Een zoektocht begint, terwijl ik eigenlijk niet weet wat ik zoek

In dit verhaal neem ik je mee naar de lente van 2006. Ik werk als manager in de Thuiszorg in de stad dicht bij mijn huis. In het nabijgelegen dorp woon ik met mijn 2 kinderen en heb een prima co-ouderschap met hun vader. Gezin en werk is goed te combineren en alles loopt weer lekker nadat ik mijn scheiding (2003) en het overlijden van mijn moeder (2004) een plaats heb gegeven. Het zijn een paar pittige jaren geweest. Er is nu weer een stijgende lijn en ik heb het erg fijn met mijn kinderen.

Het werkplezier ontbreekt
Maar ik ben niet tevreden over mijn werk, heb er geen plezier of voldoening meer in. En de beleidswijzigingen die eraan zitten te komen stemmen mij zeker niet vrolijk. Naast het managen van mijn eigen teams werk ik ook als coach in de interne coachpool voor andere medewerkers. Een paar jaar ervoor heb ik een coachopleiding gedaan. Dat heeft tijdelijk mijn werkplezier verhoogd. Maar nu is die uitdaging weer weg. Ik wil iets anders.  

Iets anders, maar wat?
Ik zit te veel in mijn hoofd, ik wil iets fysieks, maar heb geen idee wat. Ik weet alleen dat ik graag iets wil doen dat past bij mijn coachgesprekken. Een zoektocht begint, terwijl ik eigenlijk niet weet wat ik zoek. Ik kom niet verder dan ‘iets met mijn handen’. 

Op vakantie
De zomer dient zich aan en ik ga samen met mijn kinderen kamperen bij VakantieAnders. Een geweldige plek voor single ouders met hun kinderen. Bovendien een goede plek om aan workshops mee te doen. Samen met mijn jongste zoon ga ik naar een ‘massage voor ouder en kind’ workshop. Elkaar masseren, eerst het kind de ouder en daarna omgekeerd. Wat is dat heerlijk! Ik voel iets heel speciaals dat ik niet meteen onder woorden kan brengen. Maar ik constateer wel dat er iets wezenlijks in mij wordt geraakt. Mijn zoon vindt het ook leuk. Hij rent na afloop de tent uit op zoek naar zijn broer en andere kinderen. Ik blijf nog even napraten met Ralf, de workshopgever. Dan spreekt hij deze voor mij legendarische woorden: ‘Na een massage voer ik vaak nog een coachgesprek met mijn klant.’

Het kwartje valt
Dat is het, mijn kwartje valt. Dat kan ik ook, denk ik direct, maar dan andersom. Ik weet zeker dat ik mijn coachees nog beter van dienst ben als ik hen kan masseren. Dit is wat ik zoek, ik voel meteen de enorme sprong van mijn hart. Dat ga ik opzoeken, dat is wat ik wil gaan leren. Ik ga een massage opleiding doen. 

Gevonden!
Bij thuiskomst na deze vakantie ga ik direct zoeken en ik schrijf me in voor de massageopleiding tot integratieve masseur. Die start na de zomer, hoe fijn is dat! Het blijkt een goede keuze; ik leer heel veel en kom op een nieuw pad terecht. Een pad vol mogelijkheden en nieuwe uitdagingen waar ik enthousiast en blij van word. 

Confrontaties
Natuurlijk zijn er confrontaties. Met mezelf, mijn persoonlijke leerweg. Ik leer over lichaamssignalen van mezelf. Ze waren er lang en komen nu in mijn bewustzijn. Er gaat een deur van een nieuwe wereld voor me open. Soms wil ik die deur met een harde klap dichtgooien als het even te pittig is. Gelukkig laat ik altijd weer een kiertje open staan. Met vallen en opstaan leer ik masseren en het lichaamswerk kennen. Ik ben zelf mijn eigen leerobject. Maar oh, wat is het de moeite waard!

Mazzaze
Inmiddels heb ik al heel veel mensen een massage gegeven en heel wat coachingsgesprekken gevoerd. Mijn bedrijf Mazzaze is geboren. En ik heb zelf een opleiding tot ontspanningsmasseur opgezet waar Mazzaze-masseurs uit voortkomen. Dat heeft al geleid tot het Mazzaze netwerk. 

Een plek in mijn hart
Vakantie Anders heeft een plek in mijn hart. En niet in het minst omdat ik nu met de grondlegger ervan een liefdesrelatie heb. We zijn getrouwd en staan samen aan het roer van Vakantie Anders en Mazzaze. Luisteren naar je hart en je wensen, in openheid naar jezelf, dát is de basis om je dromen waar te maken. Nu zijn er weer meer en nieuwe dromen en stel ik mijn hart open, met vallen en opstaan. Daarover in een volgend blog meer.

0 thoughts on “Een zoektocht begint, terwijl ik eigenlijk niet weet wat ik zoek”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: