Een dag uit het leven van een kleurcoach

Vandaag heb ik al heel vroeg  een intakegesprek met een voor mij nog onbekende vrouw. We spreken elkaar via Zoom en ik vind het een heerlijke kennismaking. Ze heeft gegoogled op: Iets met kleur. Al langer wist ze dat het tijd was om te verdiepen, maar eigenlijk geen idee waar te beginnen. Desnoods met stage lopen in haar eigen gedroomde leven, ook al wist ze nog niet hoe. Niet hoe haar dromen waar te maken. 

Ik herken het zo

Ik weet het nog goed hoe dat bij mij begon toen ik lang geleden startte met zoeken naar ‘iets met kleur’. En zie wat er dan kan gebeuren, wow. Inmiddels ben ik zoveel verder in het dromen waarmaken. Ik kleur de wereld mooier, heb er zelfs een missie van gemaakt en mijn bedrijf Bloei! is gebouwd rondom het geven van kleurworkshops, kleurcoaching, kleuropleiding en het coachen van vrouwen naar Volle Bloei met de meest magische tool ever: Kleur! En weet je, ik heb eigenlijk ook wel mijn eigen vak gecreëerd, realiseer ik me nu

Kun je me vertellen wat de opleiding inhoudt?
‘Ik heb de uitleg al op je website gezien, maar ik wil gewoon even praten, even voelen hoe het bij jou is’, zegt ze. Ik vind dat zo leuk, want ooit liep ik ook rond op een event waarbij ik nog niet wist dat ik ging investeren, maar zo aan het voelen en observeren was. Het is de manier denk ik om je hoofd en hart op een lijn te krijgen als je grootse dingen gaat doen waar je nog geen taal voor hebt, maar weet dat het de bedoeling is. Je hoeft het ook niet altijd te worden. Ik heb best een aantal opleidingen gedaan van dingen die ik niet zou gaan worden, maar waarvan ik het zo leuk vond om die kennis tot me te nemen en mijn leven mee te verrijken. 

Een dag uit het leven van een kleurcoach
‘Vertel me eens hoe een dag uit het leven van een kleurcoach er uit ziet?’ vraagt ze vervolgens. Wat een kostelijke vraag. Ik pak mijn agenda en neem haar mee naar gisteren. Ze gaat er eens goed voor zitten en ik stel me voor dat er beelden aan haar voorbij trekken en dat ze haar gevoel op scherp heeft staan. Ik neem haar graag mee. Kleurcoaching voelt voor mij als lichter leven en kleurexpert zijn als leven op je blote voeten en de zon op je gezicht. Zoiets.

Early bird
In alle vroegte sta ik op en geniet van de stilte. Ik mediteer en schrijf over wat ik graag zou willen voor die dag. Hoe gesprekken verlopen en welk blog ik wil schrijven en voor wie. Ik trek een kleurkaartje voor mezelf als er dingen zijn waar ik wel wat wijsheid op kan gebruiken of inzicht. Kleur is voor mij een cheerleader; altijd zichtbaar aanwezig met de tint en de wijsheid achter elke kleur, weet ik inmiddels. Zo voed ik mezelf dagelijks.

Buiten zijn
Tijdens het wandelen krijg ik een appje van een lieve vriendin. Ze zit in zwaar weer en het leven heeft haar in de greep. Ze is ziek en ze stuurt me een foto van haar hele dikke wollen roze trui. ‘Ik doe roze vandaag, Lies. Ik voel dat het zachter mag. Heb je er nog meer taal bij voor me?’. Ik app snel terug en vertel dat roze staat voor hulp vragen en kwetsbaar mogen zijn en dat ik het zo goed vind dat ze het doet. En ik zoek een blog op over lief zijn voor jezelf dat ik eerder schreef. Ik weet dat ze dat goed kan gebruiken, omdat lief zijn voor zichzelf bij haar niet met de paplepel is ingegoten. Binnen een paar seconden is er een reactie. Een dikke kus en: ‘Met deze kleuren heb ik tenminste nog het idee dat ik iets voor mezelf kan doen. Thanks.’

Zij is niet de enige. Ook voor mij voelt het alsof ik iets voor haar kan doen.

Thuisgekomen open ik Facebook
Op Facebook heb ik een aantal cursusgroepen waar ik het heerlijk vind om vragen te stellen, te prikkelen, zodat de deelnemers zich kunnen verdiepen in zichzelf en kleur bekennen. Ik weet nooit wat er komen gaat en over welke kleuren er vragen gesteld gaan worden. Dat houdt me scherp. En zo krijg ik input voor mijn blogs waardoor ze relevant zijn. In ‘Lekker bloeiend’, de online kleurcursus zie ik zulke mooie dingen gebeuren. Een hele kleine quote van een van de deelnemers: ‘Kleur gaat direct naar je gevoel en laat je verstand verbluft achter.’
 
Klein, maar een mega verschil
Het mooie daar is dat vrouwen graag willen leren buiten de lijntjes te kleuren, voorbij de inschikkelijkheid. En weet je, soms is het zo klein zou je denken, maar kan het een mega verschil brengen. Boven de 60 zijn en voor het eerst je nagels durven lakken in alle kleuren van de regenboog. Kun je je voorstellen als je eerst voelde dat dat niet kon of mocht, en dan losgaat? Zo veel kippenvelmomenten.

Kleuren van Geluk
Afgelopen zomer is mijn boek uitgekomen: Kleuren van Geluk. Ik fiets dus een aantal keren per week naar het postkantoortje met een stapel boeken. Ik vind het heerlijk om ze in te pakken met een handvol confetti als toegift. Het mag met aandacht, liefde en kleur en zo kom ik ook aan mijn beweging. Lekker praktisch toch? Ik denk dat ze me bij de Post kunnen uittekenen.

Colournostics
Ik ben dol op nieuwe dingen doen; groei en ontwikkeling. En ik daag mezelfs steeds uit om te blijven ontwikkelen, als mens, als ondernemer en als kleurexpert. Ik denk dat dat belangrijk is om de inspiratie ook levendig te houden. Spirit zit al in het woord en dat wil ik ook graag allemaal doorgeven. Dus houd ik me up to date en doe dat dolgraag met andere colour lovers. Ik gebruik sinds kort een nieuwe tool – colournostics – waar kleurenpsychologie en NLP elkaar ontmoeten. Waar we je oude verhaal tackelen en een nieuw helpend verhaal toevoegen, zodat je lichter verder kunt.

Dankzij Colournostics heb ik weer een belemmerende overtuiging van mezelf ontdekt. Een gevalletje grenzen aangeven, dus haalde ik groen uit de kast. Die is daar heel goed in, het is immers de kleur van je hartchakra, waar je verbinding maakt en respect voelt.

Over chakras gesproken
Voor de verdiepers van mijn trainingen ben ik een online Masterclass chakrakleuren aan het maken. Die schreef ik gisteren en stuurde ik naar mijn schrijfcoach. Nu wachten op de geredigeerde versie en dan ga ik de cursisten blij maken. Te leuk.

Ze kijkt me lachend aan
Ik kijk haar even aan en zeg: ‘Ik denk dat je nu al heel veel informatie hebt en ik ben nog maar net begonnen. Ik wilde je ook vertellen over het visionboard readen en over de retreat op Bali. We kunnen altijd nog een gesprek boeken’ zeg ik grijnzend. De andere kant van het scherm kijkt me lachend aan en zegt dat ze er al lang uit is en dat ze zich verheugt om stage te gaan lopen. Gewoon buiten de lijntjes kleuren en beginnen, voorbij haar schijnveiligheid.

Wat vind ze het allermooiste?
‘En wat vind je nou het mooiste van wat je hoorde?’ vraag ik haar op de valreep. Ze antwoordde: ‘Ik denk dat je het dus blijkbaar altijd en overal kan gebruiken. Ik hoef nog niet te weten wat ik worden wil. Deze opleiding is zo mooi en verrijkend. Je kunt iemand altijd verder helpen als je die taal spreekt en snapt. Dat je inzicht en aandacht geeft en dat vind ik wel waardevol, ook omdat je het zo kunt doorontwikkelen naar je eigen expertise, on- en offline.’

Paars
Ja dat! Exact! Het vlecht zich door de dag, deze wijsheid. Het is er altijd en dat maakt het zo magisch. En om er dan nog een kleur aan te koppelen, dat is paars. De betekenis van paars is transformatie en magie. Ze gaat een fantastische tijd tegemoet, helemaal op haar eigen weg en waarde. Ik heb er zin in.

Kies jij ook voor kleurcoaching?
Is het tijd voor je nieuwe weg waar je altijd buiten de lijntjes mag kleuren? Check HIER vandaag nog in.

0 thoughts on “Een dag uit het leven van een kleurcoach”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: