Zo stuurt ze haar hoofd nog een dagje met vakantie

Haar buik beweegt als een ballon die te vol geblazen is en op een heel laag tempo mag leeglopen. Haar ademhaling is vertraagd en ze ervaart innerlijke rust. Op deze vroege zondagmorgen is zij hier naartoe gereden, het zen stiltecentrum, om eens zeer bewust een hele dag in stilte te ervaren met intensieve langdurige meditaties. Zij is hier om te luisteren naar haar innerlijke stem die vanuit haar pure zelf haar hart met kleur laat versmelten.  

Naar binnen keren
Wel vaker ziet zij fijne kleuren in haar meditaties; roodachtige, roze en vele blauwtinten passeren dan, ze vervloeien met elkaar en zijn oneindig en verrassend mooi. Niet eerder heeft zij de volle paarse kleur kunnen aanschouwen. Tijdens deze stille tocht naar binnen ontdekt ze de bloemenpracht in vele nuances en dat bezorgt haar tintelingen, pure extase. Zo stuurt ze haar hoofd nog een dagje met vakantie!

Een laag dieper
Het is een bewuste keuze, ze is nieuwsgierig naar iets wat totaal onbekend voor haar is, het is zo uit haar veilige comfortzone. Het mediteren op zich is ze al redelijk ervaren in, bij de wekelijkse do-in yogales en bijna dagelijks ’s avonds bij haar dagafsluiting past ze deze fijne rustmomenten toe. Deze dag gaat ze echter een laag dieper, alsof ze zich afpelt van oude overtuigingen. En ze maakt zich klaar voor de nieuwe fase: tijd voor verstilling, tijd voor inzicht door zelfreflectie.

Kennis doorgeven
Het inzicht wat zij in de stilte mocht ontvangen heeft alles te maken met dankbaarheid en haar verlangen naar kleur. Vooral de coachmethode waarbij kleur communiceert met het hart. De eigenschappen en betekenissen die een kleur met zich meedraagt kan resoneren met een bepaalde stemming. Ze is volledig open gaan staan om intuïtief een ander te begeleiden en te ondersteunen met een persoonlijk groeiproces. De transformatie van uiterlijke details naar innerlijke rijkdom door een traumatische ervaring, zodat ze niet alleen haar leven, maar ook die van haar cliënten weer in balans weet te brengen. 

Intenser proeven en horen
Zelfs tijdens de lunchpauze spreekt ze geen woord, waardoor ze ook beseft dat de warme krachtige soep met het versgebakken pompoenbroodje veel intenser smaakt. De zoutige smaak van de soep in combinatie met de frisse dressing op de salade geeft haar weer veerkracht om de middag ook vol te houden. Ze hoort zelfs het geluid, hoe het knispert als zij haar kaken beweegt; alles is nu zoveel meer versterkt.

Wanneer ze de zachte deken om haar zere benen slaat
Ze maakt er snel nog een notitie van voordat ze zich op haar stoel in de sobere kamer op haar stilteplek nestelt. Het door haar zelf meegebrachte kussen en de pluche woondeken voelen zachter dan ooit en bieden alle comfort die zij nu nodig heeft. ‘Goed voor jezelf zorgen en dan pas voor een ander’ komt er als gedachte naar boven wanneer ze de zachte deken om haar zere benen slaat. 

De kracht van kleur in haar hart
Hoe heeft kleur haar emoties en gevoelens zo kunnen beïnvloeden? Hoe heeft kleur haar gedrag, haar omgeving en reacties van haar familie, vrienden en relaties zo kunnen veranderen, vooral in positieve zin? Hoe heeft kleur haar ondersteund en gesterkt met het accepteren van alle ervaringen in het leven tot nu toe? De gekoesterde momenten en ook de zware beproevingen? Door in de stilte de ruimte te ervaren zijn er zoveel vragen die haar bezighouden. En pas later op de dag ervaart ze de kracht van kleur in haar hart. De antwoorden komen als zij stil is en luistert.

Ontevreden maar geen actie
Soms ben je zelf in diepere gedachten of dagdroom je even helemaal weg. Waar denk je dan aan, of liever: wat voel je erbij? Heb je regelmatig een moment voor jezelf waarin je jezelf afvraagt: het leven zou toch ook anders kunnen zijn?

Hoe kan je dat beïnvloeden, waar te beginnen? is dan vaak de vraag. En door het niet te weten, doe je het maar niet. Waardoor alles hetzelfde blijft, gewoon weer door, het oude vertrouwde ritme. En ondertussen gaat het leven verder.

Workshop Visueel Hartsverlangen
Stap net als zij ook één middag uit je veilige comfortzone en meld je aan voor de unieke workshop Visueel Hartsverlangen. Ik help jou om het onbewuste in beeld, in kleur en woord op je moodboard te vertalen naar wat je graag zou willen, waarmee jij met het inzicht jezelf sterk maakt voor positieve verandering in jouw situatie. Met kleur bepaal jij de route en heb je weer focus op wat voor jou echt belangrijk is.

4 thoughts on “Zo stuurt ze haar hoofd nog een dagje met vakantie”
  1. Alweer een prachtig en krachtig verhaal geschreven… de stilte werd merkbaar , hoe bijzonder dat je dit zo hebt kunnen vertalen !!
    Jou kompas in kleur is er ook weer in verweven en hoe je op je persoonlijke vlak zoveel kracht en energie en rust mag ontvangen door voortaan eerst voor jezelf te kiezen … ❤?? heel mooi en ik ben trots op jou dankbaar ook dat je mijn super zus en beste vriendin bent ????

      1. Monique wat heb je weer prachtig geschreven!jou gevoelens zo te delen met iedereen wat een gave is dat toch om dat te kunnen,,ben zo trots op mijn dochter ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: