Zomerweken in coronatijd

Na een wegens corona roerige voorbereiding gingen we op 11 juli 2020 van start met de eerste zomerweek van dit bijzondere seizoen. Na 26 jaar in de Belgische Ardennen heeft het coronavirus ons nu naar en plaats in Nederland geleid. Eerst was het onduidelijk of we de zomerweken wel konden organiseren, toen zat België potdicht, dus gelukkig vonden we een locatie in de Zuid-Limburgse heuvels.

Het feit dat we vooral buiten zijn, goede ventilatie in de tenten en dat we toestemming van de overheid hebben gekregen, maakte dat we het aandurfden om onze fijne zomerweken toch weer te organiseren. Een coronacheck bij aankomst voor alle gasten en een doucheschema om drukte in het sanitair te voorkomen zijn voorschriften waar we achter kunnen staan. We besluiten om ervoor te gaan.

Blije reacties
Als we bekend maken dat onze zomerweken doorgaan, krijgen we vreugdekreten, gejuich en andere hele blije reacties. Dat snap ik. De boekingen komen meteen op gang! We zijn er blij mee, dat geeft vertrouwen en moed. Er zijn ook kritische noten, vragen en twijfels bij potentiële gasten. Dat snap ik ook. Het enige wat we kunnen doen is zorgvuldige afwegingen maken, voortdurend de coronaberichten volgen en toetsen. En nadenken en praten om een brug te slaan tussen onze wensen, onze mogelijkheden en de maatregelen. Het lukt, we staan er positief in en we krijgen heel veel waardering en positieve reacties. 

België ligt aan de overkant
Voor het eerst in al die jaren bouwen we de tipi’s en workshoptenten op op Nederlands grondgebied. Het zijn een soort Nederlandse Ardennen. Voor gasten die ooit in Recht zijn geweest, is het een heel vertrouwd vergezicht over het dal, met België aan de overkant.

Curry kokossoep
Vandaag op 11 juli gaan we van start, we hebben allemaal onze taak om iedere gast  zo goed mogelijk te ontvangen. Ze hebben er zin in, tenten en caravans worden op hun plaats gezet en de pipowagens en tipi’s vinden ook hun bewoners voor deze week. Op de openingsavond wordt er een heerlijk diner gepresenteerd met de rode curry kokossoep vooraf die meteen geliefd is.

Respect voor jezelf en elkaar
Bij het welkomstprogramma bespreken we ons en ieders standpunt in deze coronatijd. Respect voor jezelf en elkaar is een belangrijke leidraad waarin we ons allemaal kunnen vinden. Vol positieve energie gaan we van start. Met workshops massage, innerlijke familie, geweldloze communicatie, familieopstelling, djembé, wijze raad, kalligrafie, yoga, godinnenavond en mannenvuur. Het belooft een fantastische week te worden.

Deze zomer is voorbij
Wil jij ook een heerlijke zomerweek vol mooie ontmoetingen, workshops en gelijkgestemden beleven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg alle ontwikkelingen op de voet. Jij kunt er in de zomer van 2021 ook bij zijn! www.vakantieanders.nl

0 thoughts on “Zomerweken in coronatijd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: