Op maat

Hij is al eerder geweest – samen met zijn vrouw. In hun samengestelde gezin is na ons traject de rust weergekeerd – nu is hij weer hier. Hij heeft zo gevoeld dat hij nog wat te doen heeft. De verhouding met zijn ouders.

We lopen langzaam, met vertraagde pas. Hij praat, ik luister. Hij zucht, ik voel. Hij kent de ratio zo. Zijn antwoord op het overweldigende gevoel van toen. Evenals het zich groter maken om te kunnen blijven staan. Met hard werken, hard sporten, zich neerzetten. 

Kleiner maken van zichzelf
Nu is hij moe. Het hoeft niet meer op die manier. Hij is op grond in zijn leven gekomen waar hij weet dat het nu anders mag en kan. En in dat ontspannen komt hij het ook weer zo tegen. Het bijna niet te detecteren, onderliggende kleiner maken van zichzelf. 

Ik zie het kwartje vallen
Zijn taal verhult, zo doet hij dat. Toch is het zo voelbaar. Hij herkent het onmiddellijk als ik het tegen hem zeg. De beweging tussen groter en kleiner. Tussen buiten en binnen. Ik zie het kwartje vallen. ‘Ah. Ja. Zo doe ik dat.’

Het is tijd voor de menselijke maat. Niet te groot, niet te klein. Precies goed.  Zijn maat. Hij heeft de eerste grote stap daartoe gezet, vandaag.

Wil jij ook een stap zetten in het thuiskomen bij jezelf? Je bent van harte welkom, rond de Kralingse Plas of in mijn praktijk.

0 thoughts on “Op maat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: