Getrouwd in een kleur van waarde

Ongemakkelijk verschuift ze op haar stoel, haar ademhaling en hartslag gaan onopgemerkt voor de rest van het gezelschap sneller. Door de visualisatie over de weelderige, rijke kleur bordeaux. Die kleur waar zij totaal niets, maar dan ook werkelijk niets bij voelde…. 

De visualisatie waar zij zich geheel voor kan ontspannen, door even totaal weg te zakken. Ze kijkt in een soort van dagdroom met gesloten ogen even naar binnen. Deze keer wandelt zij langs groene paden richting een gigantisch uitgestrekte paars-bordeaux-achtige heide. Hoe verder ze loopt, hoe intenser de kleur tot haar doordringt, ze ziet de rijke kleur overal om zich heen. De zachte stem van de kleurencoach vertelt begeleidend dit verhaal. Het is zo werkelijk dat ze zichzelf in een spiegel ziet. Ze mag de bordeaux-kleurige kleding die speciaal voor haar klaarhangt aantrekken.

Heel voorzichtig laat ze haar lichaam in een jurk glijden, al draaiend om ook de achterzijde te bewonderen, trekt ze de bijpassende handaccessoires aan. Ze schuift de zware velours gordijnen open, zodat het volle daglicht haar beschijnt zoals de grote spotlights in een theater. Ze heeft alleen nog oog voor alle luxe die ervanaf straalt.

Wat bordeaux betekent voor haar
Langzaam komt ze op aanwijzingen van de coach in beweging, door de voeten wat te draaien, de handen vanuit het kommetje van haar schoot te ontvouwen en met een paar diepe ademhalingen keert ze weer terug in het hier en nu, de werkelijkheid. De coach vraagt aan eenieder hoe het ging, welke woorden of ideeën ploppen er naar boven? Met de zojuist gevormde beelden schrijft ze op wat bordeaux betekent voor haar.

Kleur in het hart
Overvallen door het moment komen er zachte tranen, de emotie welt zich in haar op, met schaamte en verstokte adem probeert ze te vertellen wat er bij haar te binnen schiet. Beter gezegd, wat mag er uitkomen, diep verborgen weggestopt zit er een emotie van wel twintig jaar geleden. 

De coach schuift de nog volle doos met zachte tissues door en knikt haar vertrouwelijk toe. Heel even kijkt ze rond naar de andere vrouwen, ze voelt zich veilig en vertelt wat er in haar hart geraakt is. Totaal verrast, echt overvallen door deze emotie, durft zij haar weggestopte verdriet te delen.

Verbonden in de grote kerk
Zo vertelt ze dat ze twintig jaar geleden voor de tweede keer in haar leven, romantisch en groots in het huwelijk is getreden. Ook voor de kerk, bij het statige imposante altaar, haar kind en nichtje als prachtige bruidskinders, witte duiven uit rieten manden. En zij in haar prachtige, luxe, zijde trouwjurk in de kleur bordeaux, die zij in vele uren zelf had ontworpen en gemaakt. Een bijzondere, complete trouwdag, een commitment, een weloverwogen besluit wat zij met waarde en wederzijds respect ten aanzien van dierbare familie en aanwezigen heeft gevierd. Met de overtuiging dat dit huwelijk haar voor de rest van haar leven zou verbinden, in voor- en tegenspoed.

Helaas niet veel jaren later zette zij de scheiding door. Diep gekwetst, verdrietig, onzeker, maar vastbesloten om sterk te zijn en zeker niet nogmaals te trouwen. Haar bordeaux-kleurige trouwjurk, die van prachtige glanzende zijde is gemaakt, hangt achterin een diepe garderobekast gesloten in een kledinghoes. Net als de herinnering weggestopt, zoals de kleur opgesloten in haar hart.

Helpende kleur
Tijdens een kleurensessie spreekt de kleur tot jouw hart. De kleuren geven jou informatie en door deze te bespreken kunnen kleuren de emoties helen of weer wat lucht en ruimte geven. Het geeft je inzicht en ik geef je een helpende kleur en tools om verder te kunnen daar waar jouw leven uit balans of koers is geraakt.

Benieuwd naar jouw ‘kompas in kleur’ of welke kleuren jou gaan helpen? Meld je dan aan via mijn mailadres contact.inmocasa@gmail.com zodat ook jij weer in je kracht komt te staan.

1 thought on “Getrouwd in een kleur van waarde”
  1. Nou die komt binnen zeg !! Ook deze blog heb je prachtig mooi geschreven monique, ik voelde zelfs mee met je emoties van blijdschap op je trouwdag en verdriet van je scheiding …
    Trots op jou !

    Ps : Bordeaux heb ik weinig maar ik vind het een fijne kleur en past mooi bij m’n huid

    Miranda xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: