Ondernemen kan ik leren, toch?

Onlangs heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een lang gekoesterde wens ging daarmee in vervulling. Ik had mijn opleiding tot leefstijlcoach tenslotte met een reden gevolgd. Zo zou ik een plan B hebben als ik mijn huidige werk als echoscopiste fysiek niet meer zou kunnen uitvoeren.

Bekende stemmetjes kwamen voorbij
Grootse plannen had ik. Na mijn werkdag zou ik verder werken aan het invulling geven aan dat bedrijf. De werkelijkheid was dat ik totaal geen energie meer had aan het einde van de dag. Zo gingen er weken voorbij. En in die tijd kwamen ook weer de bekende stemmetjes voorbij:
– Wie zit er nou op jou te wachten?
– Wat heb jij nou te bieden?
– Blijf lekker zitten waar je zit, al dat gedoe
– Wat haal je je allemaal op je hals?

Zeker dat laatste zinnetje geloofde ik. Want er komt inderdaad veel meer kijken dan gedacht bij het starten van een bedrijf. En waar moest ik dan beginnen?

Wie jarig is trakteert
Op enig moment ontving ik een mail van een bekende ondernemerscoach. Ik volgde haar al jaren op Facebook en had ooit een boek van haar gekocht. Gelezen en nooit wat mee gedaan. Nu schreef ze dat ze bijna jarig was, na twee (corona)jaren weer een event ging organiseren en dat ik daar met korting bij kon zijn, want wie jarig is trakteert! Ik voelde aan alles dat ik dit had te doen. Ik aarzelde geen moment en schreef me in.

Ik begin stipt op tijd
Op een woensdag in juni stapte ik in de auto voor het event. Ik had er super veel zin in! De avond van te voren kreeg ik het even benauwd, het eerste boerenprotest zou ook op deze dag plaatsvinden in de regio waar het event gehouden werd. De boodschap van de business coach was: ‘ik begin stipt op tijd, want ik heb veel met je te delen. Zorg dus dat je op tijd bent!’ En zo zat ik dus bere vroeg in de auto om een uur te vroeg te arriveren. Ik had het er graag voor over.

Ik voelde wel dat ik de cursus ging kopen
Ze had niets te veel gezegd. Het weer werkte mee, we zaten op een prachtige locatie en de catering was fantastisch! Alle vijfhonderd stoelen waren bezet. Wat een energie, wat een power en wát een kennis heeft deze vrouw. Ik hing aan haar lippen, dit wilde ik ook! Uiteraard was het niet alleen een event, er kwam ook een stuk marketing om de hoek kijken. Er was een gevarieerd aanbod aan cursussen waarvoor je je kon opgeven, zowel voor starters als voor ervaren ondernemers die hun praktijk wilden laten groeien. En natuurlijk met korting en extra’s als je vandaag zou instappen. Aangezien dit toch ging om serieus geld reed ik naar huis zonder de cursus gekocht te hebben. Ik voelde wel dát ik de cursus ging kopen, de vraag was alleen wanneer.

Al gauw zaten we samen plannen te maken
Thuis aangekomen wachtte mijn lief me al op. Zittend in de tuin genietend van een drankje en de zon die nog uitbundig scheen vertelde ik over mijn ervaring. Mijn enthousiasme werkte aanstekelijk en al gauw zaten we samen plannen te maken. Hoe zou het eruit kunnen zien? We besloten voor nu om te genieten van de heerlijke zomeravond en er een nachtje over te slapen. Als ik de andere dag nóg zou enthousiast zou zijn dan schreef ik me in.

Ondernemen kun je leren
En zo komt het dat ik momenteel bezig ben met een programma dat 90 dagen duurt, waarin ik leer hoe ik een bloeiende praktijk kan starten. Want zoals deze ondernemerscoach zegt: ‘je kunt wel een bakkerij beginnen, maar als je geen brood kunt bakken krijg je geen klanten.’ Ondernemen is écht een vak en dat kun je leren.

Met de juiste kennis voel ik me zekerder
Ik weet van mijzelf dat ik me een stuk zekerder voel met de juiste kennis, ik duik er dan ook vol in. Wie ben ik eigenlijk en wat heb ik te bieden? Wie is mijn ideale klant? Deze onderwerpen komen ook aan bod in de schrijftraining die ik heb gekocht bij Schrijfzin. Input van twee kanten die gelukkig heel erg overeen komen. Dit was geen bewuste keuze, ik had de training aangeschaft voor ik me inschreef voor het programma van de ondernemerscoach. Al schrijvend blijkt mijn ideale klant een andere te zijn dan ik in eerste instantie voor ogen had.

Mijn wens in vervulling
Ik ben benieuwd wat de komende tijd me gaat brengen. Het zal niet altijd leuk zijn en ik ga een hekel aan haar krijgen heeft ze beloofd. Na module 7 vallen de kwartjes en ga ik haar weer aardig vinden. Ik ben benieuwd. Na het afronden van het programma en het uitvoeren van de bijbehorende opdrachten ben ik in ieder geval klaar om mijn wens in vervulling te laten gaan. Met dank aan Veronique Prins van Je zaak voor elkaar.

1 thought on “Ondernemen kan ik leren, toch?”
  1. Als ik dit zo lees dan mag je komende klant blij zijn met je keuze van nu Corine, evenals natuurlijk en vooral jij zelf. Gefeliciteerd en ‘geniet’ van je weerstanden net als van de leuke dingen die je tegenkomt.

    Liefs van mij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: