Ik ben thuis

Ik hoor de golven tegen het klif slaan. Ik zie de vogels in de lucht spelen met de wind. Ik hoor het kraken van de planken en voel hun beweging als ik over de veranda loop. Mijn hart maakt een sprongetje, een lach op mijn gezicht. Dit is mijn schrijfplek, het thuis waar mij boek zijn vorm krijgt.

De halmen van het hoge gras spelen met de wind. Ze buigen naar links en weer terug. Laten zich leiden en geven zich over. Een lieveheersbeestje houdt zich staande op een brede punt.

Ik ga zitten en open mijn laptop
De bloemen langs het pad staan kranig. Hun kleurenpracht van paars en roze tinten stralen mij tegemoet. De tafel staat stevig, geeft geen kik. De comfortabele stoel roept mijn naam. Ik ga zitten, open mijn laptop en laat mijn vingers over de toetsen glijden. 

Terwijl de wind met mijn haren speelt, ontstaat het verhaal. Ik begin te typen en verdwijn in mijn wereld van Kate en Peter. Hun ontmoeting, het eerste oogcontact, de korte aanraking in een drukke steeg krijgt vorm.

Pauze aan zee
Een paar uur later sta ik op. Pauze. Ik loop naar binnen en mijn blote voeten raken de koude plavuizenvloer. Bij het aanrecht aangekomen sta ik op een kleed en ik voel het reliëf onder mijn voetzool. Ik kijk uit het openstaande raam. Ruik de zee en voel mij intens gelukkig. Deze plek is even mijn thuis. Hier komt mijn fantasie tot leven en stromen de woorden van mijn hoofd door mijn vingers op het beeldscherm.

Hier mag het ontstaan, hier mag ik zijn. Alleen met mijn gedachten, mijn fantasie vrij spel. Alles mag er zijn, alles is goed. 

Me, myself and I

Een diep verlangen
Dan hoor ik de deurbel. Ik open mijn ogen, sta op en loop naar de deur. Dochterlief is haar sleutel vergeten. We knuffelen en lopen daarna samen naar de keuken om het avondeten te bereiden. Ik sluit nog even kort mijn ogen en denk terug aan de beelden en het gevoel van zo even. Wat is het toch heerlijk om te mediteren en te zien wat er naar voren komt. Dit keer een diep verlangen, zo levendig, dat ik niet anders kan dan luisteren naar mijn hart die zegt dat dit beeld waarheid zal worden. 

Stil worden en voelen
En zo geven de korte momenten die ik mijzelf gun om even te ontspannen, dit keer door te mediteren, steeds weer energie en kracht om met vertrouwen door te gaan. Alles heb ik al in huis, alles is mogelijk. Als ik er maar in durf te geloven, mijn hart volg en weet dat ik altijd thuis ben als ik maar in verbinding blijf met mijzelf. Niet verloren gaan in de buitenwereld, de to-do lijstjes en de kwebbelende aap op mijn schouder. Maar stil worden, voelen en het pad durven volgen.

Wil je hier meer over weten? Stuur een mail naar info@dibacounseling en we gaan samen kijken hoe ik je verder kan helpen.

2 thoughts on “Ik ben thuis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: