Hoe Colournostics bijdroeg aan het verwezenlijken van mijn meisjesdroom

Naakt zwem ik ernaartoe. Mijn zomerjurkje ligt als een hoopje aan de kant van het turquoise meer. Het water voelt koel. Ik zwem en ik zwem. Was vergeten hoe vrij het voelt om naakt te zwemmen. Ik hoor het keiharde geklater al dichterbij. Even ga ik kopje onder, om weer boven te komen vlak voor het rokende gordijn. Ik kijk naar boven, hoog vanuit de lucht lijkt het wel, stort de waterval recht naar beneden. Vlak voor me. Het ontneemt me de adem. Snel kijk ik achter me, links, rechts. Ben ik alleen? Ja, niemand die me ziet. Ik ben vrij.

Voorzichtig kom ik dichterbij het stoomgordijn. Een, twee, drie…. een diepe ademteug… daar ga ik. Keihard water op mijn hoofd, mijn schouders. Ik zie niks. Mijn ogen dicht. Suizende oren. Wat is dit fijn! 

Blokkade doorbreken
In het kantoor van mijn bloei- en kleurcoach Anne-Lies Smal ga ik helemaal op in deze visualisatie. Een visualisatie met water is nodig om je oude verhaal achter je te kunnen laten, om de blokkade te doorbreken, zodat je verder kunt met je leven, je transformatie, je perspectief.

Angst voor het zwart
Colournostics is de methode waar Anne-Lies mee werkt. Een fijne combinatie van de psychologie van kleur en NLP. Een half uur geleden koos ik een kleur voor ‘mijn probleem’. Zwart ligt achter me, maar zit nog wel op mijn hielen. De depressie, het hartzeer, de baarmoederkramp ligt nog maar vlak achter me. Dan stuit ik tegen de blokkade in het hier nu. Ik geef de blokkade een donkerbruine kleur. Het is de donkerbruine angst voor het zwart dat plotseling weer voor mijn deur kan staan, mijn huis en mijn hart wil binnendringen. Ik zucht diep. Ik maak me even zorgen, want ben ik er wel klaar voor om die blokkade op te heffen?

Even naar Peru
Anne-Lies helpt me een handje door me te begeleiden naar de watervisualisatie. Ze kent me en verwachtte dat ik naar de zee zou gaan, ik ben toch een strandliefhebber? Maar nee, ik beland deze keer plotsklaps in Peru, in een prachtig meer met een gigantische waterval die van heel hoog naar beneden klettert. Daar wil ik heen. ‘Heb je wel eens eerder onder een waterval gestaan?’ vraagt Anne-Lies. Ik schud van nee, ik ben ook nog nooit in Peru geweest. Althans, niet in dit leven. Wat mooi dat mijn onderbewustzijn hiernaar verlangde. En het heeft effect. De waterval op mijn hoofd en blote huid doet wonderen. Mijn hoofd is leeg, mijn oren suizen, mijn huid is doorbloed. Ik ben er weer. 

Het ligt achter me
Ik zwem ook nog even naar de achterkant, zodat ik door het watergordijn kan kijken. Altijd al een keer willen doen. Het zicht is heel wazig. Het doet me denken aan een glaswand vol met regendruppels. Een beslagen raam. Dit wazige zicht zorgt ervoor dat ik dat het zwarte probleem en de donkerbruine blokkade minder scherp zijn wanneer ik achteromkijk. Het ligt achter me. 

Frisgroen voor mijn transformatie
We gaan door. Ik mag een kleur kiezen voor de transformatie. Die is hartstikke groen. Frisgroen. En ik kies daarbij de mantra ‘Ik volg mijn eigen hart en ik maak plannen om acties te ondernemen. Ik voel me veilig, ontspannen en ervaar een gevoel van welzijn.’

Turkoois voor de activatie
Daarna kies ik de kleur voor activatie: turkoois. Mijn kleur, al jaren. Voelt vertrouwd, sprankelend, avontuurlijk, fris. Hierbij kies ik de mantra ‘Ik ben vrij om mijn gave, mijn talenten en mijn mogelijkheden te gebruiken.’ Wow, wat voelt dit fijn!

Geel voor de evolutie
Tot slot kies ik een kleur voor de evolutie. Ja, ik mag gaan evolueren, want er is nog meer na de transformatie, wist je dat? Toevallig zit ik ook nog midden in de overgang. Wat komt hierna? Ik ben zo benieuwd. Mag mijn vervolgpad wat lichter? Wat vrijer? Geel licht op. Ik plaats de kleur geel nog wat onwennig in het evolutievak. En dan kies ik de mantra: ‘Ik ben gefocust en helder van geest.’

Colournostics voor jou
Voor slechts 97 euro kun jij ook zo’n enorme sprong maken met een Colournostics (online) sessie bij Anne-Lies Smal. Het is echt verbluffend hoe goed dit werkt. Om in beweging te komen, het oude achter je te laten en grote stappen te zetten naar je verlangen.

Elfjes bestaan
Mijn meisjesdroom om kinderboeken te schrijven, is mede dankzij deze sessie uitgekomen. Mijn eerste kinderboek Elfjes bestaan verschijnt komende week. Met prachtige illustraties van Maureen Hennep, een heerlijke co-creatie. En het volgende kinderboek – Elfjes in alle kleuren – is al in de maak. Nóg een co-creatie met Maureen én Anne-Lies.

4 thoughts on “Hoe Colournostics bijdroeg aan het verwezenlijken van mijn meisjesdroom”
  1. Jeetje wat machtig magisch zeg. Ik was even in verwarring. Lees ik nu iets van Anne-Lies? Maar nee, het was van jou. Ik was bij jou in Peru. Heerlijk! ?

    1. Gezellig dat je er bij was. Hihi. Ik kan je een Colournostics sessie bij Anne-Lies van harte aanbevelen. Echt te gek, en veel NLP zit erin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: