Hoe je door te schrijven met pen en papier je hart laat spreken

Ondanks dat ik heel blij ben met het digitale tijdperk waarin we leven, pleit ik soms voor de oude technieken en ambachten. Zoals schrijven. Schrijven met pen en papier heeft een totaal andere dimensie dan typen.

Vena amoris
Een tijdje geleden las ik in de Happinez over de reden van het dragen van ringen van vriendschap of trouw, om je ringvinger. Door je ringvinger loopt namelijk de liefdesader, vena amoris, naar je hart. De vriendschap- of trouwring symboliseert hiermee een diep gevoeld verbond met het hart van de ander.

Verbinding met je hart
En ineens begreep ik waarom het schrijven met de pen in je hand zo’n dieper effect heeft dan typen. Je maakt letterlijk verbinding met je hart! ‘Reflectief schrijven’ noem ik het meestal in mijn trainingen. Het zorgt ervoor dat je niet vanuit je hoofd schrijft, maar vanuit je hart. En dat levert de meest gepassioneerde, echte, pure verhalen op, die de lezer intens boeien.

Eerste gedachten
Als het schrijven, om wat voor reden dan ook, even niet lukt, verlaat dan je computer, pak een blocnote, zoek een fijne schrijfplek, maak het jezelf comfortabel en schrijf je eerste gedachten op. Schrijf achter elkaar door, zonder te stoppen. Schrijf ongecensureerd en schaamteloos wat in je opkomt. En je zult zien dat je, doordat je uit je hoofd bent gegaan, tot de kern komt.

Daarna kun je vol inzicht en inspiratie doelgericht achter je computer gaan typen. En het resultaat? Dat komt uit je hart. Hoe mooi is dat?

Schrijftrainingen
Wil jij schrijven vanuit je hart? Om jezelf en je bedrijf op authentieke, begrijpelijke en toegankelijke wijze te etaleren? Om daar woorden aan te geven, zodat het klopt bij wie jij bent, bij jouw gave? Volg dan zo’n verrukkelijke schrijftraining. Een cadeautje aan jezelf. Jouw teksten gaan voor je werken. 

0 thoughts on “Hoe je door te schrijven met pen en papier je hart laat spreken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: