Kies jij voor kerstverplichting of kerstverlichting met kleur?

Hoe zit jij erbij tijdens deze donkere dagen voor Kerstmis? Volop bezig met je voorbereidingen voor overvloedige kerstdiners? Om vervolgens in het nieuwe jaar je goede voornemens op een lijstje aan de koelkast te plakken? Je huis versierd, afspraken met familie of zelfs struggles over wie en waar er dit jaar wordt afgesproken? Ervaar je het meer als een kerstverplichting waarbij je zelf niet mag of kan kiezen, omdat het nou eenmaal traditie is of niet gepast is als je totaal ergens anders zin in hebt? 

Zou je het liefste naar een warm land vertrekken en juist je kerstdagen verlengen met een zonovergoten vakantie? De kerst eens heel anders beleven, struinen door pittoreske dorpjes, lunchen aan zee in fijne restaurantjes en vooral de tijd nemen om eens heerlijk voor jezelf te zorgen. Rust nemen omdat lichaam en geest het zo hard nodig hebben.

Voel wat bij jou past
Kerst is voor iedereen zeer persoonlijk, waarbij de opvoeding, geloof en tradities vanaf jonge jaren worden opgelegd als verwachting of verplichting. Natuurlijk prima als jij je daar ook heel prettig bij voelt. Dat jij er juist intens van geniet dat het vroeg donker is. Dat jij graag de avonden gezellig maakt door alle kaarsjes aan te steken en lekkernijen snoept (zonder je er schuldig over te voelen). Ja, deze periode mag het allemaal. 

Maar wat als kerst voor jou juist niet fijn is? Dat jij je in de aanloop ernaartoe al niet goed voelt; wat doe je dan om het voor jezelf beter en fijner te maken? Duik je onder een zachtroze dekentje op de bank, meld jij je het liefste ziek op je werk, trek je je terug achter je lievelings-Netflixseries? Gewoon lekker thuisblijven en wachten tot het vanzelf weer voorbij is. 

Spreek je uit
Of heb je duidelijk aangegeven wat jij dit jaar verwacht, wilt en doet met kerst? Bespreek jij met jouw familie en dierbaren wat jij voelt of wat je het liefste doet? Door het met elkaar te bespreken, jouw grenzen aan te geven, jouw gevoel uit te spreken volgt er vaak begrip en komt er verlichting op het gevoel, een soort van opluchting.

Grenzen en gevoel bespreken met kleur
Vanuit liefde en respect voor de ander is het soms lastig om aan te geven hoe jij het graag wilt, zodoende kan je met jezelf in de knoop raken. Gevoelens wegstoppen en blijven doen wat een ander van je verwacht kan een patroon worden waarbij je in meerdere situaties ervaart dat het voor jouzelf niet fijn geregeld is. Grenzen en gevoel bespreekbaar maken kan je met kleurcoaching ontwikkelen.

Zodra je inzicht hebt in de kleuren die je de laatste twaalf maanden veel hebt gedragen en daar de juiste uitleg en betekenis over ontvangt, ontdek je stapsgewijs patronen in je persoonlijkheid. Heb je juist veel zelfvertrouwen, sta je stevig in je schoenen of houd je graag vast aan het verleden? Alles is goed en totaal niet met een wijzende vinger; door het inzicht maak je het bewust, zodat het voor jezelf vooral duidelijk wordt.

Één á twee helpende kleuren
Met één á twee helpende kleuren voor je persoonlijke ontwikkeling komt er beweging voor jou en je omgeving, bijvoorbeeld in het gezin of op het werk. Het kan van alles zijn, afhankelijk van de hulpvraag. De vooruitgang die jij hiermee ervaart klinkt misschien nog onwerkelijk en sommigen die jou voor zijn gegaan stonden wat sceptisch tegenover deze kleurcoaching. Echter, het resultaat is zo treffend dat iedereen enorm enthousiast is omdat het zo helpend is.

Nieuwe start 2020
Uit alle ervaringen en positieve veranderingen in het dagelijks leven hebben mij ertoe gebracht om andere keuzes te maken. Deze ervaring gun ik jou ook. Ik nodig je uit om in januari een nieuwe start te maken. Ik geef aan kleine groepen workshops om te starten met het maken van jouw moodboard, noem het droomboard, daar maak je voor jezelf een start richting het leven dat jij het liefste wilt. 

Deze hartsverlangens zichtbaar maken is al een eerste grote stap. Vervolgens plannen we een kleursessie. Deze zachte wijze van coaching helpt jou de eerstvolgende kerst precies zo te organiseren hoe jij het wilt. Kerst met inzicht in persoonlijke verlangens voelt zoveel lichter, dus kies voor jezelf en vier kerst met verlichting.

Kleurcoaching
Ben je benieuwd naar deze kleurcoaching-methode en sta je voor een moeilijke keuze of soort van belangrijke kruising en weet je de juiste route nog niet? Mail mij via contact.inmocasa@gmail.com en ik geef je de juiste kleurtools om jouw hart te volgen.

1 thought on “Kies jij voor kerstverplichting of kerstverlichting met kleur?”
 1. Wow wat een prachtige titel !! En natuurlijk heb ik de rest ook gelezen, je schrijft met zoveel gevoel en aandacht … Ik denk dat iedereen zich hierin herkent en dat het vooral bijzonder is om ook echt eens te vertragen en de tijd te nemen in de decembermaand!

  Ik ben een bofkont dat ik jou als zus ken en ook nog eens als kleurcoach !!!
  Dan heeft roze mij geholpen bewuster te leven , te groeien en belemmeringen van tafel te vegen .

  Mijn rozenquarts weer opgezocht, gereinigd en weer opgeladen in het schijnsel v de volle maan:-)

  Zelfliefde … het heeft mij tenslotte weer vertrouwen gegeven in mezelf en daardoor zijn mijn diepste verlangens en mooie dromen voor een groot deel verwezenlijkt !

  Onze kersttraditie om als hechte familia bij elkaar te willen komen, voor een heerlijk gezellig kerstdiner en een ieder wat voorbereid heeft is voor mij absoluut een waardevol moment , de 1e of 2e kerstdag en is nooit een GEVOEL van verplichting maar juist even wat praktische dingen organiseren en dan met elkaar mogen genieten !

  Dit jaar betrek ik dan naar costa rica en ga genieten van zonen avontuur maar volgend jaar ben ik dan toch ook graag thuis om onze kerst traditie te vieren met elkaar.

  Mooie warme feestdagen xxx

  Bedankt lieve zus ( coach)

  Liefs Miranda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: