Waarom wil je voldoen aan de verwachtingen van een ander?

Ik maak het zo vaak mee in de praktijk; cliënten die vertellen dat ze iets ‘moeten’ en zich zodoende aanpassen om anderen tevreden te houden. Als ik ze vraag wat ze doen om zichzelf gelukkig te maken, wordt het vaak stil. 

Je hebt altijd een keuze
Als we het gesprek dieper ingaan, volgen er vaak uitspraken als ‘dat is wat men van mij verwacht’, ‘ik hoor dat te doen’ en ‘ik heb geen keuze’. Maar lieve lezer, je hebt altijd een keuze. Want stel jezelf eens de vraag waarom je wilt voldoen aan de verwachtingen van een ander? Denk je daadwerkelijk dat je dit kunt en dat dit zo hoort? 

Je hebt altijd een keuze. Je kan wel steeds een glimlach op je gezicht pleisteren en door het moment heen bijten. Maar word jij daar gelukkiger van? Denk je dat het de bedoeling is dat jij jouw leven leidt in dienst van anderen? Of is het jouw leven en mag je het leiden zoals jij dat wilt, zoals jij er gelukkig van wordt?

Blijven plamuren
En zo pleisteren we vaak heel wat af in ons leven. Beetje plamuur hier, beetje plamuur daar, tot je je echte ik, jouw ware essentie (deels) kwijt bent. Je leert jezelf patronen aan, hebt overtuigingen gecreëerd tot het moment dat er scheurtjes ontstaan. Je pleisterwerk begint te irriteren, past niet meer lekker en voelt als een last.

Helende energie van edelstenen
Weet dan dat de helende energie van edelstenen je kan helpen om dat los te laten wat je niet langer meer nodig hebt. Of je dit nu mentaal, geestelijk of fysiek ervaart maakt niet uit. De resonantie van de steen helpt jou om oude patronen doorbreken, overtuigingen die niet langer bij je passen te zien om zo steeds meer te gaan ervaren waar jij gelukkig van wordt. Dat je het leven mag leiden wat bij jou past, waar jij blij van wordt. En als je dat pleisterwerk hebt afgebrokkeld, komt je ware ik tevoorschijn. Dan ben je een cadeau voor jezelf en voor de wereld.

Wil je ontdekken welke edelstenen jou tot ondersteuning kunnen zijn? Boek dan hier een gratis online sprankelsessie en we gaan samen op zoek.

0 thoughts on “Waarom wil je voldoen aan de verwachtingen van een ander?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: