwoord of iets goed voor je is of niet. Wat je eet, denkt, zegt, voelt of doet heeft altijd óf een versterkend effect, of het verzwakt je.

Ons systeem resetten
En nu komt het: we blijken ons systeem, ons celgeheugen, werkelijk heel gemakkelijk te kunnen herprogrammeren. Je kunt het lichaam of het onderbewuste prima resetten, waarna het niet meer allergisch of overgevoelig is. Dat doe je door een combinatie te gebruiken van Q.T. ademhaling en specifieke Quantum Allergy aanrakingen. Deze zijn gebaseerd op drukpunten. Langs de ruggengraat lopen de drukpunten van alle zenuwbanen, dus als je van boven naar beneden op de ruggengraat tikt dan worden deze punten geactiveerd, als onderdeel van de herprogrammering. Bij jezelf kun je dit doen door langs de zijkant van de duim te tikken of masseren, aangezien de ruggengraat (qua acupressuur) daar vertegenwoordigd is.

Testbuisjes
Ook wordt er gewerkt met testbuisjes. In die buisjes zit water met alcohol waarin de frequentie is gescand van een bepaalde stof of situatie. Alles heeft een eigen, unieke frequentie die met een speciale computer is berekend en toegevoegd aan de buisjes. Je kunt daarmee testen waarvoor je precies allergisch of overgevoelig bent, en vervolgens kun je die allergie resetten door het buisje vast te houden en bovengenoemde techniek toe te passen. Of je het nu helemaal begrijpt of niet, het is gebleken dat het werkt.

Eye-opener
Meerdere cursisten vertelden op de tweede dag van de workshop dat ze een product hadden behandeld, voordat ze het aten of dronken, waarvoor ze intolerant waren. Geen van allen had er daarna last van. Verder kwamen er interessante allergieën boven water tijdens het weekend. Iemand bleek pijnlijke gewrichten te krijgen van koffie, een ander ontdekte dat ze beter geen tomaten kon eten. Terwijl je bij het horen van de klachten niet direct aan voeding zou denken. Voor mij was een echte eye-opener dat het drinken van 1,5 liter kruidenthee voor chronische verkoudheid kan zorgen, wat bij mij het geval is! Ook blijken veel mensen overgevoelig te zijn voor het kraanwater dat ze dagelijks (soms in grote hoeveelheden) drinken.

Niet meer overgevoelig voor gluten en lactose
Na afloop van de workshop ging ik eten in een restaurant met allerlei heerlijke gerechten die ik normaal zou vermijden. Ik kan namelijk slecht tegen gluten, lactose en alcohol. Ter plekke besloot ik om de nieuwe methode uit te proberen die ik net had geleerd. Ik heb mijn overgevoeligheden behandeld (het duurt nog geen minuut per onderwerp) en ik heb redelijke hoeveelheden gluten en lactose gegeten, en twee glazen rosé gedronken. En, toch wel tot mijn eigen verbazing, had ik nergens last van! Al zou dit het enige resultaat zijn van deze workshop, dan is dat het voor mij al dubbel en dwars waard geweest. Maar ik weet zeker dat ik er nog heel veel meer uit ga halen, voor mezelf en voor anderen.

1 thought on “Met Quantum Allergy de meest uiteenlopende klachten behandelen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: