Hoe ontdek je een eigen kledingstijl?

Kleding kiezen, kleding stylen, personal stylist, een vak apart?! Hoe kan het zijn dat ik een ander ga vertellen wat zij het beste kan dragen? Kleding is zo persoonlijk; het zit om ons heen en heeft in eerste instantie een functie om onze huid te beschermen.

Van oudsher heeft kleding een hele geschiedenis, de invloed van diverse stromingen uit kunst, maar ook door geloof en culturen zijn er mode en kledingstijlen ontstaan. Voeg daar nog de taal van kleur aan toe, zodat er nu een overvloed is aan keuze en stijl. Maar ook een enorme bezinning, dichter bij jezelf staan, in je kracht staan, mogen zijn wie je wilt zijn en dat willen uitdragen in je kledingkeuze, met een uitstraling waar de ander niet omheen kan. Echt de beste versie van jezelf!

Weet je nog?
Hoe het voelde toen je nog een kind was? Hoe heerlijk was het als je zelf je kleding mocht uitzoeken, of als je voor je verjaardag zelf je mooiste outfit mocht bepalen? Of als de schoolfotograaf langskwam en je haar zat in een mooie vlecht of strik? Dat je het gevoel had dat er geen oordeel van een ander was over wat wel en absoluut niet bij elkaar stond. Dat vrije gevoel van juist heerlijk dragen wat jij fijn vindt, daar wil ik mee verbinden! Zodat je door te voelen en naar binnen te kijken dichter bij jezelf komt. Dat gevoel noem ik jouw innerlijke meisje. Als we dat gevoel toelaten bij onze keuze in de mode, komen we met onze persoonlijke kledingstijl op een ander niveau dan alleen maar oog voor de buitenkant.

Voelen en naar binnen kijken
Hoe ontdek je dat? Door kleding te voelen; zijn het zachte stoffen? Wat doet die kleur met jou? Hoe beweeg je in deze nieuwe jurk, trui of jeans? Van welk materiaal is het gemaakt? Welke maat denk je dat je hebt? Houd je van losse items of juist strak? Wat draag je graag naar je werk en wat in je vrije tijd? 

Het zijn belangrijke vragen waar we samen naar kijken. En door de juiste tools, do’s & dont’s toe te passen op jouw figuurtype komen we tot het ‘wouw-gevoel’. Het klopt, want jouw innerlijk en uiterlijk zullen samensmelten tot een geheel.

Zelfvertrouwen met een glinstering in je ogen
Door de kleuren in warmt & koel te verdelen komt er een sprekend resultaat met je huidskleur naar voren. Daarbij is het natuurlijk van belang hoe jij die kleur voelt, zodat je er ook echt in kan stralen. Door kleur en figuur met het innerlijke meisje te verbinden, kom jij dichter bij jezelf en sta je in je kracht. Door deze nieuwe inzichten toe te passen, krijg je zoveel zelfvertrouwen, dan gaan je ogen glinsteren, je huid straalt en je houding verbetert. Je ziet het meteen als je in de spiegel kijkt. 

Door op deze wijze een persoonlijke kledingstijl toe te passen merk je aan jezelf het positieve verschil, je voelt je goed, je voelt je zelfverzekerd in de outfit die je op basis van nieuwe inzichten uitkiest. De reacties van je omgeving zijn nu ‘wouw wat zie jij er goed uit’ in plaats van ‘wat heb jij een mooie jurk aan’.

De beste versie van jezelf
Wil jij ook graag samen jouw persoonlijke kledingstijl ontdekken door het innerlijk en uiterlijk te verbinden? Wil jij voortaan de beste versie van jezelf zijn? Gun jezelf deze aandacht en meld je aan voor een 4 uur durende privé styling via deze link.

5 thoughts on “Hoe ontdek je een eigen kledingstijl?”
  1. Wat eeen leuk stuk over kleding en styling . Heb ook YouTube filmpje gezien ! Ziet er top uit ! Ben benieuwd naar boek , succes !!

  2. Mooi blog Monique! Ik heb ervaren hoe jij te werk gaat en ik heb ervan genoten. Mooi ook hoe je schrijft dat kleine meisjes graag zelf hun kleren uitzoeken. Mijn dochters mochten dat al heel jong en kozen de meest bijzondere kleuren bij elkaar. Als ze nu foto’s van zichzelf terug zien zeggen ze ‘dat jij dat GOED vond, mama!’?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: