Hoe winkel jij volgens het nieuwe normaal?

Afgelopen week zijn de reacties via onze Facebook en Instagram pagina veelbelovend goed;de versoepeling van de RIVM regels hebben ook op onze klantenkring een positieve invloed. Vooral als de zon zich laat zien merk je dat veel dames hun bezoek aan het dorpscentrum zo gemist hebben. Even spontaan aanlopen of op de fiets de boodschappen doen met aansluitend een bezoek aan de lokale ondernemers. Dat geeft een bepaalde levendigheid die nu als een luxe, een verrijking van de dagelijkse bezigheden wordt ervaren.

We zijn gewoon open gebleven
‘Zijn jullie gewoon open of alleen op afspraak?’ las ik opvallend vaak in mijn berichten. Ook per mail kwamen er veel vragen hoe laat er gewinkeld kon worden. Toch vroeg ik me af of onze volgers de dagelijkse content lazen op Facebook en Instagram; we zijn vanaf de corona-uitbraak juist ‘gewoon’ open gebleven. Ja, alles was totaal anders en verre van gewoon doordat we zoveel aandacht aan de hygiëne, de werkverdeling en de afstanden bij de paskamers besteedden. En omdat we tijdelijk geen of weinig bezoekers hadden. Daarom postten we veel foto’s van sets en nieuwe collecties op social media, zodat er online bestellingen plaats konden vinden. En we informeerden onze trouwe fans dat er veilig en coronaproof gewinkeld kon worden.

Het ondernemen is nog niet eerder zo onzeker geweest en heeft ons enorm op de proef gesteld.

Verdeeldheid over de voorzorgsmaatregelen
Wat bijzonder opvallend is aan deze stille periode is de uiteenlopende reacties van klanten. De zichtbare verdeeldheid hoe mensen met de voorzorgsmaatregelen omgaan. Zo zijn er klanten die de informatie bij de ingang lezen, de bijbehorende desinfecterende gel en tissues zien staan en vervolgens – zonder het te gebruiken – doorlopen. En er zijn klanten die volledig weg zijn gebleven, zowel off- als online, vaak met als reden een zeer kwetsbare en risico hoge thuissituatie. En dan gelukkig nog de klant die wel de winkel bezocht, zich volgens de veiligheidsregels door de ruime winkel bewoog, vol enthousiasme, en als een VIP de gehele winkel voor zich alleen had, of hooguit met drie andere dames door de rekken snuffelde.

Kleding behoort misschien niet tot de noodzakelijke boodschappen, maar voor hen was het vast en zeker een bewuste keuze om ons ook te supporten tijdens de crisis. 

Genieten van de zomer
Natuurlijk voelt het als een opluchting dat er weer mensen naar buiten gaan en ook weer winkelen. We zijn blij dat het is toegestaan en dat je ook met je vriendin, moeder of zus kan afspreken om voor deze zomer nog heerlijk te slagen in de nieuwste zomercollecties. We hebben allemaal plannen om te genieten van deze zomer, die helaas niet normaal zal zijn, maar waar we met z’n allen ons wel normaal in kunnen gedragen. 

Een veilige zomerse vibe
Er heerst een veilige zomerse vibe, zodat het lijkt of we even alle zorgen (voor ieder zo persoonlijk) kunnen vergeten. Gewoon weer even als vanouds genieten van een bezoek aan je favoriete modeboutique met de persoonlijke aandacht die je verdient.

Persoonlijk contact
Ja, het internet en de online bestellingen hebben ons ontzettend geholpen, maar een fijn gesprek, een lekkere kop koffie en een goed advies zijn in deze 24/7 samenleving toch juist zo waardevol. Ook het contact met andere dames, klanten onderling, het is juist ook de verbinding van mens tot mens waar we in ons drukke bestaan zo’n behoefte aan hebben.

Winkelen volgens het nieuwe normaal
Om te winkelen volgens het nieuwe normaal houd je rekening met de ander, geef je elkaar de ruimte en is geduld een mooie eigenschap. 

Zomercollectie
We hebben met aandacht een luchtige zomercollectie ingekocht waarbij aandacht is voor frisse kleuren (en veel wit). Kleuren die, ondanks alle onzekerheden van deze tijd, juist richting geven, zodat je weer kan genieten. Je word je bewust van jouw behoeften en hebt aandacht voor jezelf.

Kleurconsult
Wil jij ook graag meer weten hoe kleurkennis jou kan helpen of meer weten over jouw veel gedragen kleuren? Bezoek de website en mail mij voor een eerste kleurconsult.

0 thoughts on “Hoe winkel jij volgens het nieuwe normaal?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: