Nazomeren met kleur, zo doe je dat

‘’Nazomeren met kleur, zo doe je dat” riep ik deze week in een vrolijk gekleurde rok met een zomerse top en eroverheen mijn favoriete V-hals in een fijn breisel. Het stemde mij zeer opgewekt en de bezoekers reageerden weer enthousiast op mij, terwijl er buiten een onweersbui tekeer ging.

Het zonnige zomer weer en langdurige hoge temperaturen heeft bij de meeste mensen zo’n prachtige gloed op het gezicht gegeven. Je getinte huid laat je ogen stralen en de rust heeft je zo goed gedaan. Zo was het toch een geweldige welverdiende vakantie en wil je dit gevoel nog lang vasthouden? De zomerse lichtheid doet je goed en doet je verlangen naar een zachte nazomer. September kan nog pieken qua temperatuur met de nodige zonuren, zodat je je niet meteen in donkere kleuren of grof gebreide vesten hoeft te verhullen. 

5 Nazomertips voor je kleding
Natuurlijk merk je dat het najaar zijn intrede doet zodra de R in de maand zit. Het langzaamaan omschakelen, zodat je – indien het al kouder wordt – wel de nodige warme kleding in de kast klaar hebt hangen. Met deze 5 tips wil ik je helpen om de positieve vibe die de zomer over je heen heeft gesprankeld vast te houden.

  1. Kies bewust voor laagjes: een t-shirt nog met korte mouw of wijde boothals draag je nu met een zacht dun vest of een blazer.
  2. Kies voor vrolijk geprinte en gekleurde sjaals, die kunnen je hals nu warmen zodra er een frisse wind komt.
  3. Kies vooral voor kleuren waar jij je goed bij voelt, die jou een opgewekt gevoel geven.
  4. Jouw favoriete zomerjurk kan je nu combineren met een royale trui of kort vest; zelfs een sportieve hoody staat er leuk bij. 
  5. Kies en koop nieuwe onderkleding in vrolijke kleuren, draag deze onder de donkere kleding, zodat deze kleuren jouw stemming positief houden. 

Fijne energie
Door de kleuren bewust te kiezen en te dragen, voed je jezelf en ook je omgeving met een fijne energie. Had je bijvoorbeeld aqua of zeegroen deze zomer veel aan en voelde jij je daar steeds heel fijn in, dan kan je die top of blouse nu mooi door dragen met daar een vest bij die een tint donkerder is. Ook een fijne V-hals top in een dun breisel draag je er met gemak overheen. Dit bezorgt jou gegarandeerd die heerlijke zomerse flow.

Kleurconsult
Heb je zelf nog geen inzicht in welke kleuren jou kunnen helpen met het positief beïnvloeden van jouw stemming? Of ben je nieuwsgierig naar de betekenissen en eigenschappen van kleur? Dan is Kompas in Kleur echt iets voor jou.

Een gekleurd najaar
Zo is het bijna vanzelfsprekend dat de nieuwe najaarscollectie met veel kleur wordt ingezet. Het zegt zoveel over ons verlangen als reactie op de maatschappij, de coronacrisis waarmee we allen te maken hebben. Hoe fijn dat de colourcomfort methode je bewuster maakt van je persoonlijke keuzes. Hoe het je inzicht geeft over je favoriete en veelgevraagde kleuren, maar ook over de kleuren die je niet draagt. Het leert je hoe je kleurgebruik kan inzetten om stemmingen en emoties te beïnvloeden, zodat het een fijne tool is om vaste gewoontes en gedachtes bij te sturen.

Workshop Visueel Hartsverlangen of 1-op-1 consult
Ik geef iedere maand workshops om nog meer mensen bewust te maken van kleur en jou met deze kennis te ondersteunen, zodat je dit najaar dat heerlijke zomergevoel langer vast kan houden. Kijk op de website voor de data. Liever 1-op-1 coaching? Stuur een email en dan stemmen we samen een passend consult af. 

0 thoughts on “Nazomeren met kleur, zo doe je dat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: