Doe de test: wat zegt de kleur waar jij echt niets mee hebt over jou?

Lievelingskleur vinden we allemaal geweldig. Logisch, want we ervaren overeenkomsten met die kleur en met wie we zijn. Maar er is iets en dat is een stuk boeiender: de kleur waar jij niet mee door een deur kunt vertelt je eigenlijk nog veel meer. Op welke kleur ervaar je weerstand?

Daar waar je voor de ene kleur een moord zou doen, daar wijs je de andere af. Kijk eens naar de betekenis van die kleur. Wijs jij de eigenschappen van die kleur ook af? Kijk maar eens wat je herkent in onderstaande beschrijvingen. 

Hou je niet van roze?  
Te soft en te kwetsbaar? Zijn je herinneringen soms verdrietig? Heb je onvervulde diepe verlangens of is het lastig jezelf kwetsbaar op te stellen en eens om hulp te vragen? Tja, dan zit je niet te wachten op het zachte roze. 

Helemaal niets met magenta
Neem je het leven soms heel serieus en is het lastig te vertrouwen op je emoties? En hou je eigenlijk ook niet zo van veranderingen? Ben je er klaar mee om altijd te zorgen en zelf met lege handen te staan? Dan is het ondersteunende en gevende karakter van magenta even niet zo op zijn plaats in je leven. 

Niets met rood?  
Kan het zijn dat je niet zo lekker in je vel zit? Dat je graag ziet dat het leven van alledag anders loopt, maar heb je weinig puf? Dan is het vitale en daadkrachtige van rood niet iets waar je hoofd naar staat. 

Oh no oranje?  
Misschien vind je het lastig naar je diepste gevoelens te luisteren. Of ben je gewoon gestopt met de kleur oranje te dragen op een dag. Was het leven in die periode pittig en verdrietig voor je? Het laatste waar je dan behoefte aan had, was het energieke, vrolijke, levenslustige oranje. 

Geen geel?  
Dat is niet zo gek. Er zijn maar heel weinig mensen die geel in hun naaste omgeving willen, laat staan dragen. Geel is de kleur van zelfvertrouwen en heel goed weten wat je wilt. Het is best een zoektocht om te weten waar je heen wilt, laat staan hoe daar te komen. 

Helemaal niets met groen?  
Je houdt er niet van en je draagt de kleur groen ook nooit? Kan het zijn dat je van huis uit niet datgene kon doen wat je het allerliefste deed? Of is er geen rekening met jou gehouden in relaties? Heeft er iemand op je hart getrapt en je heel verdrietig gemaakt? 

Turkoois niet je lievelingskleur? 
Ben je veel meer het nuchtere aardse type? Is praten over je gevoel lastig? Dan is deze blauw begrijpelijk niet je ding. Het is immers de kleur van communiceren over en met je intuïtie. 

Echt geen blauw?  
Heb je de deksel op je neus gekregen van het leven? Blauw is de kleur van oprechtheid, trouw en loyaliteit. Als je vertrouwen is beschaamd, net toen dat heel belangrijk voor je was, dan is het helemaal niet vreemd dat je niets met blauw hebt. 

Helemaal niets met bruin?  
Dan houd je vast niet van structuur en zekerheid. Je hebt het niet zo op het nuchtere ‘doe maar gewoon’. Bruin is voor jou saai en benauwend. 

Niets met paars?  
Ben je liever wat lichtvoetiger en heb je je buik vol van sterke dogmatische personen of zelfs instellingen? Dan is paars te pittig voor je en bedenk je het liever allemaal lekker zelf. Vanaf the sunny site. 

Wit is niet je lievelingskleur? 
Te koud, te koel of te afstandelijk? Gewoon niet je ding of was er in je leven een tijd van weinig warmte? Was je eenzaam, doordat je geen aansluiting kon vinden? Dan is het logisch dat het individualistische wit niet jouw ding is. 

En ook geen aansluiting met grijs? 
Te koel, te neutraal of te professioneel? Dan ben je vast meer het type van spelen, scharrelen en het leven vieren. Het grijze geeft je een zwaar en serieus gevoel. 

Zwart is niet je favoriet?  
Dan ben je vast liever in het licht en heb je behoefte om meerdere kanten van jezelf te laten zien. 

Kleuren van Geluk
Boeiend hè, hoeveel informatie je uit je kleurafkeur kunt halen? En daar kan ik je nog veel meer over vertellen. Het laat onze valkuilen en uitdagingen zien. Ons potentieel wat nog niet ontwikkeld is en wat jij nog niet wilt bekennen, nog geen kleur bekennen. Maak bewust gebruik van die kennis, je kunt er het verschil mee maken in je eigen leven. Deze inzichten gebruiken is betekenis geven aan je leven. Als je namelijk doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg. Breng beweging in je leven en maak je dromen waar door de kleuren die je niet wilt, te ontdekken. Bestel HIER vandaag nog mijn boek ‘Kleuren van Geluk’ en coach jezelf naar een kleurrijk leven. Te leuk om te laten liggen.

0 thoughts on “Doe de test: wat zegt de kleur waar jij echt niets mee hebt over jou?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: