4 Vragen over universele hartsverlangens

Stel, je hebt lekker even wat rust deze zomerperiode, je kunt wat vertragen en op adem komen, om te reflecteren en te bedenken waar je na de zomer je aandacht op wilt richten. Omdat je in beweging wilt blijven om je leven en je dromen concreet vorm te geven. 

Deze vier vragen in deze podcast – van de mannen van 365 Dagen Succesvol – vind ik inspirerend. Het geeft mij weer een aanvullend perspectief over waar ik mijn focus op richt de komende tijd. En goede ideeën. Deze vier vragen gaan namelijk over drie universele hartsverlangens: ontwikkelen, bijdragen en verbinden. En er is één vraag die gaat over actie. Doen. De kracht van moed en motivatie gestuurd door je buik-kracht. 

Er borrelen zomaar weer nieuwe ideeën en acties in me op voor het komende jaar. Ik hou ervan. Neem jij weleens de tijd om dit soort vragen helemaal voor jezelf uit te werken?

Vraag 1: Wat wil ik graag leren? 
Over mezelf, mijn relatie, de wereld. Hoe wil ik me de komende tijd ontwikkelen? We hebben allemaal het verlangen om te groeien, te ontwikkelen. Dat is nou eenmaal een natuurwet. Welke stap in je ontwikkeling wil jij maken? Wil je beter omgaan met stress of drukte? Wil je leren om beter tot rust of in balans te komen? Of wil je juist leren om meer actie te ondernemen? Of misschien wil je nu eindelijk eens die opleiding of cursus gaan doen? 

Vraag 2: Wat wil ik nog graag ervaren of doen? 
Je hebt al veel gedaan en ervaren in je leven, en wat staat er nog op je verlanglijstje? Wat wil je nog graag doen? Een eigen bedrijf starten, een hobby oppakken, een boek schrijven, een grote reis maken, een sabbatical nemen? Wat is het dat je graag wilt doen, maar wat je eigenlijk steeds uitstelt of niet oppakt? Droom maar eens concreet en schrijf het eens op.

Vraag 3: Op welke manier kan ik bijdragen?
Hoe wil je een verschil maken en voor wie? Hoe wil je van betekenis zijn? In de wereld, in je gezin, in je werk? Het maken van een verschil in het leven van een ander of in de wereld is een heel krachtig en diep hartsverlangen dat we ergens allemaal hebben. Het kan om iets groots gaan of om iets heel dicht bij huis. Hoe wil jij bijdragen om de wereld een klein stukje mooier te maken?

Vraag 4: Hoe kan ik me maximaal verbinden met de ander?
Mensen met waardevolle, diepgaande en voedende relaties voelen zich doorgaans gelukkiger dan mensen die zich niet diep kunnen verbinden met zichzelf of met een ander. Van welke relaties (privé en werk) krijg ik echt energie? Hoe kan ik mijn relaties specialer, anders of mooier maken? Met wie wil ik me nóg meer verbinden en hoe kan ik daar mijn focus op houden?

Voordat je het weet heb je zomaar een heerlijke besluitenlijst voor de komende tijd. En je weet het hè, pas op wat je wenst. Want voordat je het weet worden je dromen werkelijkheid!

De impact van je hartsverlangens
Wil je meer weten over hoe dat zit met de impact van je hartsverlangens? Je bent welkom op 19 september bij mijn eendaagse workshop om de kracht van je intuïtie te herkennen en beter in te zetten in je dagelijkse leven.

1 thought on “4 Vragen over universele hartsverlangens”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: