Wat gebeurde er in de zomer van 2019?

Deze zomer volgde ik mijn verlangende kloppende hart. Waar de wekelijkse Spaanse lessen de zomerstop hanteerde, gaf ik volop gevolg aan mijn onderzoekende reis in het warme Andalusië. Hoe is het dagelijks leven in Spanje? Kan ik ook vanuit een ander land mijn werk doen? Wat voel ik om zo veel alleen te ondernemen? Zou ik dit kunnen en hoe zou ik mijn dagen invullen? 

Overdag verwondering, ’s avonds betovering
Al in mijn twintiger jaren riep ik graag: ‘Later koop ik een huis in Spanje, groot of klein, als ik er maar mag zijn.’ Genietend van ondergaande zonnen, lange zwoele avonden en van het dagelijkse buitenleven. ’s Morgens opstaan, ramen of deuren openslaan en op een balkon of terras genieten van prachtige bloemenstruiken en verre uitzichten. Het liefst uitzicht over de bergen naar zee. Wat mij ook fascineert, is dat het glooiende landschap zo groen is en dat de wegen je al slingerend van de ene plaats naar de andere leiden. Waarbij de witte dorpjes (pueblo blanco) als het ware aan de bergzijde zijn geplakt. Overdag verwondering, ’s avonds betovering. Al dromend nuttig ik mijn ontbijt buiten en door diep in te ademen proef en voel ik de zuivere lucht die mij verzacht en laat beseffen dat ik leef.

De zoektocht 
Oooh wat heb ik deze periode genoten van het avontuur, het onderzoek op zich. Dagelijks een afspraak met een Nederlandse makelaar om de geselecteerde huizen te bekijken. Waarbij het lastig bleek om mijn persoonlijke voorkeur samen te laten smelten tot een droomhuis dat idyllisch en vooral ruimtelijk is. En een heerlijke plek waarbij ik voel dat ik even los bent van alles. Ondanks dat ik niet in Nederland bent, me toch thuisvoelen, op mijn gemak en ontzettend welkom.

Van binnenuit voelen
De natuur, de zon, het licht… het lijkt wel alsof alles vanzelf mijn binnenste, mijn zijn, volledig optilt en even los van alles laat komen. Los van mijn dagelijkse ritme. Mijn functie, mijn werk, het moederschap, mijn partner; alle rollen die ik vervul in mijn leven schoof ik even aan de kant. Om weer zuiver te kunnen voelen, proeven, ervaren en open te staan. Het mag zonder oordeel, gewoon heel goed voor mezelf zorgen. Rust, de zachte wind, het relaxt lezen in een hangmat, het schrijven van notities of in mijn dagboek. De tijd die ik zelf mag indelen, de enorme waardering, bewondering voor de natuur, dat als een groot 3D schilderij om me heen is gehuld is. Het pure genieten van deze momenten. Dit alles weer ervaren gaf me zo veel inzicht, een bewust kijkje in mezelf.

Intens genieten
Het leven in Spanje vind ik heerlijk verzachtend, vertragend. Het gevoel van een vrije dag waar geen einde aankomt. Waarbij je zongebruinde huid je ogen laten stralen, waarbij je zichtbaar weer tot rust komt. Gewoon intens genieten van het leven. Het besef dat we eerder zo veel moesten van onszelf: de hypotheek, de auto, de sportschool,  de boodschappen…, ja alles kost enorm veel geld en alles gaat maar door. Natuurlijk gaat dat over eerder gemaakte keuzes in het leven en die hebben ook consequenties. We komen ze braaf na, totdat er een moment komt waarop je het anders wilt en je afvraagt: hoe pak ik het aan? Hoe?

Een kleurrijke ontwikkeling
Doordat ik me steeds meer in kleur ben gaan verdiepen, ben ik de betekenissen, de psychologie van kleur gaan omarmen. Hierdoor heb ik in korte tijd nieuwe kennis opgedaan en een ontwikkeling doorgemaakt, waardoor ik nu veel bewustere stappen neem om mijn dromen waar te maken. Of in ieder geval het onderweg zijn, want dat is ook beweging.

Ben jij ook zo drukbezet?
Inmiddels bemerk dat er best veel drukbezette dames zijn die altijd aan het zorgen zijn en die hun leven wel eens anders zouden willen. Een binnenste verlangen om meer te genieten van het leven, bewustwording, mindfulness, yoga, wat vaker vertragen in plaats van maar blijven rennen. Het vaste contract misschien opzeggen, of een combi van zelfstandig gaan en de uit de hand gelopen hobby, die zoveel voldoening geeft, meer te ontplooien. Er wordt nagedacht over loslaten van oude patronen, vooral meer vrijheid creëren om tijd te besteden aan zaken waar je hart sneller van gaat kloppen. Ja, er zijn veel vrouwen van rond de vijftig die echt aan het veranderen zijn, aan het loskomen van diverse rollen, die heel bewust kiezen, nu eerst tijd voor zichzelf. Vrouwen die heel goed gaan voelen: wat heb ik nu nodig? 

Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe kleur jou kan helpen, wat een kleursessie voor jou kan betekenen? Contact mij dan via de mail en start met een gratis kleurensessie. 

8 thoughts on “Wat gebeurde er in de zomer van 2019?”
  1. Ja Monique weer zo’n mooi verhaal!en echt uit je eigen ervaring geschreven ,zag het helemaal voor me hoe jij daar staat kijkend over de valleien en in de verte de zee prachtig!

    1. Hoi lieve zus ik vond het weer een hele prachtige blog ! De Spaanse input van bijna 1 maand is zo mooi en gedetailleerd beschreven … ik kon het bijna ruiken en voelen en jaaaaa ik had echt heel graag een weekje met jou meegegaan en jou ontdekkingsreis een klein stukje mee te beleven! Het was in ieder geval een bijzondere ervaring voor jou en om vooral ‘ te vertragen ‘ want dat is wat er gebeurd in die pueblo ‘ s , tranquillo is het toverwoord ! Ik hoop dat je hiervan veel hebt geleerd en dat je ook een volgende stap kunt nemen,… dreams come true !
      Liefs Miranda

  2. Mooi verwoord en herken je hierin en zeker een aantal dingen waarin ik mijzelf terug zie en me afvraag hoe doorbreek ik dat? .. Ben benieuwd hoe je dit weer verder zal gaan aanpakken …Maar weet ook dat je een enorme doorzetter bent en het goed zal komen! Liefs x

  3. Lieve Monique ….
    Superrrrr……je bent een inspirator en jou verhalen voelen…. alsof je er zelf bij bent ……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: