Deze vrouwen kiezen voor een kleurrijker en lichter leven

Lichtheid! Het is een keuze, een heel bewuste keuze om het leven te vieren ook als het lijkt of er niets te vieren valt. Het is niet naïef en niet lichtzinnig. Juist niet! Het is diepgang in lichtheid. Dat is niet altijd zo geweest voor mij. Ik dacht dat je meetelde als het zwaar was. Toen een mentor me ooit vertelde: “Je hebt de neiging van nature alles lichter te maken” durfde ik het woord minder te veroordelen en meer te omarmen. 

Ze moest er 50 voor worden
Mijn vriendin wil het graag onderzoeken. Ze heeft mijn strijd gezien en ook de glans nu. Ze is op zoek naar haar eigen weg, maar vindt het lastig. Want hoe weet je nou wie je bent als je je 50 jaar lang hebt aangepast? Nooit de tijd hebt genomen om te checken wat je eigen weg en waarde is. Ze wil dolgraag anders, op avontuur en voelen wat vrijheid is. Ik snap het! Ik moest er ook 50 voor worden.

Met kleuropdrachten aan de gang
Ik stel voor dat ze  begint met mijn programma Lekker B(l)oeiend en vraag eerdere deelnemers wat ze haar adviseren. Wendy zegt: “Lekker B(l)oeiend is een programma waar je met kleuropdrachten aan de gang gaat. Zonder denken, gewoon doen. Nadat je de opdracht hebt gemaakt, krijg je de betekenis van de kleur. Wat dat je oplevert is mooi! Door de opdrachten komt dat wat je eigenlijk wel weet, maar wat een beetje in de vergetelheid is geraakt, naar boven en je ervaart wat de verschillende kleuren met je doen. Het fijne daaraan is dat dit ook de weg is naar lichter, kleurrijker leven. Als je dat wilt, zou ik het zeker aanraden.”

En Karin voegt toe: “Het brengt je meer creativiteit, inzichten, diepgang, luchtigheid, sprankel, moed en je wordt er gewoon een kleurrijker mens van.”

Wat is nou typisch Lekker B(l)oeiend zijn, hoe voelt dat?
Voor mij is het kiezen voor een schone lei, persoonlijke ontwikkeling en kleur samen. Kiezen voor lichter leven en een diepere betekenis geven aan jezelf. Ik vraag het mijn vriendinnen wat zij nou typisch lekker bloeiend vinden. De een vertelt: “Dan staat de wereld even stil en gaat het over mij. Mijn hoofd staat dan zachter en mijn hart klopt iets sneller omdat ik zin heb om mezelf te ont-moeten. Creatiever en intuïtiever.” 

De ander zegt: “Het voelt als vroege lente, je oude sleetse spijkerbroek, een witte blouse als van de frisse wind door je leven en blote voeten. Eigenlijk nog te koud, maar gewoon doen, want dat is lekker boeiend.”

Waar loop je dan tegenaan als het er niet is?
Suus vertelt: “Mijn eeuwige geremdheid, de pijn, iets willen, verlangen, maar het niet dichterbij laten komen, niet manifesteren, realiseren door een vorm van geremdheid; ik kom dus niet daar waar ik wel naartoe wil. Auw! Ik voel me verstopt en laat me weerhouden door mijn gedachten. Belemmeringen als: ik kan dat niet, wat zullen anderen ervan vinden als ik mijn zekerheden opgeef? Ben ik niet te oud?” 

Suus is zo bang om het verkeerd te doen, dat ze nog liever niks doet. Maar haar grootste angst is dat het leven aan haar voorbij glijdt. Arme Suus, ik vind dat wel pijnlijk.

Waarom stapten ze in bij Lekker B(l)oeiend?
Anita: “Om de reis te maken van mijn hoofd naar mijn hart, zodat ik ontdek welk verlangen er in mijn hart ligt en ik hier ook gehoor aan kan geven in plaats van alleen aan mijn bepalende hoofd.”

Wendy: “Om tot bloei te komen en mij te laten ondersteunen door kleuren. En door Anne-Lies; je stelt zulke rake vragen waardoor ik mijn verlangen niet meer kan verstoppen.”

José: “Ik verlangde naar de magie van kleuren en het weer kijken met de ogen van een kind. Onbevangen zijn. En het is gelukt!”

Marjolijn: “Mijn creativiteit terugvinden en ontdekken wat mij al zo lang tegenhoudt om volop voor mijn eigen leven te gaan.”

Demi: “De vrijheid voelen om echt mezelf te zijn, te laten zien en te doen wat hier de bedoeling is, zodat ik een stralend middelpunt ben in mijn eigen leven, vol passie en vertrouwen vertel en inspireer.”

En nu jij!
Vanaf 14 februari, de dag van de liefde, is er weer plaats in het Lekker B(l)oeiend programma. Van opgesloten in de knop naar Volle Bloei, volwasdom. Meld je HIER aan en neem iemand mee. Te leuk!

0 thoughts on “Deze vrouwen kiezen voor een kleurrijker en lichter leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: