Gebruik je software om je hardware aan te sturen

Er is tegenwoordig geen hardware die werkt zonder software. Werkt de software niet naar behoren dan verliest de hardware een deel van zijn functionaliteit en ontstaan er onverwachte bugs. Elke nieuwe release van de software is een spannend moment. Hoe zal de hardware reageren en blijft het doen wat het altijd deed of dient er in de werkwijze iets aangepast te worden? Als we deze parallel doortrekken naar de mens, dan is het met de hard- en software van de mens niet anders.

Hersenen sturen je lichaam aan, je hart bepaalt de richting
Ons menselijk lichaam en ons denkapparaat zijn onze hardware en harde schijf. Trekken we deze parallel door, dan is ons gevoel de software. Ons besturingssysteem wordt gereguleerd vanuit ons hart. Het hart reageert een fractie van een seconde sneller op de omgeving dan onze hersenen. Dit ‘kloppend’ orgaan stuurt de signalen door naar de hersenen.
Als je dus kunt luisteren naar je hart en erop durft te vertrouwen dat de uitgezonden signalen de juiste zijn, kun je vervolgens je hersenen gaan gebruiken om je hardware, je lichaam, in gang te zetten.

Uit je comfortzone? Pas je software aan
Op het moment dat we buiten onze comfortzone stappen, passen we onze software aan. We reageren vanuit ons hart anders op de signalen die tot ons komen en beseffen met onze hersenen dat we een nieuwe vaardigheid nodig hebben, nieuwe kennis moeten opbouwen. Ja, dit is eng, omdat we niet weten hoe onze hardware, ons lichaam, hierop reageert. Misschien raakt ons besturingssysteem wel in de war en vallen we stil of slaan we juist op hol…

Overwin je bugs
Don´t you worry! Natuurlijk heb je een ´bug´ te overwinnen. Of misschien zelfs meerdere. Je moet delen van je oude software gaan ´deleten´ om je hardware opnieuw optimaal te kunnen gebruiken. Of je realiseert je dat je hardware verandert, gerelateerd aan de fases van het leven. Soms heb je hierbij wat hulp nodig, soms kun je het alleen. Maar het komt altijd weer goed. Zo ontwikkelt ook de mens zich stapje voor stapje, continu zijn hard- en software op elkaar aanpassend. Een natuurlijk proces waar de hard- en software-industrie nog veel van kunnen leren.

Ook in mijn werk als adviseur, trainer, coach en schrijver gebruik ik mijn hart om processen te sturen en beslissingen te nemen. Nieuwsgierig naar mijn visie en werkwijze? Volg je hart en bel of mail me voor een waardevol gesprek.

4 thoughts on “Gebruik je software om je hardware aan te sturen”
    1. Zolang je je ‘back bone’ in stand houdt kun je je software uploaden. Of misschien ga je de cloud wel in om intuitief te downloaden wat je nodig hebt in het moment Joke. Dank voor je reactie

  1. Je inspireert me altijd weer door je prachtige taalgebruik. Hiermee druk je de wijsheid uit die ons allemaal van hart tot hart verbind.

    En deleten doe ik dagelijks, zo blijft mijn software in beweging.

    Dank je Jellie, en het waardevolle gesprek wil ik heel graag.

    1. Dank je wel Anna voor de woorden die mij weer inspireren. Fijn dat jouw software ‘state of the art’is!! Dan kun je flexibel meebewegen. En het waardevolle gesprek gaan we inplanne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: