Ik loop mijn jaar 2021 uit

Ik loop over het strand richting de branding met symbolisch drie items die een gebeurtenis en mijzelf representeren. Een blad van een eikenboom, een grote mosselschelp en een klein schelpje.

Acceptatie van dat wat is
De komst van Sonia, onze Poolse knappe viervoeter, komt voorbij. Opgevolgd door het herstel van mijn vriendschap, relatie en liefde met en voor mijn lief. Het vaarwel van een lange vriendschap die voorbij is gegaan. De vreselijke ziekte die opnieuw het leven van mijn tante beheerst en tegelijkertijd een opleving van mijn lief in energie en spirit. De acceptatie van dat wat is.

Dat wat ik meeneem
Mijn innerlijke spirituele reis komt voorbij. De prachtige bijzondere mensen en mooie zielen die ik heb mogen ontmoeten. Nieuwe mooie verbindingen die hebben plaatsgevonden. Fantastische toekomstplannen die als een jong plantje zijn ontstaan en die ik meeneem naar 2022.

Dat wat ik achterlaat
De grote mosselschelp draag ik bij me, bij mijn hart. Het blad dat ik vond aan zee in de branding laat ik bij de branding opnieuw los om het mee te laten voeren door de wind over zee. Ik volg het met mijn ogen tot ik het niet meer zie. Bijzonder hoe een blad aan zee belandt en nu weer meegevoerd wordt naar een andere eindbestemming. Het kleine schelpje plaats ik bij twee andere gelijksoortige schelpen en laat ik achter als symbool voor de vriendschap die ik heb losgelaten. Ik slik even en voel het verdriet van het loslaten nog even door mij heen stromen. Ik voel dat het goed is zo en wens haar al het goede.

Op weg naar 2022
Ik laat de zee alle negatieve energieƫn meenemen, ver weg van mij, om te zuiveren in het prachtige zeewater om het te filteren en op te nemen in de prachtige natuurlijke reinheid van het woeste water. Ik laat 2021 achter me en draai me om, om op weg naar 2022 te gaan. Naar nieuwe ontwikkelingen. Nieuw mooi helder licht dat me begeleidt om de juiste en beste keuzes voor mij te maken. Op weg naar een nieuw begin samen met mijn lief, mijn honden, mijn cadeaukind, mijn familie en alle anderen die mij lief zijn en die ik in mijn hart meedraag.

Tot snel 2022!

Dank je wel Saskia!
Een speciaal dank je wel aan Saskia Engels, die deze dag jaarlijks organiseert en een platform biedt aan wie de opbrengst van het huidige jaar wil oogsten en intenties wil neerzetten voor het jaar dat komt. Heerlijk aan zee, in een warm comfortabel strandhuisje, goed gezelschap, een lekkere lunch en een geduldig zandstrand en prachtige zee die we als een levend kunstwerk mogen aanschouwen. Dat laatste maakt iedere keer weer een diepe indruk op mij. Wat is het toch heerlijk om aan zee te zijn.

5 thoughts on “Ik loop mijn jaar 2021 uit”
  1. Dank je wel Jellie.
    En het geeft tegelijkertijd ook ruimte, ruimte voor nieuw en ruimte om dat wat je liefde heeft en bij je draagt nog mooier te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: