De slimste manier om je stemming en humeur zelf te managen

Ze stuurt mij foto’s via de mail en appt welke kleur ze draagt om in deze overgangsperiode haar goede humeur vast te houden. De stevige herfstbuien behoren absoluut niet tot haar favoriete weersomstandigheden, vandaar dat zij voorheen altijd moeite had met minder licht, lagere temperaturen en haar dalende energieniveau. 

Inmiddels weet zij beter, zij kiest nu om haar stemming positief te beïnvloeden met de kracht en kennis van kleur.

Kleuren afwisselend dragen
Een half jaar geleden heeft ze met Kompas in Kleur een 1-op-1 coachtraject bij me gevolgd. Volgens deze zachte wijze heeft ze haar favoriete kleuren wat minder vaak gedragen en heeft ze ruimte gemaakt voor andere kleuren. Ze draagt nu kleuren in de afwisseling en heeft inmiddels een andere baan waar ze zich fijn en vol zelfvertrouwen 24 uur per week voor inzet. Daarnaast maakt ze tijd voor haar hobby’s en volgt ze een hbo-studie zodat ze over twee jaar intern kan doorgroeien of die droombaan op Bonaire kan waarmaken. Haar omgeving reageert verbaasd op de stappen die ze tot nu heeft gezet en zelf beseft ze dat ze met kleur bewust een keuze maakt over de kleur van iedere dag.

Vroege ochtendrituelen
s ’Morgens start zij nu veel vroeger haar dag. Als de wekker afloopt begint ze met een ochtendmeditatie. Vervolgens drinkt ze gekookt warm water. Ze heeft nu één kamer in huis voor zichzelf waarin ze een korte sporttraining volgt, grondoefeningen doet en wat kracht opbouwt. Terwijl ze een motivatie-podcast van Oprah luistert schrijft ze in een logboek in het kort op hoe zij haar dag wil ervaren. Met een gezonde groene smoothie heeft ze de eerste energieboost binnen en zorgt ze goed voor haar lichaam. Door een tafelopstelling heeft ze met een op maat kleurcoaching haar conditionering gereset. Nu maakt ze dagelijks aantekeningen, zo blijft ze gemotiveerd en zakt ze niet terug in haar oude patronen. 

Welke intentie of gevoel is vandaag voor haar belangrijk?
Heel bewust stemt ze de kleur van haar kleding hierop af. Ze kiest vandaag voor geel en combineert het met haar blauwe blazer. Het is voor haar de slimste manier om haar stemming en humeur zelf te managen.

Nieuwsgierige collega’s
Zodra ze zich op kantoor voorbereidt op de eerste afspraken heeft ze in de grote hal al wat complimenten ontvangen. De collega’s van de andere praktijkruimtes zijn nieuwsgierig en vragen spontaan ‘wat doe jij toch de laatste tijd?’ Het zijn serieuze vragen en een vraagt zelfs: ‘Ben je soms verliefd, is er weer en partner in je leven?’ Ze grinnikt en bedenkt dat ze het antwoord nog even voor zich houdt tot aan de lunch.

Het antwoord
Het antwoord is minder spannend dan de anderen verwachten van haar, maar het resultaat is drie maal meer waardevol. Met haar enthousiaste stemming vertelt ze over haar personal coach en de intensieve sessies van de afgelopen tijd, hoe ze met kleurkennis meer en beter voor zichzelf is gaan zorgen. 

Loslaten wat je niet meer nodig hebt
Ze heeft haar garderobe uitgezocht en de vele sombere kleuren weggedaan en aangevuld met kleuren waarvan ze de eigenschappen weet. Kleuren waarmee ze uitstraalt waar zij behoefte aan heeft. Ook zet ze kleur in met bloemen, thuis op haar grote keukentafel en op haar bureau. Ze heeft haar oude patronen zelf vervangen door een gezonde fitte levenswijze en voelt zich meer dan gelukkig. Dat straalt ze ook uit. Om zover te komen waar ze nu staat heeft ze na haar eerste consult een vervolg op maat aangevraagd en heeft ze alle tools toegepast om zichzelf krachtig te conditioneren, zodat zij de kans op terugval van sombere herfstbuien met haar grote mooie glimlach aankan. 

Jouw helpende kleuren ontdekken
Kleuren hebben eigenschappen en zeggen zoveel over jou. Door je kleding in kleur te dragen communiceer je ongemerkt met jezelf en met jouw omgeving. Zodra jij meer inzicht hebt in jouw favoriete kleuren, krijg je ook meer inzicht in jezelf. Om nieuwe uitdagingen aan te gaan, nieuwe keuzes te maken die jou positief en gelukkig maken heb je eerst een overzicht nodig. Samen ontdekken we jouw helpende kleuren, zodat ook jij kan leren om je stemming te managen.

Kompas in Kleur
Wil je ook bewuster met kleur omgaan en deze herfst/winter jezelf managen met kleur? Geef je dan op voor een eerste kleurconsult. Meld je aan via de website en lees bij Kompas in Kleur mijn volledige aanbod. e

1 thought on “De slimste manier om je stemming en humeur zelf te managen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: