Hoe de magie van kleurpsychologie jou helpt naar lichter leven

Lichter leven! Hoe heerlijk klinkt dat? Luchtigheid in je dag en vooral voorbij het zware. Dat is wat we willen, maar hoe doe je dat nou als dat niet vanzelfsprekend is? Als je niet geboren bent met het gen lichtheid of echt even een tandje moet bijzetten om je gemoed in de gaten te houden? Van oorsprong heb ik die lichtheid in me, maar door de jaren heen kwam het leven voorbij, de liefde ging voorbij en de overgang kwam binnen. Van die dingen.

Ik vond een oplossing, een wereld van verschil. Zelfs zo groot dat ik er mijn missie van heb gemaakt: kleurpsychologie. De invloed van kleur op ons humeur en hoe we dat kunnen inzetten en verfijnen naar een lichter leven, het leven van alledag. Ik draag het ook uit met mijn kleurige kimono’s. Zo maak ik het niet alleen heel bewust kleurrijker, maar ook veel magischer. Ik neem je even mee…

Wat is kleurpsychologie?

In de kleurpsychologie werken we met de betekenis van een kleur in relatie tot het wel of niet dragen van die kleur m.b.t. je emoties en gevoelens. Wel dragen staat voor overeenkomsten van de kleur en de eigenschappen die jij hebt. Niet dragen staat voor de eigenschappen van die kleur waar je echt geen zin in hebt, omdat daar de uitdaging zit. Daarnaast kijken we bijvoorbeeld waar je de kleur (op je lijf) draagt en altijd gezien vanuit een ontwikkelpunt van jezelf. Want als je lekker in je vel zit en alles is helemaal goed, lekker laten zo. 

Even in het kort
Draag je graag rood, dan zul je je herkennen in dat waar rood voor staat. Elke kleur heeft namelijk een betekenis, wist je dat? Bij rood is dat energiek, ondernemend, extravert etc. Draag je graag blauw, dan ben je dol op vrijheid, kun je goed communiceren en vind je vriendschap belangrijk. Straks ga je jezelf herkennen in de kleuren van de kimono’s. Wedden?

Dat is helder. Maar wil je jezelf beter leren kennen of goed voor jezelf zorgen, dan kan de wetenschap je ook verder brengen. Want laten we blauw nog eens nemen. Je wilt graag beter leren communiceren en je hebt opgemerkt dat je geen blauw draagt, dan is het toevoegen van blauw in je leven een goed idee. Dat gaat je helpen met jezelf beter te leren uiten. Bij mij komt dan de blauwe kimono uit de kast.

Met welke kleur heb jij helemaal niks? 
Ook kun je verborgen valkuilen boven tafel krijgen met kleurpsychologie. Kijk maar eens naar de kleur waar je echt helemaal niets mee hebt. Die kleur waar je iets van vindt, een oordeel op hebt. Dat was bij mij geel en daarom is er nog geen gele kimono. Geel staat voor zichtbaar zijn en dat was lange tijd spannend voor mij. Door bewust en onbewust een oordeel te hebben over geel – zoals schreeuwerig en aandachteisend – wilde ik daar niets mee. Lekker makkelijk. Maar sinds ik een missie heb en aan alles voel dat het belangrijk is deze taal te delen, wil ik het geel omarmen, zichtbaar zijn en met plezier uitdragen. Snap je? Reken maar dat de gele kimono onderweg is, want ik wil mijn doelen behalen. En daar staat geel trouwens ook voor: focus en concentratie.

Frivool en verantwoordelijk
Terug naar die missie en die kimono’s, wat een heerlijkheid om jezelf te omhullen met dat wat fijn is voor dat moment. Het doet steeds iets met me. Het voelt frivool en heel gek verantwoordelijk. Dat is natuurlijk niet echt een sexy woord en toch is het een heerlijke combinatie. Frivool en verantwoordelijk. Ik doe er graag iets aan als het niet goed voelt. Ergens in blijven hangen, in een niet-helpende stemming, is voor mij meestal geen optie. Dus als mijn mood niet zo fijn is en ik kan me omhullen met een helpende kleur, dan is dat heerlijk. Het geeft me het gevoel dat ik iets kan doen voor mezelf: verantwoordelijkheid nemen. Bovendien is de kimono natuurlijk een heerlijk frivool kledingstuk dat al direct iets met me doet. En ik ben niet de enige, want steeds als ik het kimono-concept aansnijd in gezelschap, vind ik bijval. Ik schreef een heerlijk ebook en het is er gratis voor jou. Download het E-book De Kimonologen – Bloei! en ontdek jouw persoonlijke magie.

0 thoughts on “Hoe de magie van kleurpsychologie jou helpt naar lichter leven”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: