De magie van een winterritueel brengt je dichter bij jezelf

Leven met de seizoenen vind ik zalig. En ik ben niet de enige, want ik zie steeds meer mensen vragen naar de kleuren van de seizoenen en dan met name de invloed van de kleur op ons humeur. Hoe je dat voor je kunt laten werken. Ik werk met de kleurpsychologie en dat is oneindig inzetbaar op alles wat je leven lichter en meer aangenaam maakt. Eenvoudig zelfs en dat het leven simpeler wordt als je de seizoenen volgt is een ding wat zeker is. Ik neem je graag mee in mijn winters ritueel.

Winterslaapje
Dit jaar verlangde ik naar een winterslaapje, gewoon een klein moment van verstilling. Niets ingewikkelds, maar gewoon een maand niets meer dan de eenvoud van een stapel goede boeken, lekker licht eten, zuurstof snuiven en rode wangen krijgen. Maar het wilde niet lukken. De inspiratiebron ging vol aan en de winterse rust was ver te zoeken. Dus pakte ik mijn winterritueel erbij en nu is het weer kalm.

De belofte van de lente toedekken
Met de rituelen van de winter oefenen we rust en geduld uit. Toedekken gaat om liefdevol instoppen en vol hoop afwachten. Toedekken gaat om laten liggen, een diepe buikademhaling, slapen, aarden, hemelse rust en even helemaal niets moeten. De stilte hoort bij instoppen, maar ook dromen, mijmeren, en er even helemaal echt zijn. Deze rituelen zijn er voor wanneer het donker is, voor bij nieuwe maan, wanneer je afscheid hebt genomen en je je in een periode van verwerking bevindt. Het zijn de rituelen van water, yin energie, de winter, de nacht waarin je kunt dromen maar niets hoeft. Inzichten en betekenis schrijven en geef het vorm, geef het waarde. Laat het dan weer gaan, zet het in de tijd en laat het ‘hoe’ los.

Indigo
Stel je eens voor dat je op een mooie avond voor het open raam staat en je omhoog kijkt naar de sterrenhemel. Het is stil om je heen en je voelt je heel kalm en ontspannen. Je kijkt meer en meer omhoog en ziet de heldere diepe donkerblauwe kleur van de hemel. Het is bijna aaibaar, letterlijk en figuurlijk. De diepte van de donkerblauwe lucht is immens en lijkt fluweelzacht te zijn.

Aan het einde van de dag is het prachtig om te kijken en de stilte en de diepte op te zoeken. We zeggen vaak dat we ergens onze gedachten over laten gaan, maar hoe zou het zijn om werkelijk je gedachten te laten gaan, los te laten? Even niet sturend denken, maar datgene boven laten komen wat gezien wil worden. In de nacht ontstaan vaak de mooiste inzichten en dat is waar de kleur van dit moment voor staat. Indigo helpt je naar binnen te keren en de mystiek van de nacht haar werk te laten doen, inzichten te verkrijgen en door zelfreflectie jezelf nog meer te leren kennen. Om daarna met die opgedane informatie orde aan te brengen en de regie te pakken om de regisseur te worden van je eigen levensverhaal. 

Seizoensritueel
Maak van de nacht een moment van in – zicht, contact met je diepste wijsheid. Daar ligt je waarheid al verscholen, iedereen heeft het in zich. Het is er al, het vraagt ruimte, diepte en een beetje magie, het ongrijpbare. Loop – voor je gaat slapen – je slaapkamer eens door. Is het een frisse, ruime plek? Het is een slaapkamer, dus hoe fijn zou het zijn dat je bed ook alle ruimte heeft, geen rommel of werkelijke stoorzenders. Een fijn matras en lekker bedlinnen? En vraag dan voor het slapen aan jezelf waar je graag een mooi inzicht in wilt. Hoe vaker je dit doet, hoe raker de de antwoorden bij het ontwaken.Waar mogen de sterren helderheid aan geven wat verscholen ligt, maar samen met jou in de ochtend ontwaakt? Waar verschuil jij je niet langer in het donker, maar leer je jezelf nog beter kennen? Ik besteed maandelijks tijd aan deze rituelen en nu heb je de kans om HIER aanwezig te zijn.  

0 thoughts on “De magie van een winterritueel brengt je dichter bij jezelf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: